Molly noll i mask :)

Gjorde en extra koll på molly nu då hon ju är unghäst, nollad å klar :D härligt!!
Så då har alla vårahästar blivit maskprov i år :) najs!! 

Mätte molly idag

155 i manken
159 i korset...
Fick beröm av kiro hur välvuxen, jämn, välmusklad och fin hon var :)

Kiropraktorn hos Molly

Första gången Molly fick stifta bekantskap med Karolina.
Johan kände när han red insöndags att hon kändes som en banan till vänster och när jag red bakom och han stannade så såg jag att hon va 2cm högre på hö sida av korset än vänster.
Tänkte tt det är lika bra Karolina får kasta ett öga och säga vad hon tror, jag har inte så stor kunskap i kiropraktorer och unghästar, men tänkte att hon kunde komma och kolla iaf :)
Det va lite här och där och underbara Karolina trollade med sina händer, som vanligt, och efter att hon va klar så gick Molly helt annorlunda och lyfte benen ordentligt och gick igenom kroppen ordentligt, inte som innan, lite bredbent och stötigt.
Bra Tette! Du lyssnade på magkänslan igen :D och denhär gången var det tom husse som reagerade!! :D 
Nu ska hon promeneras tre dagar och ridas på fredag :)
Tog in tjabo för att kasta ett öga när hon ändå va här och hon tyckte han såg ut som en helt annan häst och förstod nu vad jag menat när han va ledsen och hade ont, nu är han glad och framåt och kul att hon såg den märkbara skillnaden :D
Han behövde ingen behandling, lite knådning hösida av korset å linimenta där ska vi tänka på, men inget alarmerande! Skööönt!!!


 

Lugn kväll i stallet

Hängde lite med våra nya inackorderingar och tog en promenad med Molly tillsammans med R och Katitzi i bäckmörkret.
Molly var hela tiden på marken å med, men lite huvudskakningar och pigg i kylan, lagom till att vi nästan va hemma så landade hon och slappnade av, skönt att komma igenom och inte avsluta med den energin :)
Tjabo fick bara mat och lite gos <3Molly är sååå hööög!!!

Idag sadlade ju jag båda hästarna, först Molly. Sen till tjabo å la på padden, han är ju som en yttepytteponny jämfört med lillasyster :P
Ok tomten!
Jag önskade mig en stor häst, men nu kan hon faktiskt sluta växa på höjden snart ;)
Måste mäta i veckan :)


Johan å Molly

Uteritt i solen <3

Johan hade Molly och jag tjabo.
Hon började med att göra tre babybockar i lilla skogen som han red igenom, sedan red vi genom lilla tunneln och Johan red igenom den ( jag har bara promenerat igenom den förut) det gick skitbra!
Sedan va det den branta uppförsbacken å där hann jag bara säga till Johan å va beredd så drog hon iväg i värsta bockserien ner i branta diket, över det å fortsatte in i skogen. Han satt kvar å skrattade å sa åt henne att fortsätta gå upp för backen å allt va frid å fröjd :)
Sedan travade vi hela sträckan t kollonilotterna och sedan promenerade Johan till Mariannes stall därifrån, sen skritt å lite trav hem på två nöjda avslappnade kusar å nöjda ägare<3

Så glad att Johan vill rida henne <3Lördag, tjabo uteritt

Molly vila (jobbar ju bara henne varannan dag)
Jag red ut på tjabo med Å pch Allyson
Nya slingan, gravfältet, nya slingan tillbaka.
Båda va avslappnade å skötte sig i alla gångarter och kändes verkligen kanon!!

