Premiär

Idag har jag ridit molly med träns med bett över repgrimman :D
Gränsade i stallet och hon var inte särskilt brydd, gapar fint och står dr med bettet imunnen (fick inga bilder då min lur dog :/)
Borstade henne och frågade Lena om hon hade lust att hänga med mig på banan en stund då jag tänkte testa rida en snabbis.

Började longera och ohojoj allt satt sedan igår!! Hade inte med nåt spö, men det behövdes inte för hon ökade gångart bara på min första signal (fram med handen som visar vägen) heeela tiden!!! Tempoväxlingar och allt satt som en smäck!!
Trots bett :D

Så hoppade upp, böjde skrittade runt, vände, backade åt båda hållen (runt vänster bak går sååå bra! Men åt höger gårinte alls, så får ta tag i det nästa gång)

Jättekul!!

Godnatt mina vänner


 

♥️En vecka utan krav, bett i munnen

Så, ursäkta uppehållet, men det har varit en massa annat på agendan så har låtit båda pållarna stå en vecka. Kalla det vila, soakning, uppbyggnad, eller helt enkelt "matte har inte tid" ;)
 
I tisdags så var jag i stallet 3 timmar, men borstade dem bara, shamponerade svansar och myste. Tjabo stod och sov i stallgången när jag redde ut hans svans (vilket tog lagom många minuter, ca 20). Klippte av en 5cm och flätade den så den slipper hänga ner i leran i onödan <3
 
Mollys svans kapade jag av 15cm, hon slet ju av halva svansen i våras och den är ju så ynklig!! Shamponerade, redde ut och kapade av för att sedan fläta, så nu hoppas vi att den växer ut till nästa säsong ;)
 
Igår så tog jag in Molly och på med rep å grimma, tog med longerpisken för första gången och gick ner på banan. Hon kommer ju gärna undan, med att öka tempot, när jag bara kräver med repet, då hon vet att jag inte når henne tillräckligt och jag vågar faktiskt inte gå närmre, för hon kan känga upp bakkängorna så nu har jag funderat och nu åkte longerpisken med.
 
Skickade ut henne på volt och hon hade bra med energi direkt så lät henne bara galoppera på och släppte pisken, tog väl en 7-8 minuter innan hon slog igång hjärnan och slutade gasa som en dragster runt runt (men jag väntade bara ut henne, skönt att få röra på sig tänkte jag)
 
Sedan tog jag upp pisken och krävde trav, galopp trav galopp och redan på min första galopp efter trav så snärtade jag till henne, precis på min 3e signal (efter visa vägen, pussa och sedan på med pisken istället för "snurra repet") och oj! Fan vad hon blev med! sedan kunde vi jog, trav, öka trav, jog, galopp, jog, trav galopp osv. Utan pisk och på små signaler.
 
Tänk vad lite det behövs för att man ska bli respekterad!!! Höll på rätt länge och när vi slutade var hon som en hundvalp <3
 
Gick upp till stallet och hade massa tid så kastade in ett bett i munnen. Tvådelat, med fasta ringar, på ett vanligt träns. I med det, inga problem, men tränset var för stort, så fick ta av det och byta träns och på med det, inga problem, huvud sänkt, gapar snällt, tuggade lite, visst, men tog inte många sekunder innan hon nöjde sig att stå med det, så då tog jag ut henne på spolplattan och spolade av benen och hon brydde sig inte ett jota om bettet :D
 
Ska boka tid hos tandläkaren och få ur vargtänderna innan jag börjar använda tyglar osv vid ridning, men att ha det nu när jag rider/longerar/borstar dör hon inte av och går det såhär bra så känns det gött :D
 
Hon har ju faktiskt haft bett, EN gång, när hon var 1,5 år ;)
Ska försöka hitta den bilden...
 
Haha :D beeeebis
 
Tjabo tog jag in och borstade av igen, de har fått gå nakna några dagar då det varit 15plus dygnet runt, men nu skulle det bli kallare, så sanera och på med täcke på grabben.
 
Så nu hoppas vi att jag kan börja jobba hästarna igen lite smått <3
 
 

Tjabo onsdag

Husse var där och jobbade från marken :)
Så kul att han också insett att det ger resultat!! :D

Molly fick bara vara, gymnastik med barnen på onsdagar så då hinns inte mycket annat <3

Kram på alla vänner däruteHoppas hinna rida idag...

