Träns första gången idag

Jepp jepp
Först tog vi en promanad med Husse, Elvis, Buz, Lena & Tore


Sedan in i stallet och satte på tränset, skulle först testa som det "står i böckerna" med mat i handen och de tar in bettet själva, men jag insåg snart att all mat hamnade på golvet iaf så jag pillade i bettet i munnen och drog nackstycket över öronen, sedan fick han äta en hink med mat. Gick hur bra som helst, ska väl börja säga peppar peppar, snart kommer säkert bakslagen, hittills har det gått så bra bara "peppar peppar" ;)

sadel för andra gången

Jajjamensan, andra gången med sadel i söndags och då tog vi en långpromenad med sadeln på, inga som helst problem, denna gången tog jag den lite tyngre stubbensadeln (hade en syntetsadel sist) och spände åt lika hårt som om jag skulle ha ridit, inga problem alls. SÅ STOLT!!!

efter promenaden tränade vi lite med grimman och det gick bra, nu är det npg inte långt kvar innan han glömt vårt missöde och låter mig ta av grimman utan att kasta bak huvudet ;)

Julledigt

Händer inte så mycket här...
Fast ändå så gör det det...

Har blivit några promenader samt sadel för första gången, han reagerade inte ett jota... Tyckte mest det var kul att äta snö ;) Så jag spände fast den ordentligt och sprang runt med honom lös på volten och han följde mig som en hund :) Jätteroligt att vi redan har fått sån kontakt fast jag inte håller på med honom varje dag :)

Nu börjar det verkligen suga i ridtarmen och jag ska faktiskt åka och titta på en pålle hos Marika (henne vi köpte Tjabo av) på lördag, wish us luck :)

Här kommer lite dåliga bilder på första gången med sadel, mörkt och mobilkamera = ingen bra kombination ;)


Longergjord

Jajjamensan.
Igårkväll i kräksnöet (misstolka mig inte, jag älskar snö) så satte jag på lillskiten schabrak och longergjord, trodde iaf att han skulle reagera någonting, men icke... va mycket intressantare att äta snö :)
Jag drog åt den ordentligt, men det bekom honom inte det minsta.

Husse lastade dynga i containern med baklastaren, så vi övade oss mest på att stå still och ha tråkigt och titta på den på nära håll. Gick bra :) Litte flyttningar och lite början på longering, annars mest stå still och ja just det... stå still :)

Ska nog testa sadeln i veckan, spännande!


Tjabo på volten med husse

Idag hade jag lektion för Lena & Tore och samtidigt fick HUSSE för en gångs skull knata runt med Tjabo lite på volten

Tjabo tyckte att det var riktigt lattjo lajban eftersom husse inte har satt ner foten ordentligt än, så han gjorde, rent ut sagt, caprioller, på stället, flera gånger! Inte för att hota någon eller trotsa husse, bara för att det var kul och energin ville ut :) Haha! Tokhäst! Husse sa till på skarpen tillslut och sedan backade de och tränade på att "kasta lasso" med grimskaftet nära och över huvudet och så medans Tjabo stod stilla. Han var jätteduktig och lyssnade bra på husse.

Sedan kastade han grimskaftet på tjabo flera gånger, på halsen och ryggen och det fungerade jättebra.
De är så duktiga mina pojkar...

Har bokat tid för min andra häst nu. På tisdag klockan 14 får han komma till hästhimlen :(

Löshoppning 3e gången

Åh vad jag är stolt över vår lilla stjärna!

Hoppade idag igen,
tredje gången vi transporterar, gick in som om han aldrig gjort annat...
tredje gången i ridhus, inga problem alls
tredje gången löshoppning... hoppade 95cm!!!!! Årsbästa för åringarna på Jursta :) WOOHOO!!!
Han var så duktig, tog i ordentligt och utförde uppgiften precis rätt.

Inga bra bilder, men man ser att han gör RÄTT!!NÖJD NÖJD NÖJD NÖJD!!!!


Glömde

Glömde säga att jag mätte honom idag åsså...

140 fram
147!! bak

Har vuxit en del i bakkärran senaste veckorna :P

Bild på mig, min son ELvis, min hund Buz och mitt fullblod Shallow

Trött häst

Hejsan hoppsan!

Som jag skrivit förut så har vi det lite lugnt på träningsfronten, har ju blivit ca 1 gång i veckan nu den sista tiden, men jag tror det är bra också, att han får växa och lära käna sig själv lite och inte för mycket uppgifter alldeles för snabbt :) Intalar mig själv det iaf.

Idag släppte vi först Tore & Tjabo på volten så att de fick springa av sig. Tjabo är så cool för han håller sig på ett visst avstånd och fokuserar på mig fast än att han kan gasa iväg i 120, men ett öra är mot mig hela tiden, coolt, har en bra känsla över detta :)

När de fått springa några varv kom han fram till mig och då kliade jag honom (hans akilleshäl ;) Kliar man honom så har man honom där man vill) över hela kroppen. Gick runt honom (utan att han satt fast) och tog på honom överallt och han stod som ett ljus! SÅ NÖJD!! Lyfte alla fötter också, kanonbra gick det. Sedan skulle jag testa att backa utan att han satt fast...

 GICK KANON DET MED! Han höll sig på ett rakt spår, backade rakt bak, stannade när jag gjorde det.
Sedan flyttade jag även bakdelen! medans han var lös också!!!
Hade jag varit häst så hade jag då gått bort från människan istället för att, som Tjabo, göra alla rätt, böjde sig mot mig, flyttade med stora kliv och stannade perfekt när jag bad honom om det.

JAG ÄR SÅ NÖJD MED MIN LILLA STJÄRNA!!!

Sedan tog vi en 4km promenad och efter det var Tjabo dööööd :P Han släpade sig hem sista biten... Men men...
Nu ska han stå resten av veckan för på lördag är det återigen dags för löshoppning, hoppas på att få bra bilder då!!

Livet är ju inte så kul just nu, med allt som händer med min andra häst, men dagar som denna lyser upp och får en att se mot framtiden!

lillatjabos

Här kommer vardagen och träningen med vår Quartervalack Suspisious Mind, även kallad Tjabo, uppdateras så ofta jag hinner. Tjabo är vår första Quarter, och även vår första unghäst. Han är född i maj- 08 och har hunnit bli 5 år nu... Sedan köpte vi Tjabos lillasyster Elvis Shy Molly "Molly" i feb 2012. En rödhårig fuxbrud med skinn på nästan, född aug 2011. Välkomna in och se vad vi pysslar med :)

RSS 2.0