Nu är det dags att bli frisk!!

Hoppas att jag blir frisk till den 11okt...
Pappa sa till mig idag : "- när var det du skulle på dendär kursen som vi skulle betala?"
 "Va?" Sa jag (frågade pappa för några månader sedan om han ville ge mig clinicen i Lindesberg i 30årspresent, då jag absolut inte har råd att betala ett öre själv, men fick ingen respons så släppte det direkt) :)

Så jag sa att" jag fick ju inget svar så antog att det var ett nej å nu är jag ju trasig så vet inte ens om jag kommer kunna rida tills dess"
Men samtidigt så frågade jag "är det så, på riktigt, vill ni betala?"
Och kollade direkt om det fanns plats kvar och det gjorde det :D 

Jag bokade en plats och även jag inte kommer va 100% så vet jag att vi ändå kommer lära oss massor jag och molly :D

Tack pappa och Lena!!!!
Kan man inte fylla år jämt? ;)

Idag har vi varit i stallet, Johan skulle rida Tjabo med molly i rep å sen byta, men alla andra kom t stallet samtidigt så jag fegade ur å Johan fick rida Tjabo och bara borsta Molly.

Jag flätade hennes man (försiktigt med rak rygg så gick det bra) så den kanske håller sig någorlunda i täckessäsong å lera :)

Hon är bra fin min häst <3


Åh jag ska få skjuts till stallet å pussa på mina pälsklingar


L

Rodeo

Barnen undrar varför jag fick så ont i ryggen av att leka en stund med dem...
Jag visade dem denna:

http://youtu.be/fHQwgRs7nh0

Nu är jag cool! Jag har gjort som de riktigacowboysen!!!

Jag trodde de skulle bli rädda, pedagogiska mamman liksom, men de tyckte mest att molly va cool ;)

Haha
Jaja

Vill jag inte ha henne kvar så har hon chans för en annan karriär ;)
Krävs faktiskt duktiga och vältränade hästar för att bli bra rodeohästar.
Många tycker det är djurplågeri, men rodeohästarna har det sjukt bra!! Och de älskar det!!

 

Tur jag har er alla <3

Först ett stort tack till alla i stallet som utan tvekan ställer upp och tar hand om mina djur och tar pass i stallet som jag inte klarar av just nu! Tack!! 
Idag har jag kunnat hålla mig vaken nästan hela dagen (mellan 11-13 och 15-nu) :D klar förbättring!!
Men gjorde rent till marsvinen med barnen, då de gjorde det mesta så tänkte jag ibte att det skulle va så farligt, men ack ack...
Ryggfileerna (eller vad musklerna längst med ryggraden heter) är som fiolsträngar :(
Johan har smort med liniment och jag har intagit ryggläge i soffan medan barnen får ha fredagsmys på en torsdag för attinte hitta på en massa bus ;)

Johan är i stallet och tar hand om
Tjabo <3

Om tre veckor kommer John...

Undrar om jag kommer kunna rida då...

Usch! Tänk positivt... Jag lever :)

Puss på er 

Åh vad jag saknar mina pälsklingar

Jag sover och sover och sover
Snart ska det väl vända...
Är vaken en stund
Sen somnar jag igen...
Usch vad jag saknar mina hästar...
Tänk om jag ibte kommer våga rida igen?
Det är det enda som maler i mitt huvud just nu....Olyckan