Bild på Johan å tjabo från i fredags
Tjabo har alltid huvudet i denna höjden nu när han får på/av grimma/träns :)

Film på Johan å Molly

Hon va lite seg å han försökte få fram henne :)
http://youtu.be/8E0GfUgGWoQ

Fredag jobb på banan

Johan red tjabo först och jag Molly.
Johan mycket volter och vändningar
Jag travade på i en avslappnad trav som mer och mer börjar likna en jog, med långa tyglar och avslappnat tempo, höjd rygg och lågt huvud :D
Vändningarna satt kanon och hon är en riktig hejare på att backa nu :)

Sedan bytte vi hästar

Jag mest försökte komma åt med min högersida på tjabo med Johans hjälp och fick faktiskt igenom det som vi tränade på två timmar förra veckan utan att nå målet riktigt. Liten volt, trampa över ett steg, liten volt och det gick kanon!!
Johan vände lite, travade, backade och gjorde även sidepass över bom!!!
Kul att se nån annan rida Molly med och ge henne den rutinen :)
Johan är ju totalt orädd jämt så han låg långt fram över öronen på henne och klappade i pannan å satte sig på ena sidan å dinglade med benen å hon bara gick med på allt :)
Stolt! På söndag ska vi rida ut ihop <3Bilder på Molly å Johan

Torsdag vila för båda

Båda fick stå idag, nyttigt för tjabo med :)

Onsdag löshoppning

Hoppade alla tre (Tore Molly Tjabo) över två låga kryss, bara som gymnastik.
Tore hoppade med energi och vilja och även ut över grinden från ridbanan ;)
Molly segt och fattade inte riktigt (första gången) men hoppade ok ett par gånger så gav oss.
Tjaborejsade järnet och tog bara ett språng emellan fast jag lagt upp för två ;) 

Skrittat tjabo å flätat Molly

Skrittade ut en tur med Malin å Tore, barbacka i regn :/ mindre kul, men avslappnat och skönt :)
Sedan flätade jag hela mollys man för att se om vi kan bevara den lite bättre :) 
Flätat en bit:

Flätat hela, inkl en bakåtvänd inbakad sak för att skydda manen mot slitage av sadeln :) :Tjabo söndag

Red med Mommo och Tore, hela nya slingan runt.
Mycket trav och duktig Mommo som vågade trava först nästan hela tiden :)
Så dagens tur blev "hjälpa Mommo bygga självförtroende" och tror det funkade :D Tore var jätteduktig å avslappnad å fin å Mommo med :D <3
Tjabo och Melker invigde nya lösdriften inatt och idag har de även fåttskärmtak ut över matbordet, så maten ligger under tak, utanför hagen, i lösdriften, som de kan stå utanför lösdriften för att äta och de kan nu även äta utan att bli blöta då de fått 2,5m skärmtak ut över gruset :D snacka lyx!!
Och massor med mysig halm i ligghallen! Man såg precis var Melker sovit inatt, i hörnet av ligghallen så var det som ett hål nedbäddat i halmen, ungefär som när ett rådjur legat i vall :) snutte <3
Imorgon har barnen lovat att de ska borsta och schamponera Melkers svans, så vi åker dit direkt efter dagis <3
Godnatt från en mamma som varit i stallet 9.30-18 idag ;)


Molly söndag

Red med Åsa och allyson.
Först gick jag till kalvsviksvägen och där fick jag skicka runt henne och hon var superpigg!! Stegrade å bockade å hade sig, fick henne med mig å vi fortsatte gå förbi svinstallet å kikarberget innan hon kändes avslappnad å jag hoppade upp.
Sedan red vi nya slingan och jag red första gången alla upp och nedförsbackar (de är rätt branta) och det var jättejobbigt tyckte Molly, men skötte sig super å traskade på.
Travade hela sträckan efter gamla bron och hon sprang inte fram lika som sist utan hon sänkte huvudet och travade på med höjd rygg och i normalt tempo, typ mellantrav, ingen jog, men det har hon inte kapaciteten för än :)
Vände vid sommarhagen å travade tillbaka å hon gick ännu finare! Iaf arbetstrav med sänkt huvud och små frustanden och väldigt avslappnad! Tette gillar!!
Skritt hem å gick från Åkerblom :)
Då va hon sååå seeeg!! Fick skicka fram henne flera gånger då hon bara växte fast! Blääää tänkte jag, dumhäst! När vi kommer in i stallet så det första hon gör när jag spänner upp sadelgjorden är att kissa en sjö i gången... Ahaaaa!!!That's why!!
Hon gjorde ju samma i johannesberg, när hon vägrade galoppera. Jag tog in henne i boxen och hon kissade mängder!
1+1= matte ska nästa gång testa gå ner i diket å stå still några minuter å se om hon kissar. Jag tror inte hon är dum :D hon är bara jävligt kissnödig!! Vem skulle vilja ut å springa kissnödig?!?!? Haha värt å testa iaf :)