Så mycket annat som händer just nu :)Jobbade lös

I nästan en timme.
Först skickade jag iväg henne så hon fick springa av sig energin, hon sökte sig rätt snabbt emot mig, men skickade iväg henne fler gånger som för att säga "du springer tills jag bjuder in dig!"

"Matte! Jag tittar på dig med båda ögonen! Snälla låt mig få komma in"
"Nej! Fortsätt spring du!" ;)


Sedan jobbade hon på volt runt mig, försökte göra lite tempoväxlingar, kort trav/jog ökad trav å joggen använder hongärna, svårt att få upp energin bara (precis som i ridningen) men jag gav mig inte!!

Sedan va hon så duktig hela tiden så vi stod och gosade länge å väl.

Sedan skickade jag ut henne å krävde galopp, hon ville slöa, sprang efter henne med flaggan, hon ville slöa, jag kastade en sten på henne (förlåt, men vad ska jag göra ;) )  å sen jäklar kunde hon röra sig som jag ville

 "oj! Kunde matte nå mig??!!??"

En liten film från mellantraven i nästa inlägg :)Molly idag

http://youtu.be/Qt_SHz5dD7k

Slobbers...

Vilket roligt ord egentligen :P
Jag har pratat med Caroline på CM Ranch idag och beställt ett par slobbers (haha, lika roligt igen :P )
 
Hon visade några alternativ och jag kom med förslag så nu har hon fria händer att göra ett par fina personliga slobbers som jag kan använda nu när bettet ska in i munnen.
 
Mina krav är att de ska vara mörkbruna för att passa sadeln och rätt smala i bettdelen :D
Spännande :D
 
Här är deras hemsida med massa fint de gjort :)
 
http://www.cmranch.se/utförda-jobb/sadelmakeriarbeten-18773150
 
 
 
 

Tänder

Tänder tänder...
Molly är ju precis fyllda tre och mycket händer i munenn.
I våras var vet Wadås hos oss och kollade läget och ville då vänta med vargtänderna då nya rön visar att om man väntar tills hästen fyller 4 med vargtänderna så kan många av dem absorberas/tappas av sig själva... Vilket såklart ger minst ärrvävnad och skada i tandbenen, men nu känner jag att om vi ska in med ett bett i munnen nu så vill jag ha bort dem, plus att de är så pass stora (jämfört med vargtänder på andra hästar jag sett) så tror inte att dessa kommer absorberas upp av sig själva...
Så ska boka tid på kliniken efter nästa lön tänkte jag... En vän var där med sin häst förra veckan och rekommenderade henne, det känns tryggt då jag inte har så stor tandläkarerfarenhet :)
Så så får det bli :)
 

Flytta min blogg....

Har fått ett erbjudande, tror att det kan bli bra :)
Håll tummarna <3

Helgen

Fredag var jag på bio med mina små och umgicks med Minken då han ska praktisera på ett fartyg tills i januari nån gång, så hästarna fick bara skötsel, ridningen fick vänta :)
 
Lördag så åkte Johan och Jag till Johannesberg och tittade på John-clinicen hela dagen.
Många nya ansikten och några kändisar vilka alltid är lika kul och energigivande att träffa. Och vad duktiga de blivit! Heja tjejer!
Bad John gå igenom den "bytesförberedande" övningen igen inann vi åkte hem och i princip:
"the horse is bent on the circle, when you get to the crossing, put his head on the other side, push his shoulder to the inside (new inside) och put his rear in the middle and now he´s in the shape of the new circle" så vi ska såklart börja med att få counterbenden att sitta där den ska (vilket båda kusarna börjar orka göra väldigt bra) och sedan måste hästen va soft och inte ha några hårda ställen utan kunna flyta med i alla rörelser man ber om. Sedan ska vi jobba på denna övning i skritt tills den sitter, sedan trav och sedan om man gjort allt rätt och hästen inte har några motstånd någonstans så kommer det gå utmärkt i galoppen, som med det mesta, funkar det inte i skritten så kommer det inte att funka i traven osv :)
 
Wow! Jag inser precis att jag kan skriva utan att titta på tangenterna, för första gången i mitt liv ;) haha, snacka om seg ;) skulle vart född på 1800talet jag :)
 
Ja, i alla fall...
 