Ja, alla vet väl ungefär vad som hände...
Jag och Åsa tog in hästarna (molly och allyson) och redan från hagen så var de på tårna och struttade runt, hade stormat hela dagen och de var stressade och såg spöken överallt.
Varken jag eller Åsa skulle rida, men vi tänkte att nu när det slutat regna, solen sken så vackert och vi hade sällskap av varandra så kunde vi ta en liten skrittur runt lilla slingan.
Sagt å gjort.
Molly va på tårna hela tiden å hoppade tom åt sidan när några hästar kom bakifrån vid kikartorp, men vi fortsatte upp för slingan. Där uppe mötte vi tre hästar som också va skärrade för blåsten så jag sa "hon är bara tre och ser spöken överallt idag" de sa att deras hästar också gjorde det och vi passerade dem.
När vi kom upp på platån på slingan å den svänger till vänster så small det!
4 superbockar då jag kände redan på den första att "dethär kommer inte sluta bra" slår i huvudet i hennes huvud tre gånger då jag fastnar med västen i hornet och inte kan luta mig bakåt som jag brukar göra. Känner mig som en gummihandske som slår bakåt och framåt mot huvudet och slår i blygdbenet i hornet (aj!) 
Efter fjärde bocken kan jag inte sitta kvar och faller åt höger ner bredvid vägen och landar på armbåge axel huvud och vet knappt vad som är upp å ner. Minns att jag tyckte Åsa va skitsnabb för helt plötsligt står hon på backen å håller i molly som ändå va schysst å stannade när jag hamnat i backen.
Sitter en stund, men ställer mig sedan upp å tycker vi kan gå hem, men Åsa vägrar så vi ringer pappa, jag är nog chockad för börjar gråta å skratta å kan inte prata så Åsa fick ta över. Gick ner på kalvsviksvägen å det känns som att nån bränner med gasolbrännare på hjässan! Så jävla ont!
Pappa å Lena kommer å pappa kör in mig till akuten (när jag kom fram sa de att "man fååår ringa ambulans!!" Lite sura :P
Fick komma in direkt å blev fastspänd i krage å fick ligga så i 5tim, men som tur var det ingenting

Glad att jag hade hjälm, men ledsen att jag hade så dålig hjälm!!!

Min hjälm kostar 1800kr


Är både snygg och bekväm!
Men skulle aldrig rekommendera nån att köpa en efter detta!


Ni ser mönstret ifrigoliten
Den lilla lilla fodring som finns mellan frigoliten och min panna är nästan obefintlig!! Detta resulterade i detta:Min övre panna har 4 stenhårda bulor skapade av hjälmen, som jag bar för att skydda mig!!

Så snälla, om ni har en sån eller ska köpa ny hjälm framöver, välj en annan!!!
Tittade på ett "bäst i test"
Från i juli iår.
12 hjälmar testade, min kom sist!!! Uvex.


Glad att barnens hjälmar (horka längst ner till vänster) är en av de bästa :D

Var rädda om er!
Kram 

Vilken morgon!

Shit i helvete vilket regn!
Leta fram regntäcken till hästarna (första gången för hösten) och börjar släpp aut och det är typ sjö i alla hagar! ut med spaden, flytta lite grus som satt igen vägen till diket, flytta lite lera på ett annat ställe och fortsatte så, plus vid ingången till ridbanan, där vattnet ska rinna ner vid containern, där rann vattnet ner på ridbanan så där fick jag gräva ordentligt.
Ut med alla hästar å Tjabo står glatt och ropar "Titta matte! Jag kunde ta av mig tofflorna!!!" Suck! Inga tofflor kvar på honom inte ;)
Det positiva med regnet är att det blir mjukt i hagen så han kanske inte går sönder så mycket tills imorn :)
Klass 1 varning här och tror inte att det blir så mycket ridning idag, får se om regnet lättar fram mot kvällen så kanske det blir en skrittur lilla slingan eller nåt :)
Ha en bra dag alla glada <3
 

Ibland ska man ha tur

Skyndade oss hem från mamma och Peter för att jag skulle hinna rida innan stundande regnet.
Först molly, ner på banan å hade fokus på tempo och tolererade inget maskande. Trav galopp trav galopp och inte bara dö när jag saktade av till trav från galoppen utan faktiskt fortsätta tänka framåt :) 
Red lite över bommarna som nån lagt i tre fyrkanter så red hit å dit i trav.


Red bara 15 minuter på banan å tänkte att jag skulle hinna skritta av en bit på vägen innan regnet bröt ut (hängde verkligen i luften) så gick till lilla skogen och ner en annan väg som jag inte vågat gå med henne tidigare då den är jättebrant å hal och man måste ta ett steg i taget så jag tänkte att "nu är hon tillräckligt stor för det!"
Så coolt när man kan be henne stanna och bara plocka upp vänster fram å flytta åt vänster, plocka upp höger fram och flytta fram den och sedan be om myrsteg i slowmotion hela vägen ner och det bara fungerar!!!
Sedan red vi runt lite där å skulle fota, men tänkte att "varför inte filma" så satte igång kameran å bad om galopp
http://youtu.be/td-7J8l8HTk
Och stopp :)
Duktig häst :)