På kvällen shomponerade jag både Tjabos å mollys svansar å flätade ihop dem :) redde ut mollys långa man med...Tjabo fredag

Jag red i lugnt tempo på banan, i ösregn..
En timme med backövningar.
Backa i 8a, backa på volt, backa rakt, backa ett steg osv. Han va med mig och kändes villig :)

Molly lös i mörkret igår <3Jobba lösa

Onsdag
 
Började med Molly...
Stängde av som en fyrkant mitt på banan och släppte löst henne.
Hon va med direkt!!
Look at me, back, byta varv, flytta bog ALLT! satt där det skulle! Utan grimma och rep!! Fick en sån jäkla Aha upplevelse så det inte var klokt :D
 
Jag var noga med att tänka att jag hade rep och röra mig precis som när jag har det och jag lovar att hon nog trodde att jag hade det ;) Så coolt!!
Alla gångarter!
 
Jag tänkte, jag testar en tangovändning....
skritt runt mig på volt i ca 2m radie, peta ut rumpan, låtsas byta hand på det osynliga repet och skicka över henne åt andra hållet och fan! Hon gjorde det!!! Jag nästan grät :D
SÅÅÅ HIMLA KUUUUL!!
 
Det roliga med Molly är att hon håller sig nära, jag tar upp ledhanden lite som för att växla ner gångart, och hon gör det, fram med handen och hon ökar igen, det är så kul!!
Tack för att just jag får ha denhär underbara hästen!!!
 
Sedan var det Tjabos tur
Förberedde mig på att det inte skulle gå alls lika bra då han ju är sååå olik Molly och jag har svårt att växla om mina signaler till honom då han ofta blir lite övertaggad om jag har för mycket "energi"
Han gasade runt några varv med näsan ut och gav blanka fan i mig, jag tog hans plats några gånger och sedan, vips, så var han där, MED MIG!
 
Look at me, back, byta varv, tempoväxlingar.
Han är inte alls lika väldresserad som Molly (mitt eget fel då jag ju lagt allt krut på henne i dethär och han faktiskt är Johans häst) men fick igenom det jag ville, att han närmar sig mig något och inte håller sig längst ut på fyrkanten, att han vill komma närmre och se vad jag har för kul att erbjuda :)
 
Han var lite svår att efter look at me skicka ut åt höger då han gärna ville ta vänster varje gång, men efter att jag stannat upp och insett att jag tog ut vänsterhanden en millisekund innan högerhanden så fungerade det 100%! TETTE! Inte driva på förens hästen vet var den ska!! ;)
 
Hade en underbar kväll med båda hästarna och var sjukt nöjd!
Så kul när man har kul :D

Tjabo Måndag

Ner på banan med sadel och träns
Han är så pigg!!!
Han mår superbra i kroppen!
Nu måste vi bara träna träna träna för att stärka upp igen och få honom att faktiskt ta ett steg i taget! Han har fått lite återfall av att vilja trava iväg när jag vill skritta... :(
Så jag skrittade! I två timmar! På banan... små volter, öppnor, slutor, skänkelvikningar och ett steg i taget.
Höger går kanon, fin och följsam och kan ta det lugnt och göra en vändning ett steg i taget, korrekt (jobba på volt, be om att trampa över ett steg, fortsätta på volt) När jag gör det i vänster så skickar han gärna ut rumpan och tappar bogen så mycket lösgörande och kräva massor men be om lite... om ni förstår... Efter två timmar fick jag till det någorlunda, var inte 100%nöjd, men klockan var 22.30 och jag måste faktiskt sova ibland ;)
Ikväll får husse rida... Min höft spökar, så nu har jag fått numret till Mommos kiropraktor (skulle gärna gå till Tjabos kiropraktor, men hon är stationerad i Bromma, så det finns liksom inte tid) Kan va därför det går sämre för mig och tjabo i vänstervarvet med, han är svagare och otränad där och jag kan inte aktivera mina ytterhjälper (höger) för då gör det sååå ont!
Tjabo första gången i westernsadel precis fyllda två, januari 2010