Det var en lärorik dag, som alltid när man tittar på när John jobbar :) Full med inspiration och energi till att åka hem och jobba våra hästar!
 
Det är så kul att dela detta med Johan! När vi sitter i bilen så analyserar vi clinicen, vi pratar om vad som kan fungera på våra och inte och vad vi ska göra nästa gång vi rider, när vi rider tillsammans så ser vi på varandra och kommer med feedback, och nu efetrsom båda är på väg åt samma håll, så kan vi faktiskt ge rätt feedback åt varandra och vet var de svåra ställena är och vad "John skulle ha sagt". När vi säger god natt så kommer alltid någon liten ny tanke upp och vi kan ligga och prata hästträning tills vi somnar...
Kalla oss nördar, men vi gör vad vi älskar!
 
så, på söndagkvällen så var det äntligen dags att rida och Johan jobbade på med en soft Tjabo (som dock blir andfådd fort, så mycket konditionsträning på honom nu :) )
 
Jag jobbade på med fram fram och det går bättre och bättre, men när jag samlar henne och kräver samling länge så saktar hon ner, så jag försöker helt enkelt att hitta denna balansen där hon bibehåller energin och samlingen lagom länge innan eftergift för att bygga upp henne att orka längre och längre tid. Ett jobbigt arbete, men jag har planen klar för mig!
Vi backade även i cirklar med huvudposition inåt för första gången, gick jättebra runt vänster bak och det flöt på bra, runt höger bak kände jag motstånd och fick gå på och jobba bort det, när det sedan flöt ok så slutade jag med det, soakade och provade igen och då gick det mycket bättre! Så jäkla viktig inlärning, när man förstått hur hästen lär sig och man ger eftergift på rätt sätlle, hur snabbt det verkligen går att lära hästen något!
Höll mig till skritt och trav, galopperade två varv i höger, men det finns inte en chans att hon orkar samla sig där, hon har för lite energi, så jag backar ett steg och jobbar på i skritt och trav några dagar till :)
 
Superkul att träna på alla övningar vi nu har fått :D
 

Bildserie


Horse is bent on the circle

Getting to the crossing put the head on the other side (in thispic right) 
 
 
Push his shoulder to the inside (new inside)


Put his rear in the middle
 

Now he is shaped like the new circle
 


Och så iväg i det nya varvet :)
 

HahahahaVad har vi gjort idag...?

Oj vilken dag!
Bestämde igårkväll med Tommy att vi inte skulle hyra deras ridhus, utan satsade på att va hemma trots väntande duggregn då Mommo skulle ha transporten, så vi kunde inte ta oss dit...
Men när John kom så regnade det rätt friskt och vi kände att det vore ju skönare att ha tak så jag ringde Tommy, stackarn, och med min lenaste röst så frågade jag snällt om de kanske hade en transport som vi kunde låna och om det fanns chans å låna ridhuset, trots att jag 12 Tim tidigare sagt att vi inte skulle det...
Åh tack tack tack underbara Tommy och Vera som på så kort varsel både lånade ut transport och ridhus till oss <3 tack!!

Så, skulle hästarna in och Tjabo gick på å molly gick på... Ajaj, men bara till hälften, sedan backade hon bakåt så John tog över på en gång (hade förvarnat honom att hon ibland ibte "vill" gå på och låser hjärnan så han va redo att ta tag i det redan innan det hände, hepp hepp, sen va molly inne, efter några repor runt stallplanen ;)

And we were on our way!!!

Sadlade å började värma upp och ju mer jag tänker på dagen, desto mindre minns jag :P 
Jag är helt drained!

Men iaf. Vi fick en ny lösgörningsövning "ribbons" där men rider runt i "ballonger" på visst avstånd och vara lösgör och styr runt hästen :)


John ritade upp det i sanden och förklarade ingående, men jag lyckades ändå göra fel :P haha jag red 8or och undrade varför jag ibte kom framåt :P INTE KORSA RIDVÄGEN!!!! Note to self! ;)

Och sedan fortsatte jag på framåt, framåt framåt framåt, fan va svårt det ska va! Varför har jag nöjt mig med långsamt!!!! Gaaaah!!!

Sedan var det dags för att få till huvudposition, i alla gångarter, lägg händerna vid hornet å mer kontakt, she's ready for it!! Och backa, trav, backa, skritt och hela tiden energi!