Så gick vi vidare å bad om sidepass över en stock framåtillbaka

http://youtu.be/GVO-AVC70mc

Red vidare och tänkte att backa på nå svårt ställe ska vi testa, så bad henne backa in på en snårig liten stig för att byta till en annan stig :) eftersom vi brukar gå fram där så var hon vääääldigt tveksam, vad tusan gör matte nu! Men med lite övertalning så :)


http://youtu.be/AScX_YGzBhASen gick vi tillbaka till stallet och inget regn :) förberedde mig på att hinna rida Tjabo med.... Hår in i stallet och jag lovar att när hon tog sista steget in så kom regnet!! Shit vilket oväder!!!
Gav upp tanken om att hinna rida Tjabo och fixade å donade i stallet istället å när jag ska ner å lämna ut Hö till hagarna så slutar det regna å spricker upp...
Så jag tar in Tjabo å tänkte att "en kort skrittur ska vi väl hinna innan riktiga stormen kommer" så gör iordning honom å går mot kalvsvik. De har inte plöjt åkern än så gick in där, travade ett varv (tar ca 15min kanske) och sedan galopperade vi ett varv (trav i nedförsbackarna) och det va såååå kul!!! Tjabo älskade det!!Går tillbaka å hoppar av vid rosenhill... FAAAAAAN!!! Jag har galopperat av båda framskorna!!!
Hade jag vetat att jag skulle ut på åkern hade jag självklart tagit boots, men jag skulle ju bara ut å skritta...
Jaja...


Tillbaka till stallet å fixar Tjabo å grejar å sätter mig i bilen å kör hem, 3 timmar senare, då! Himlen öppnar sig och det vrääker ner!! Ibland ska man ha tur :)
Hoppas ni haft en trevlig helg :D
Kram på erHästfri helg

Så nu får hästarna vila två dagar och vi slippa stallet (försöker övertala mig om att det är slippa, men vill såklart dit ;) )

Torsdag

Först red jag Tjabo på banan 1 timme, hade stånget för att känna av lite var vi ligger, först gick han tillbaka i gamla mönster för att han hade ett bett i munnen (jag med, kom på mig själv med att bumpa!!!) så när jag slappnade av och tänkte att jag hade bosal å red som jag ska så slappnade han av och vi gled runt. Trav stop back trav stop back å tempoväxlingar och oj vad skönt att rida en häst med motor ;) 
Galopperade en hel del på små stora volter och hela fyrkanten och han verkade trivas och det bästa är att efter man saktat av så kan han skritta!!! På en gång!!! Inte takta 200varv å va sönderstressad!! Sååå skönt!!!
Skrittade av i lilla skogen över stock å sten så totalridningen på Tjabo blev 1,5 timme idag :D härligt!!

Sedan var det mollys tur och då kom Malin och skulle rida Tore så vi tog en tur runt lilla slingan och heeela vägen så skrittade hon fram!!! Såfort hon började maska så var jag på henne med sätet å hon hängde på direkt! Hon är så rolig som verkligen soakar efter lektionen och blir bättre dagarna efter! Tecken på att hon förstår ändå :D


Travade hela kalvsviksvägen och hon hade en schysst trav där hon längden stegen avslappnat och bara rullade på framåt, stackars Tore hängde knappt med, men vill inte störa henne när hon tänker fram av sig själv :D
Upp över slingan och pååkerdelen av slingan så började jag kräva samling, men inte sakta ner tempot och det gick några steg i taget och jag var snabb med eftergift!! 
Härlig tur i god anda med trevligt sällskap :D


Nu får
Man inte glömma reflexerna :)

Tävlingen

Börjar ångra mig lite på att jag anmälde mig till trail då jag verkligen inte tycker att det är kul :P
Men här är banorna iaf...
Och det är de första klasserna på dagen och vore inte bli så lång väntan så jag gjorde det för att komma hem skapligt och ge Molly en kort dag hemifrån :)
Så, vi åker dit och rider en tur i ridhuset (samma mål som tidigare) och hoppas att vi har kvar vår teamspirit :D
Här är mönstrena:
 
 
 