Molly måndag

Tog ner henne naken på banan i långa repet (har köpt ett Stacy Westfall jättelångt rep så jag verkligen kan skicka

 
ut henne och låta henne jobba på stor volt i gångarterna)
Pigg och glad, men ändå samlad och inga bockar eller stegringar. Fick jobba på mycket i galopp och trav och fokuserade på gångarter idag. Hon börjar bli starkare i kroppen nu och orkar längre :)
Hoppas hinna med några uteritter i veckan, vill inte rida ut helt själv än, särskilt när det är mörkt, så får se om det passar med sällskap någon kväll :)
Smidiga Molly har även lyckats få ett sår med värsta blåmärket i tandköttet ovanför framtänderna i överkäken, hur lyckas hon??!!
Såg rent och fint ut och hon äter som vanligt, så ska nog läka på bra hoppas jag...
Häromdagen hade hon blåmärke i lanerna (delen av käken som inte har tänder) Typ som att hon bitit fast någonstans och fastnat... suck! Hon är så osmidig ibland... Men det läker på bra :)
 
Tjabo och Tore vintern 09-10
 

Tjabos och mollys nya matte...Lite mer åt rödfux ;)

Cowboys

Igår var det hussarnas tur :D
Olle och Johan gjorde iordning hästarna, packade ryggsäcken med öl och på med hatten och red till Taxens jobb (jp tippen vid berga militären typ) 
De var ute 4,5 Tim, knöt hästarna i en lastmaskin där och gick in på Taxens kontor ochfikade lite :D
Så jävla coola!
Åh vad jag tycker att det är kul att vi har vänner som vill samma sak som oss <3 

Molly

Efter att ha åkt och ätit middag, jag å Kela, så var detMollys tur :)
På med nya skydden, som va äckliga först ;) men efter några steg vande hon sig och de satt riktigt bra!! 
Ner på banan och började jobba från marken och hon var överallt och lite till ;)
Bad om trav men hon sköt iväg i galopp och kastade sig hit å dit å bockade å stegrade å varje gång hon gjorde nåt (hon var bara pigg, försökte verkligen inte döda mig och gick inte emot mig, men hon ska inte ta egna beslut iaf) så jobbade jag igenom det, lugnt och självsäkert och konsekvent! Efter en stund hade hon landat och kändes medgörlig och med. Det är samtidigt kul de dagar hon har all denhär energin, när man kan omvandla den till uppgifter :D
Hoppade upp och flytta bakdel och framdel back skritt och trav.
Hon va väldigt andfådd efter uppvärmningen, måste jobba upp kondisen :)
Va så skönt att ha Kela där som gav små tips om ex fram med handen mer när jag skickar henne åt olika håll, hjälpte verkligen!! Är inte van att ha medhjälpare å det är så jäkla skönt!!!
Backen är det jag var mest nöjd med igår, hon backade med energi, flera steg, med höjd rygg och verkligen trampade på bra bakåt!! Har ju inte tränat så mycket på back, började lite på johannesberg, men hon har verkligen fattat vad jag vill få ut av henne där :)
Härliga häst!!!
Bild från februari i år <3


Tjabo

Skrittade ut med Kela och Diesel som är här och hälsar på igen :D
Red lilla skogen över alla stora stockar och lyfte på benen :) tjabo känns precis som vanligt!!! Han går på, skrittar i 180, är taggad, vill jobba!! Äter upp all mat :D härligt!!!
Sedan skrittade vi till lilla slingan å tillbaka och fortsatte på banan.
Alla gångarter, stel i vänstersidan pga att han inte gått korrekt där på så länge!! Men den ska vi träna upp :)
Vändningar, trav, galopp och back kändes okomplicerade och han vill samla sig och jobba och känns som vanligt!! SÅ JÄKLA SKÖÖÖNT!!!
idag ska hussarna rida ut i skogen och äta lunch över öppen eld <3
Snart kan vi ta upp kossorna igen :D


Så lycklig!!