Sedan galoppfattningar!
Backa 1-2-3 galopp och fan vad jag fick gå på henne några gånger, men sedan så woooow vilken dragster!! När hon backar upp sig, sänker rumpan å tar i in i galoppfattningen med hela kroppen och energi! Det kändes så jäkla bra!!! Ochstopparna efter det! Wow! Cool!! 

Forma på volt, mha bara innertygel och kontakt, kräva samling många steg, fler och fler för varje gång och inte släppa efter före dess.

Hmmmm
Alltså jag är helt slut i hjärnan....
Försöker minnas vad mer vi pysslat med...

Johan körde på med ribbons, samla för innertygel, konsekvens med att inte släppa fram honom efter stoppen och där kom de på en riktigt bra metod för att få Tjabo att stå kvar och inte droppa fram vikten och peta ut näsan. "The freedoo-game" döpte Johan det till då John brukar använda det på sin häst freedoo (vetinte hur det stavas) stopp håll kvar huvudet i position (inte stoppa med handen) och sitta upp rakt efter stoppen å sen släppa. Då står han kvar och tappar inte vikten framåt :D 

De jobbade på att pivotera alla 4benen och sedan för att förbereda för galoppombyten. Idag bara i skritt, få det att funka (Johan ska visa mig och jag måste fråga på lördag) sedan göra det i trav och sedan kommer det inte va någrakymmer i galoppen...
Allt för att få rätt position på vikter och ben :D

Så grattis Johan och varsågod för födelsedagspresenten som jag fick använda ;)

Kommer jag på nåt mer vi gjort så får jag anteckna det imorn, nu är jag såååå trött!!!!


 
 


Hoppas vi slipper regn imorn

Cross your fingers....


Jag mår rätt bra

Idag ska jag till naprapaten igen, 4e och hopefully sista tighta gången efter olyckan, kan tänka mig att hon vill boka in en tid om någon månad för att stämma av hur jag mår, men fy sjutterackarn vad det är dyrt att ramla av kusen ;)
Först sjuk från jobbet och på det naprapatkostnader, och de vet ju hur man tar betalt om man säger så ;)

När hästarna är sjuka tvekar man inte en sekund på att betala, det är ju något man åtagit sig den dagen man köpte hästen, men när en själv kostar pengar är det inge kul längre...

Tur det finns blodpudding å nudlar i affären va?! ;) haha

Ha en bra dag mina vänner!!Tänk den dagen man inte stressar för att få ihop det ;)

Mocka å stå i och in med lerig häst.
Borstade av det värsta, men hon fick va lerig om tassarna eftersom hon skulle ut igen ;)

Ner på banan, kände av från marken ok! ✔️

Sedan så hade jag ettmellanlångt spö med mig idag så när jag började skritta så visste jag vilken energi jag önskade ha och det gick faktiskt bra! (Utan spö) kan bli bättre, men mycket bättre bara sen igår!

Det är det roliga med henne, att hon verkligen lär sig när hon står och soakar över natten (igår tog jag in henne direkt efter ridningen så hon fick stå och soaka ifred utan hagkompis.

Kontraställning och backa runt benen gick bra!

Sedan travade jag och då första övergången till trav så la jag på spöt direkt efter "tryck med skänkeln" och sedan va hon grymt mycket bättre i övergångarna!!

Skritt trav back trav skritt några gånger och sedan avslutade vi med spinn med hjälp av spö och squa-reining och det gick över förväntan!

Hann bara rida ca 15 minuter, men det var BRA 15 minuter utan egentligen ett enda snedsteg :D 

Tugg tugg på det och hoppas på en givande torsdag :D

 

Höstens planer

Sitter på jobbet och vilar kroppen efter att ha städat hela fm och funderar över höstens planer med Molly nu...
Tidigare var ju planerna att träningstävla de tre tävlingarna med resultat att vi skulle bygga vår teamspirit, vilket jag känner att vi lyckades med (den tredje blev ju inte av, men de första två tävlingarna, en inomhus och en utomhus)
 
Så vad händer nu i höst då?
 
Var ju på clinic för John nu i helgen och stämde av en hel del kan man säga, jag börjar få klart för mig att det är dags att sätta högra krav, hon vet var eftergiften finns och hon är redo att ridas med mer kontakt och krav på samling. Så vad behöver jag nu göra för att göra det då?
 