Fredrikträning 2

Kela och jag skulle rida ihop så vi började med att värma upp i lilla skogen. Upp och ner för backarna och över stock och sten så de blev varma i alla muskler :)
Sedan var det vår tur och vi började i skritt, att försöka få till huvudposition och samling fler och fler steg, men hennes energi TAR SLUT och jag börjar driva hela tiden och vi hamnar i en ond cirkel, så hela lektionen för mig gick åt till att "vad är jag villig att acceptera att hon gör eller inte gör" Bestämma sig för att hon ska skritta i ett särskilt tempo och inte acceptera något annat utan går hon för sakta så fram fram! Först säte, sen lägga till skänkel, sen öka tryck med skänkel å gör hon inget så gå på bakifrån med tygelände/hand.
Fredrik hoppade upp och kände lite på henne, kändes tryggt då det faktiskt var han som stod bredvid mig den allra första gången som hon visade sin bitchattityd emot mig på Johannesberg, dendär helveteshelgen i april förra året :) Så han vet vem han har att göra med och vet om hela vår historia och jag vet att han inte rider "ryck och slit" ;)
"Oj, jaha" sa Molly, "du vill alltså att jag ska bibehålla tempot och samla mig samtidigt", och Fredrik ger eftergiften på precis rätt ställe (såklart) så hon bara "jaja, då gör vi det då" och vad fin hon va min pärla :D Jag är ju inte van att se någon annan rida henne så det är jättekul! Särskilt när det är någon som man litar på, annars får det va!
Så, Fredrik visade "gör rytatren rätt så gör hästen rätt" och sedan var det "bara" för mig att hoppa upp och traggla ;) Finlir och exakthet och konsekvens så gick det riktigt bra och jag kunde börja samla och flytta.
Då la han ut två bommar med några meter emellan på långsidan, skulle trava över bommen, skritta emellan och komma fram i trav innan nästa bom. Först gick det inte alls, då frågade Fredrik hur viktigt det var för mig att hon verkligen började trava innan bommen och jag sa att det är jätteviktigt! Så då jävlar gick jag på henne, ingen snyggridning, men hon travade! Sedan, såklart, smart som hon är så lärde hon sig leken så nästa varv travade jag över hela, sedan nästa så stannade jag innan (vi skulle börja göra halt och direkt upp i trav) och sedan så stannade jag efter och sedan så stannade jag på andra långsidan och då minsann blev det tvärnit och direkt upp i trav! Heja! Det är jobbigt att behöva va smartare än sin häst ibland ;)
 
Sedan slutade vi och Kela jobbade på med samma fast i galopp :)
 
Så min hemläxa nu är att göra detta till en vana, finns inget annat, nu är det såhär jag rider! Konsekvens Tette!! Basta!
 
När alla åkt hem så red jag Tjabo och han var så mjuk och fin och att rida en ängel i jämförelse med Molly ;) Såååå skönt att ha en häst med egen motor, det har Molly aldrig haft ;)
Mycket trav och lite galopp. Stopp back trav stopp back trav och sedan red jag som i ett timglas på diagonalerna där jag kortade traven på kortsidorna och ökade allt han kunde utan att galoppera på långsidorna :D han var jätteduktig!!! Tack Johan för att du tog Gympan så jag fick gympa med hästarna ;)
 
 

Mommo och Tore fick några aha! Under lektionen :DSnyggosarna <3Fick en film av Kela igår som jag inte visste hon hade filmat :D tack!!!

http://youtu.be/IHV3zNQuUCE

Tisdag

la fram tre skrittbommar och en box (då vi ju tydligen anmält oss till trail den 27e ;) Kanske ska prova lite...
Molly kändes trött och ovillig till att gå fram.
Hon håller på och tappar tänder för hon är helt slemmig i munnen, fullt med mat kvar däri och är svullen. Men hon äter upp all sin mat, har ingen feber och ser glad ut så vi rider på som vanligt :)
 
Försökte väcka henne genom att hitta på saker hit och dit, men hon va lååångsam och utan energi är det svårt att svänga mm...
Vi red samtidigt som Panenka och hennes medryttare och Molly tyckte väl mest att "vi kan hänga där de är och inte görá så mycket" Men fick upp henne i en ok trav, men fick smacka för att hålla igång henne.
Sedan gick Panenka upp till stallet å då vaknade Molly :D
 
Traven kom och kunde tom öka på långsidorna och berömde och försökte svänga och fixa i traven med bibehålld takt och lyckades.
Galopperade båda varven över boxen så hon fick tänka lite, svårt, men hon klarade det.
 