Av att se tjabo idag!
Han hade ätit upp allt hö inatt, ätit upp allt hö ute på dagen (han har inte ätit så bra på ca 1månad)
Han såg GLAD ut!!!
Tog in i stallet. På med reflexer och ut på promenad. Han trampar på bra! Svansen är rak! Han är positiv och går fort! Tjabo is back!! Han är pigg, glad, äter, går normalt och villetillochmed pussas :D
Så jäkla härligt!
Hoppas det håller i sig nu, att han inte halkar till och knixar till sig igen eller går omkull eller nåt annat joks!
Imorgon ska vi rida och känna hur han känns.
Jag är så stolt och lycklig över att jag känner vår häst! Att han talar om när saker är fel och att jag lyssnar på magkänslan (om än lite segt denna gång, men man måste ju vänta och se vad tiden gör med skador/sträckningar med...
Nu ska allt bli grejt!
:D


Kiropraktor

Idag var Karolina hos tjabo igen.
Verkar som att det inte riktigt släppte sist, nu är han behandlad och trampar under sig rätt och ska promeneras två dagar och sedan ridas, hoppas han inte halkar i hagen å knixar ihop sig igen...
Hoppashan får slippa ha ont där nu (bara tänderna kvar) han såg redan lite friskare ut på ögonen när vi promenerade :D


 

Dessa :)Gjort ett klipp på blocket

En tjej i Haninge utannonserade Davis splintboots i rosa för 500kr för både fram och bak.
Jag bjöd 400kr
Fick dem :)
Helt nya med lappar kvar, helt oanvända :D
Säljs för 695kr/paret annars :)
Men hon va ponnymamma och hade ingen koll ;) lucky meeee :D
Så nu har jag använt alldeles för mycket pengar denhär månaden med, men det var ett så bra köp så det gick inte att missa :)


Promenad

Efter besök av kiropraktorn :)


Min gamla häst :'(

Snart 4år sedan han sprang vidare...
Du fattas mig <3


Såhär börjar jag och Molly våra uteritter, från marken, just dansandes tango över vägen, för att få henne med mig...

http://www.youtube.com/watch?v=xmKq3h9gxFY&list=PLvbzUetZUCBo6u-N9GliOxzKbo-RMdml4

Så många duktiga hästmänniskor i landet bortanför havet

Skulle så gärna vilja gå på en clinic med Buck...
Om så bara för att se, lära, förstå, anteckna...
Han är verkligen en stor hästmänniska som jag verkligen ser upp till...
Inget macho, inget våld, bara konsekvens och allt har en mining.
 
http://www.youtube.com/watch?v=cDXYutyZnVo&list=PLvbzUetZUCBo6u-N9GliOxzKbo-RMdml4

Och texten om Doug nedan är mina egna tankar runt doug Jordan, ingenting bestämt än :)

Hopefully this guy is coming to Sweden with John this summer :)

Doug Jordan
 
En ny inspirationskälla John berättade om i Rättvik och Johannesberg.
Han har vunnit det mesta man kan vinna i cutting och är med i Hall of fame.
 
När han tränar sina hästar så har han ordet RELEASE skrivet på sin flagga.
Han har funderat ut hur han på bästa sätt kan få hästen att tycka att flaggan, och därmed kalven, är den största godispåsen och triggern till att VILJA följa den, utan att sporra och rycka den dit den ska, så han är väääldigt noga med att lära sina elever vikten av just RESLEASE, eftergift.
När hästen är rätt på flaggan/kalven leder det till eftergift.
Flaggan/kalven är därmed ett tecken för att "där får du vara ifred" "där är det mysigt att vara och där vill du vara"
 
Förhoppningsvis kommer han till Sverige med John i sommar och då hoppas jag att Johan och Tjabo vill vara med, eventuellt jag och Molly beroende på hur långt vi kommit :)
 
Ett stort "vill ha" för sommaren 2014 <3
 
Här är han hos Pat och visar upp att målet är att göra så lite som möjligt för att störa hästen så lite som möjligt
 
http://www.youtube.com/watch?v=CZ_ngt0qA0I
 
 

Frukost i nya foderhäckenUndrar vad de som man möter på ridturen tänker...