På torsdag kommer John hem till oss, det är Johans födelsedagspresent från mig (smart va, att ge en present som jag själv kan utnyttja ;) ) så vi har 6h tillsammans att utnyttja på bästa sätt på det som vi vill träna på.
 
Idag hoppas jag hinna rida en kortis efter lunchningen innan dagishämtning, och då tänker jag fokusera på FRAMÅT! Ha med ett spö och inte nöja mig med lägre energi än vad jag faktiskt vill ha ut av henne när jag säger skritt trav eller galopp, hon ska svara direkt och ändå kunna hålla sin huvudposition där jag sätter henne (nya krav) och jag måste tänka på att sitta i framåtsäte när jag vill fram och inget annat! Så fokus idag, även om stunden jag rider kanske kommer begränsas till 20-30minuter är framåtbjudning och huvudposition.
 
Imorgon kommer jag nog inte hinnan rida plus att jag ska till naprapaten, så det kan va bra för kroppen att vila och återhämta sig efter det (samma för Molly som nu kommer ha ridits 4 dagar på raken)
 
Så på torsdag är det dag för träningen och vi får helt enkelt se vad vi ska träna på då, jag ska visa hur jäkla bra vi är på att göra det vi fick i läxa tills på torsdag och sedan ha en häst med framåtbjudning (sikta mot trädtopparna va? ;) )
 
fredag lördag blir vila och söndag kommer jag ha fått massa inspiration från John-clinicen i Johannesberg, så då kommer jag vilja rida :)
 
men sen då? Resten av hösten?
 
Skulle vilja komma till nåt ställe som har kor....
Skulle vilja åka till lite olika ställen bara för att få in resandet i träningen...
 
Sedan december januari får bli mycket vila, då är det jul och allt sånt och hon mår bara bra av att stå och vila kropp och knopp från allt hon lärt sig i år. Dagarna är korta, vädret kommer va kasst, kallt å hemskt, så då har man inte mycket energi över till annat än att få hästarna att må bra bara :)
 
Och sedan räknas hon som 4!! (Trots att hon precis fyllt 3 ;) )
Wow!
 
Jaa, undrar hur hösten kommer bli....
Förlåt för förvirrande inlägg, men bara har så mycket planer och funderingar, så skönt att sätta lite ord på dem iaf...
 Ha det gott <3
 
 

Haha trueLivets pussel

Idag så hade jag lunchen i stallet och Johan hade inge mer jobb så vi möttes där så vi skulle hinna rida ihop innan dagishämtningen :)
Molly verkar ha träningsvärk, men när jag hoppade upp och började kräva saker hit och dit så var hon så mjuk och fin så detinte är klokt!
Kontraställning ✔️
Backa runt de olika bakbenen ✔️
Trav och backa på en gång med energi✔️


Liiiiiite för dålig framåtbjudning och det är ju det jag ska träna på nu, men glömde ta med ett spö till ridbanan så imorgon blir det pang på och slut med maskande :)

Sedan stod vi och soakade mitt på banan medan Johan lekte "cutting av osynlig kalv" med Tjabo och de är så fina.

Johan tränade lite på det som vi tränat på i helgen, kontra, samling, kontakt och tyckte att det såg jättefint ut på slutet!!

Han har ju energin gratis iaf ;)

Härligt att hinna med stallet på dagen och nu ha myst med våra små älsklingar hela kvällen, hela familjen, tänk vad bra vi har det <3

Hoppas ni andra haft en fin dag ❤️

Kram på er 

Glömde säga

Att när vi skulle åka hem i ösregnet så gick hon på transporten på en gång :D yippie!!!Söndag grupp 1

Skönt att rida på fm, när man har 3timmar att köra hem :) så kunde vi åka tidigare å komma hem innan natten :D
Idag så var hon mer med mig från början och jag hoppade upp å körde counterbend (hur fan stavas det egentligen? :) ) 
Och sedan började John hjälpa mig på en gång med att backa och starta med energi. Ohojoj vilket adrenalinpåslag! Men Ojoj vad bra det gick sen!
Fram och sen backa utan stop emellan, från galopp till backa med energi och Ojoj vad vi jobbade i densuperdjupa tunga gruvsanden/stenmjölet.