Backade genom skrittbommarna, svårt då jag lagt dem så tight! Skulle behöva lite mått, men har ingen regelbok, så om nån kan travbomsmått, skrittbomsmått, backmått i L och liknande, så skriv gärna ner dem här är ni snälla :D (förlitar mig på Elin eller Chris ;) )
 
gick sidepass över bommarna och den satt där den skulle :) (men det är ingen sidepass på tävlingen, men kan ju va bra att kunna ;) )
 
Vändningen i boxen gick åt helvete! Inte fan kan vi vända mitt på inte :P Har ju lärt henne att vända på bakdelen eller framdelen och absoluuut inte mitt på... jaja, vi får se hur det går, får testa nån gång till innan tävlingen :)
 
Ikväll är det fredrikträning, jag lyckades ju boka in den på en onsdag :P woops! Är ju gympa med grabbarna idag, så Johan får ta grabbarna denna gång och stå över lektionen, så får han ta det nästa gång.
Sedan ska jag satsa på att rida ut imorgon, sedan komemr hon stå fredag lördag söndag då vi ska hälsa på min mamma i Arboga. Sedan va denna vecka slut liksom :P
Sedan är det bara 5 dagar kvar innan tävlingen så vi ska väl försöka hinna med någon dag trailträning och någon dag från marken och någon dag i skogen nästa vecka :)
 
That´s all for now!
Puss på er
 

Vilovecka

Vi har ju bott på Herrhagen nu en vecka och det har varit underbart!
Men kände att molly behövde en vilovecka efter två tävlingar och mycket måsten, så hon har fått bara vara :)
Så idag så sadlade jag å red, först på banan, repeterade lite av det vi gjorde med Fredrik i tisdags. I skritt gick kontraställningen kanonbra! Hmm.... Hon har nog övat i smyg ;)
Sedan körde jag lite fokuserat på galoppfattningar, stanna, backa och när rätt bakben är i backen så fram i galopp, när jag tänkte så så fick vi till det hur bra som helst!! Alltså när du fattar galopp så startar ju galoppen på det yttre bakbenet för att sedan gå över på diagonala inre bak yttre fram och tredje steget är ju inre fram. Så om man ber om galopp när yttre bak är i backen så blir det lättare för hästen att göra rätt :)
Å hur vet man när den är i backen då? Jo,ryggning är en tvåtaktig gångart, precis som trav, så inner fram ytter bak å vice versa är i backen samtidigt, så när jag vet att hon flyttar bak inre fram så flyttar hon bak yttre bak och jag kan då be om galopp och galoppfattningen kommer på rätt ställe utan spring :)

Usch vad teori det blev här då, men bra att sätta ord på saker ibland :)

Elvis fotade lite
Sedan skrittade jag ut i skogen hit å dit utan att hålla i tyglarna :)
Åh vad jag älskar min häst !
Texas å Melker igår <3
Barnen idagBilder som Emelie tagitFått lite bilder av Ellinor :)

Tack snälla! Kul att ha som minne <3


Flytta bakdel


Flytta framdelen


Glad matte :)


Prisutdelning


Galopp i wr


Galopp i wr


Min prinsessa <3Vår första lektion för Fredrik

Så var det dags!
Johan och jag var först ut så red fram på banan ca 20min, sedan kom Fredrik och vi känner ju varandra redan så vi satte igång.
Ut i skritt på stora mittvolten, lagom ställd häst i lagom tempo på jämn volt...
Jo tjena!
Kan ju låta lätt, men jag är mästaren på äggridning ;) så han ställde ut koner som vi kunde sikta på å efter en stund sågick det bättre :D
Då la han till kontraställning, woops! Svårt!
Sedan trav... Sedan samma sak där... Kontraställning.
Sedan galopp och då föll min blick ner direkt å jag vet inte vad jag gjorde, men tillslut galopperade vi, många varv tom ;)
Sedan i vänster varv fick jag jobba med att flytta henne in på liten volt och öka ut på stor volt, jäkligt nyttigt å låter så lätt! Men för mig å min lilla treåring, att göra detta i trav, var stort och svårt, men vi kan!! Bara jag gör rätt så gör hon rätt och då måste jag släppa allt tillbaka till henne! Viktigt!!

Så mycket som vi travat idag har vi bog aldrig travat jag å molly så på slutet blev hon trött i hjärnan å ville titta på annat så fick igenom det jag bad om (flytta ut i högervarv) och sedan gav vi oss.