När vi möter hästar, jag och Molly, så blir min standardfras "hon är bara två så vi håller oss lite på kanten" så står vi still medan de mötande hästarna går vidare...
Undra vad de tänker?
Där sitter jag, på min stelcoola modiga tvååring, i repgrimma, och hon lyssnar på varje vink jag ger henne! 
Det positiva med en tuff orädd självsäker häst är just det, att på ridturerna så kan vi gå först, förbi allt, genom allt! Hon är så cool!!

Idag red vi med Mommo och Tore runt långa slingan.
Promenerade t kalvsviksvägen, red till tunneln, hoppade av och gick genom den och uppför backen på slingan, då det regnade och vi va blöta så skakade hon sig som tusan och såg ut som hon ville rulla så i uppförsbacken fick jag passa på henne så hon inte skulle lägga sig, när jag trodde faran va över så la hon sig nästan ner men jag backade upp henne så hon inte gjorde det, knäpphäst!!
Sedan red jag till kalvsvikstunneln och sedan gick jag hem därifrån.
Bara skritt idag.

Så otroligt nöjd med min fina coola häst!!!Ute på promenad med tjabo

Gick t slingan å tebax 
Efter svinstallet drog några hästar järnet i hagen, quartern tjabo blev en saddlebred??Men han är så vuxen nuförtiden så han spände bara upp sig på stället, sen gick vi lugnt vidareHeldag i stallet

Men bara gjort nyttiga saker :/
Jobbat på med lösdriften som nog kommer va redo för inflyttning imorn :D
Sen kan Tjabo och Melker sova ute på nätterna igen <3Bilder tagna av Elin från clinicen


John och jag ska dansa lite tango


Trailhäst?


Stanna och gosa lite


Jaaa, hästen speglar nog sin matte...
Vi står ju tom likadant :D

Första långa uteritten

Dig har jag och Molly tagit ett steg framåt.
Fick order av John att rida längre tid och fler dagar i veckan så ska försöka med det nu då :)
Idag red jag med Åsa och allyson långa slingan. Den är 7km och med bra underlag.
Först promenerade jag bredvid för uppvärmning och avcheckning ;) pigg och framåt dam som stått sedan clinicen då jag varit supersjuk.
Dansade tango längst asfaltsvägen och snart var hon med mig. Hoppade upp på grusvägen å fick göra några snabba one rein stop då hon gärna hade gasat järnet fram ;)
Vid Åkerblom kom en traktor med harv så jag tog beslutet att hoppa av och gå åt sidan så vi inte skulle orsaka en olycka, men hon höjde inte ens på ögonbrynet för traktorn, men bäst att va påden säkra sidan :)
Promenerade med henne förbi Kikartorp och in mot lilla tunneln. Efter bäcken hoppade jag upp och skrittade fram t lilla tunneln under motorvägen som jag hoppade av en 20m innan, också för att a på den säkra sidan då den är jäkligt låg och inte tillåter en bockande/stegrande kuse inuti. 
Gick igenom, inga problem så nästa gång rider vi igenom, hoppar upp å in på slingan.
Skrittar bort till där bron va förut och efter det travar vi ända till kollonilotterna, alltså ca 2km trav och först var hon pigg å travade på med långa kliv (absolut inte stressad eller dum, bara långa kliv i normal trav) sedanbörjade hon sakta ner tempot lite, tom sänka huvud och höja rygg och tycka att det va rätt mysigt faktiskt.
Hon bad om att få sluta trava, vi fortsatte
Hon bad igen, vi fortsatte
Sedan bestämde jag att NU slutar vi så då bara satte jag mig å hon saktade av lugnt å fint å va med på noterna.
Skrittade hela vägen t svinstallet och gick därifrån hem :)
En ridtur med god anda, glada hästar och mitt på dagen i ljus!!
Är ju inte så mycket av den varan nu :(
Trevlig helg mina vänner!!

 

lillatjabos

Här kommer vardagen och träningen med vår Quartervalack Suspisious Mind, även kallad Tjabo, uppdateras så ofta jag hinner. Tjabo är vår första Quarter, och även vår första unghäst. Han är född i maj- 08 och har hunnit bli 5 år nu... Sedan köpte vi Tjabos lillasyster Elvis Shy Molly "Molly" i feb 2012. En rödhårig fuxbrud med skinn på nästan, född aug 2011. Välkomna in och se vad vi pysslar med :)

RSS 2.0