Hänger hon, ryck tag i henne!
Backa rakt
Kräva huvudposition 

Och vi övade jättemycket på samling, kontakt, få henne i rätt position, softnes och korrekt ridning och oj vad vi har att sträva mot nu och oj vad fint hon kan gå!

Backa runt bägge bak gick så smidigt idag! Knappt någon tygelkontakt!
Och sedan travade jag på volt i rätt form och takt och bara satt till och hon föll in i en energisk back med mjukhet och följsamhet och det var sååå coolt! Vi gjorde det!!!  hon å jag :D vi var ett team!!!

Så mina läxor hem nu är att sätta i ett bett i munnen på henne, det är dags nu, liten är redo!!
Bära sporrar när jag rider för att kunna använda dem när jag behöver (känns coolt att få det förtroendet av John då han verkligen inte rekommenderar nån detta om han inte anser att den klarar av det, de flesta plockar han av sporrarna på)
Quick departures! Få in kvicka övergångar och inte nöja mig med mindre.
Så är det ju redan dags för mig och Johan att ha träning för John redan på torsdag igen :D

Så nu hem och träna på det vi gjort i helgen och få nya grejer att lära oss på torsdag :)Lördag

Jag kom i grupp 2 så vi började med att titta på grupp 1.
De kämpade på bra och sedan var det lunch och sedan vår tur.

Molly var, såklart, uppe i det blå till en början, gick runt med henne från marken en stund, sedan gjorde jag allt från marken och sedan hoppade jag upp.

John frågade på direkten om jag kunde göra en 360 och bad henne om det å detgick inte alls ;)

Jobbade på med det, backa, vända, inte släppa fram näsan, sätta henne på haserna, osv.
Tillslut gick det och vi soakade.

Sedan koncentrerade vi oss på att pivotera på alla 4 benen och först va hon puschig å hängde i handen när vi skulle backa runt bakfötterna. 
Jobbade på och tillslut så fick vi det rätt. Tänk på att titta vart jag ska då gåre bättre :)

Sedan körde jag massa kontraställning och det gick kanonbra! Där har hon verkligen fattat vad jag menar och jag har koll på kroppen så nästa nu är ex att gå counterbend på volt i vänstervarv med då ställningen till höger och börja backa runt ytterbenet istället så att man byter färdriktning med samma ställning, tyngden på samma ställe och bara får allt att rulla :)
Det ska jag testa i veckan!John på Lenas hästFm

Godmorgon

Lastningen hit igår gick bra, gick först ner på banan och jobbade henne för att få hjärnan på rätt sida :)
Först sprang hon i 180 sedan slog hon på hjärnan och gjorde vad jag bad om..

Sedan gick vi upp till transporten, skickade på henne på lemmen, stannade henne, backade henne 2steg.
Upprepade 3 eller 4 gånger och sedan gick hon på! 
Hon var hela tiden i rätt sinnesstämning och med öronen framåt.
Fick massa mat när hon gått in helt för att hon ska tycka det är kul däri <3
Sedan åkte vi de tretimmarna å när vi kom fram var det mörkt, men molly fick sin vanliga hage som hon känner och vet var trådarna är så hon fick gå ut i den och allt gick lugnt till.
Natten har gått bra och hon äter och dricker som hon ska :)
Nu är det dags för teori <3
 

Torsdag

Igår skjutsade jag min farfar till ögonläkare på förmiddagen, så jag fick tid till hästarna innan dagishämtningen.
Tog ner molly på banan för att jobba lös och hade faktiskt med muta för första gången ;) skurit en morot i små små bitar och lagt i fickan då jag funderat mycket på min superdupermatgladahäst och att jag nu känner mig redo att börja träna inkallning och inte bara hålla henne på avstånd.
Släppte lös henne och hon brallade iväg när jag skickade bort henne men bara efter två varv så kom hon och sökte upp mig och höll sig sedan i 20-25minuter bara runt mig hela tiden! 
Skritt trav galopp stopp byta varv allt funkade så började med att när vi vänt upp för look at me så stannade hon där och jag backar ett steg, kutar med ryggen, håller fram handen och visslar mitt vissel som jag visslar på henne i hagen. Tog ett tag innan hon vågade komma då vi tränat på att hålla avstånd och stå kvar så lite försynt tar hon försiktigt några steg mot mig och hon får moroten (som honinte visste att hon skulle få)
Whoade henne där och gick 10meter och kallade in igen, samma igen, tog ett tag men sen kom hon försiktigt, jagwhoar henne när hon har ca 1 meter kvar till mig då jaginte vill ha henne inpå mig och att hon fortfarande ska respektera min bubbla. Så fick hon en morotsbit.