Tog en promenad ut med Johan å Tjabo och pratade om lektionen och vi båda tyckte det var skönt med en tränare som snackar svenska ;) reaktionen på oss självablir ju såklart mycket snabbare än när vi ska översätta vad John säger å sen göra :)

Det var jättekul och han kommer på onsdag igen :D 

Sedan var det Malin och Emelies tur och de var jätteduktiga!!!
Första gången Emelie tränar i bosal och Malin såg ut som att hon va värsta proffset! Tore gick som tåget <3

Tack för idag allihop!!!Bilder från tävlingen

Jag är ekipage nr 5


Western riding D mönster 11

Så var det dags för sista starten, i pausen här så tog Johan hand om Molly och stod med henne så att jag kunde kasta i mig en smörgås och lite underbart god oboy som min farmor och farfar kommit dit med, tack för det!
 
Sedan var det dags för WR mönster 11.
Något som jag egentligen känt att vi inte är riiiktigt redo för, men ifall hon skulle ha freakat ur idag så var planen att jag skulle ta hela mönstret i trav och bara rida ett varv och va nöjd så, för träning skull :)
Skömtade lite med Jossan i collectingring att det kan ju va bra om jag rider rätt mönster nu iaf ;) hehe
 
Såhär såg det ut:
 
http://www.youtube.com/watch?v=DG1iIkmxVtU
 
Såhär tyckte jag:
Lite slingrig i skritten mot bommen, men jag försökte rida och inte bara åka.
Galopperna kom där de skulle, rätt galopp i rätt varv
Sista svängen innan jag vände upp på medellinjen så red jag inte med mitt bäcken så där flöt hon ut åt höger och jag stöttade inte upp henne tillräckligt. Stoppen gick bra och backen något omotiverad, men ändå nöjd :D
 
Jaaa, vi red rätt väg och Jaaaa vi klarade det! I min hjärna hade vi redan vunnit vår temspirit och jag hade kunnat skita i prisutdelningen :D
 
Vi startade rätt tidigt i klassen så det var många efter så jag hoppade av i collectingring och bara stod och kramade henne och hon somnade en stund med halsen över min axel (tungt!) men vi är verkligen ett team!!!
 
Så dags för prisutdelning, och vi kom 4!!! Herregud! 4 av 10 startade, hästar och ryttare som gjort sånthär förut och var betydligt äldre än Molly. WOW! Då inser man att allt slit inte är förgäves! Att vårt språk fungerar och att jag har vänt hennes modiga sida till något positiv! Att hon litar på MIG och vet att jag skulle inte säga att hon skulle gå någonstans där det är farligt att gå! Vi är et tteam och vi älskar varandra!!!
 
Åh vad jag är nöjd över hela denhär dagen, även lastningen!
 
Jag är så lycklilg!!
Och tack allihop som kom och hejjade och tack Johan för att du är den bästa hästskötaren man kan ha <3
 

horsemanship D

Så var det dags för klass 2
 
Efter pleasuren så gick jag ut till framridningen och tänkte att det kan ju va bra om jag hade galopperat några steg med henne inför horsemanshippen då den innehåller galopp, gjorde två fattningar och släppte fram henne ordentligt och fick va nöjd med det, jag skulle ju bli nöjd bara hon tog ett galoppsprång under mönstret då jag inte ville kräva för mycket då det ändå va rätt svårt med galopp på liten volt osv...
 
In i ridhuset och väntade på min tur, alla red på vänster sida, eller ja, nu efter vet jag det, jag tänkte inte så mycket på det då jag i min hjärna läst mönstret lite tokigt och var tväääärsäker på att jag skulle va till höger om konerna, hur jag nu kunde tro det, här är mönstret ;) :
haha, men va väl nån sorts blackout ;)
såhär såg det ut när jag var på fel sida om konerna hela vägen, men min häst ändå gjorde det jag bad om, galoppen blev sen och lite krokig, men ändå nöjd med att hon ens fattade då vi inte är riktigt haj på det än, just att få galoppen att starta på ett visst ställe :) :
 
 
Domaren tyckte: DU RED HELA MÖNSTRET PÅ FEL SIDA OM KONERNA.... Annars såg det bra ut ;)
 
hahahaha, ja, men det är väl därför man tränar på att tävla va? För att göra dessa misstag :D
 
Vad jag tyckte:
Jättenöjd med henne i collecting ring, både innan och efter start, lugn och fin framridning till starten, stod helt still och väntade på startsignal, snubblade när jag skulle ta galoppfattningen och hamnade ur balans, men galopperade ändå en stor del av volten, var lite väl på i sista joggen, bad om stop lite tidigare än vad hon gjorde och fick ta i henne lite, vilket jag är ovan med, samma i backen iom detta, men hon backar ändå avslappnat, men med lite för mycket hand från sin matte :)
 
Sedan var det dags för railwork, och jag som itne hade koll på att jag hade ridit på fel sida konerna va med på det, trots galopp, då jag trodde att det skulle gå ok.
Det gjorde det ju, tom i galoppen trots vår svåra galopp :) Hon höll den och ville framåt :D
Annars så var jag supernöjd, det va stressade hästar bredvid och bakom och hitan och ditan. Efter galoppen blev ju joggen ingen jogg utan med trav då hon ville framåt och jag inte vill bromsa hennes framåtanda då hon ofta går för långsamt så det kändes kul att hon var "på G"
 
Såhär såg det ut:
 
Överlag så jäkla stolt över min häst och mig!!
 
 
 

Första wras-tävlingen för mig och Molly, Pleasure

Nu ska jag försöka få till en utvärdering, äntligen :D
Började med att när jag skulle lasta så andades jag tydligen och uppenbarligen inte ;) Hon började bitcha och jag började bitcha och jag gick på som en grizzly och hon blev en t-rex och så höll vi på, tills jag släppte allt, tog ett djupt andetag och tänkte vad fan jag höll på med (redan dagen innan hade jag börjat nojja och tänka att "hon ska själv in i transporten, hur ska det gå", och det är väl för fan klart att det inte går då!) Så Johan sa åt mig att gå ner på banan och skicka runte henne några varv, gjorde så, andades, två steg mot transporten, jag bad om stop, backade två steg, fram två stop backa två, fram två stop backa två fram och in! så! Så gör man!!
Ringde H på Taure och sa att jag var på väg, men 35 min sen ;)
 
Väl på tävlingen så tackar jag för utbrottet hemma (va som att det va meningen) hon va så meeeed mig! Fokus på mig, inte ett enda gnägg på hela tiden, knappt tittade på de andra, bara myyys och fokus på vårt team :)
 
Nu var vi ju sena så det va bara att sadla, gå till framridningen och glida runt lite i skritt och trav, vända böja backa åsså in i ridhuset för att va med i pleasure walk and trot.
 
Såhär såg det ut:
 
http://www.youtube.com/watch?v=ix6KxBknx0c
 
Såhär kändes det: UNDERBART! Hon lyssnade på mig hela tiden trots stressade hästar i rumpan eller bredvid och jag kände att hennes fokus låg på mig, lugn och fin, liiite tittade hon på cafeterian (under där Johan stod och filmade) men inte alls farligt för att inte ha varit i det ridhuset på 1 år :) Jag är superstolt över ryggningen och alla övergångar då hon verkligen tog dem precis när jag sa, bad jag om skritt från jog så va det på en sekund och vice versa.
 
Såhär tyckte domaren:
Att hon gick för långsamt i skritten i inledningen annars överlag var vi samspelta och bra intryck.
 
Jag fick samma bedömning som 2an, men 2an fick anmärkning på för korta tyglar så jag är superstolt och vi kom 3a av 6 och detta är vår första prisutdelning :
 
http://www.youtube.com/watch?v=hsxiysgICe0
 
Min fiiina treåring sover sig igenom allt :D
Vann en rooosa mankam som matchade mig ;)
 
 

Åh vad kul!

På tisdag om en vecka så kommer Fredrik hem till oss och håller lektioner :D
Några har droppat av, men vi är 4 elelr 5 st som ska drillas ;)
Nu fick jag nåt att se fram emot :D
Tack Fredrik!!
 

Snart 5 år :D

Den 23/9, alltså för snart 5 år sedan, köpte vi Tjabo och jag startade denhär bloggen dagen efter :D
Tänk vad vi har varit med om sedan dess!
Ups and downs, min gamla häst togs bort den vintern, ett till barn (Texas) två nya hästar (Melker och Molly) och en massa annat :)
När jag sättermig och ser tillbaka på bloggen ibland så undrar man lite "hur faaan man tänkte då", men också så kan man komma på att "ja, juste, så gjorde jag och det funkade ju!"
Så snart har jag 5årsjubileum här på bloggen :D
Första bilden på bloggen:
 

Från marken

Jag har ju mest ridit nu och det märks på min lilla dam, kommentarer från henne såsom "varför då?" "Menar du nu?" "Nä, vi tar det sen!" ekar im itt huvud och det var helt enkelt dags att ta tag i det ;)
Så dryg och så okoncentrarad pålle får man leta efter!
Inga dumheter, men bara att hon tog kanske 3-4 steg på sig innan hon börjar trava, ett halvt varv med galoppkommando innan hon tar galoppen och lite segt look at me säger att det var länge sedan vi jobbade ihop från marken.
 