Gick en bit igen å gjorde samma.
Efter kanske 5 gånger så började hon haja så då när hon börjat ta några steg emot mig så sprang jag bakåt så hon travade emot mig och reser mig rak i ryggen och whoar henne när det är en meter kvar ca. Supernöjd!

Var lite chockad att det funkade så bra :P

Och att hon liksom ståt kvar "ground tie" utan grimma eller nåt tills jag kallar och inte bara springer ikapp såfort jag går :)

Min fina <3

15 dagar senare

Och jag rider min donna igen :D
 
Igår var Fredrik hos oss och höll träningar igen.
Usch vilket väder det varit hela dagen och sedan efter träningen, men under träningen kom som tur var bara några småskurar :)
 
Vi red fyrklövern och gjorde 90* vändningar vid varje kon. Jag har ridit den förut, men inte haft en kon ute i hörnen med, så det blev många vändningar och många koner som rasade ;)
 
Molly skötte sig så jäkla bra!
Vändningarna satt där de skulle när jag kom åt rätt och på mitten så skulle vi stoppa och fram igen. Så träningen gick lite ut på att i vändningarna, sitta korrekt för vändningen och i mitten stopsäte, upp i neutralsäte och hästen går fram i framåtsäte och det gíck kanoners.
Molly lärde sig ju leken på andra försöket så jag varierade att bara stanna på mitten till att rida igenom, stanna före eller efter, kräva back istället för stopp (backa på en gång utan att stanna först) och fram på en gång utan att stanna upp. Allt för att min smarta häst inte ska spela ut mig ;)
 
Sedan travade vi och gjorde lite samma, fast skritt på raksträckorna och trav i vändningarna. jag orkade åt ena hållet, men sen va ländryggen trött, så jag hoppade av och avslutade och jag är jättenöjd!
 
Hon kändes fin i kroppen, med mig, hon maskade inte utan höll den takten jag krävde och hon verkade tycka att det var kul :)
 
Idag ska jag till naprapaten igen och hoppas lösa upp ännu mer, när jag ska lägga fram högerskänkeln så gör det ont i ländryggen och idag har jag ont i nacken då jag somnade på soffan igår :P
 
Ha en fin dag allihopa
 
 
 
 

Johan å TjaboMåndag, Uteritt

Red Tjabo lilla slingan med Mommo och Tore.
Gick jättebra, skritt å trav, men har ibte direkt nån känsel i benen när jag rider... Känns som att de är lite trötta liksom...
Men det blir nog bättre ska ni se <3

Sedan tvättade jag äckelsvans på Molly och borstade av henne :)
Härligt att va igång igen :D

Min lilla riddare <3Jaaaaaaaaa!

12 dagar ur sadeln å idag äntligen :)
Johan hjälpte mig att sadla Tjabo och sedan skrittade och travade jag runt på ridbanan och han kändes skitfin och jag mådde toppen!!
Red kanske 20 minuter och svängde mest hit å dit å stanna backa trav typ. Han är så med och så villig till att alltid göra rätt <3

Sedan longerade jag molly och hon mesade och maskade redan från början så kastade repet på henne å då drog hon iväg ett par tre 20varv ;) galopp galopp och sträcka på sig å få ut all energi,ohojoj vad fin hon var sedan :D 

Nu ska jag igång! Lite i taget och öka på successivt, som en häst som stått ett tag ;)

Men oj så bra jag mår i sinnet å oj så glad molly var när jag ropade in henne från hagen <3 det är kärlek det!!! "Jaaaaa! Det är min tur!!!!"

Ha en fin helg allihop


 

lillatjabos

Här kommer vardagen och träningen med vår Quartervalack Suspisious Mind, även kallad Tjabo, uppdateras så ofta jag hinner. Tjabo är vår första Quarter, och även vår första unghäst. Han är född i maj- 08 och har hunnit bli 5 år nu... Sedan köpte vi Tjabos lillasyster Elvis Shy Molly "Molly" i feb 2012. En rödhårig fuxbrud med skinn på nästan, född aug 2011. Välkomna in och se vad vi pysslar med :)

RSS 2.0