Varnade de andra på banan att "snart kommer ett utbrott, sen blir det bra" och jag vet faktiskt inte om de alls hade nån aning om min plan, men lika bra att varna ;)
Sen ´kom det, i vänstergaloppen, äntligen! Tre halvbockar å lite släng med huvudet som jag fick "jobba bort" på bara sådär en två steg sen svarade hon på mina signaler!
Galopp på en gång! Trav i samling runt mig och en jäkligt bra shoulder in åt båda hållen! TACK!
Jobbade lite i traven och sedan slutade vi :)
 
Ikväll är det stallmöte och gymnastik för mina små, men hoppas hoppas hoppas att Johan kan ta gympan så att jag hinner rida för imorgon ska jag på Bio, så då hinner jag absolut inte rida, sedan är det fredag och då önskar jag mig uteritt, så skulle behöva rulla lite i galopp på banan ikväll, för att fortsätta bygga på det vi kom över igår från marken fast uppe i sadeln :)
 
Ha en bra dag mina vänner :) tre dagar kvar till täääävling :D
 
 
 
 

Nästan perfekt :D


Nu väntar vi in resultatet på bandmasken med...

Tack Kela!

Skulle rida på banan å får finbesök :D
Kela kommer så hon fick skritta runt/sitta på Tjabo medan jag red molly.

Jag har verkligen ingen motivation eller inspiration till att "träna" just nu så det kunde inte ha blivit bättre :)

Kela hjälpte mig hur jag skulle tänka lite och försöka få mig att faktiskt testa lite "utanför ramarna" och inte bara göra det lätt för mig...

Eftersom jag verkligen ställt in mig på att "träna på att tävla" så känner ju inte jag att jag behöver direkt träna på själva tävlandet utan mest på att åka dit och hanteringen runt ikring och försöka ha henne med mig på tävlingsdagen. Men jag kanske faktiskt ska förstå lite av det jag faktiskt ska tävla i :P haha 
Så vi plockade isär westerridingmönstret nr 11 ismådelar och red dem. Haha! Vääääärdeeeeelööööös! Men när vi slutade så hade vi faktiskt förbättrat oss :D
Börjarde med serpentinerna och min plan där är att bara snirkla mig igenom den, inte göra stora serpentiner utan hålla mig nära konerna och det gick ok, men kela fick mig att ändå testa att göra stora serpentiner (jag vet faktiskt inte alls vad domaren vill se) vilket var jättesvårt!!! Fick till några, men kommer aldrig klara alla koner i samma stl IOM det så kör på nära konerna snirklande ;)

Sedan va det ju dethär med galoppen, jag har bara fattat på volt, hrm, wops!
Så till att börja med vet jag inte ens vad jag gjorde, red gjorde jag ju inte iaf :P
Men med pepp av Kela, tänka på att förbereda rätt snabbt efter hörnet och be om galopp mellan hörnet och mitten så fattar hon på mitten, där hon ska :D

Sedan titta rakt över diagonalen och riiiida!

Sedan hade vi lite "stillträning" hrm "stå och snacka" ;)

Skrittade fram över bommen några gånger, första gången så gick vi som
En orm, men tredje gången så skrittade hon faktiskt fram och jag måste sluta störa och hålla om och tänka långt fram!!

Så! Tette! Rid som att du menar det! Förbered och rid!!!

Så ska vi nog inte bli diskade iaf :D

Sedan ska vi ju också vara med i pleasure och horsemanship... 

Men mest av allt ska vi ha kul, va glada och va ett team :D

Tack för idag Kela!!!

Maskprover

Sitter å väntar på att Melker ska göra ifrån sig :P bara han kvar :)


lillatjabos

Här kommer vardagen och träningen med vår Quartervalack Suspisious Mind, även kallad Tjabo, uppdateras så ofta jag hinner. Tjabo är vår första Quarter, och även vår första unghäst. Han är född i maj- 08 och har hunnit bli 5 år nu... Sedan köpte vi Tjabos lillasyster Elvis Shy Molly "Molly" i feb 2012. En rödhårig fuxbrud med skinn på nästan, född aug 2011. Välkomna in och se vad vi pysslar med :)

RSS 2.0