Ridit Shakira med johan å tjabo och Fredrik å Fiddeli

Vi red till Stadsberga och skrittade och travade och stannade där en stund och pratade lite skit med en massa tauringar, jättemysigt, trots att det blåste småspik. Shakira var verkligen tvärtemot Tjabo. Fötterna på jorden och cool :)

Skrittur i solen <3

Var ute och skrittade med Fredrik och Fiddeli i vårsolen. Till gravfältet...
Tjabo bara älskade det och trivdes verkligen i Fiddelis sällskap, skrittade avslappnat på lång tygel hela tiden, så nöjd! <3

Massa nya bilder mormor tagit


Nu ska vi ut på tur <3

Kärlek <3

Tur i solen med syster

Hade fått låna nya hästen i stallet, Shakira, och jag å Dessie skulle ut och rida i solen.
Dessie rider inte gärna heta stora hästar så jag kände mig trygg i att hon skulle rida snälla Shakira.
Vi beger oss iväg...
Kommer till nedförsbacken innan kalvsviksvägen...
Då kommer en stor kranbil med saftisarna på och Shakira står snällt vid vägkanten och jag kliver ett steg in i skogen för säkerhtsskull, men det gick jättebra och Dessie säger att det känns så skönt att rida en så trygg häst... Och det var hon...
Då!
Kör lastbilen in på begravningsplatsens infart och drar med sig hela telefonledningen så att teorem stolparna böjs mot oss och det smäller i alla stolpar, jag hinner bara tänka att om de går av så dör vi!
Hästarna hoppade på stället men skötte det riktigt bra!
Desiree hoppar av iaf och jag försöker trava ikapp lastbilen som inte ens märkt vad den gjort...
Iallafall...
Får upp syster på hästen igen och ut på vägen, då....
Precis på samma ställe så kommer det en liten skrotbil med typ trasigt avgassystem eller nåt, lät skumt gjorde den iaf..
Tjabo stod blickstill!
Men Shakira... Hon trippade på sidan och va rädd... Så syrran av igen :(
Gick en bit och sedan hoppade hon upp igen (trodde jag faktiskt inte att hon skulle göra) och så red vi in i skogen och ett varv runt där och klättrade lite och (mest för systers skull) mös lite i solen.
Slutet gott, allting gott, men nån långtur blev det inte ;)

Tur i mörkret

Igårkväll trotsade jag och Åsa det äckliga vädret och begav oss på tur till jordbro. Travade på kalvsviksvägen, men vägen efter tunneln va alldeles för hal. Tjabo skötte sig bra. Han har ju inte ridits så mkt i mörkret så jag brukar mest låta honom gå på och stannar han till och kollar på nåt så får han göra det (en rimlig tid) och sedan ber jag om fram igen och det fungerar bra. Vill inte bråka på han bara för att han undrar vad saker är :)

Lös på banan!

Glömde berätta att vi i fredags hade Tjabo lös på banan (vi har ju ingen rundkorall) och skulle låta honom springa lite.
Först galopperade han runt, efter nå minut galopperade han på en volt runt mig (höll händerna som när jag longerar fast utan lina) och han stoppade vände och travade skrittade galopperade på mina kommandon, kändes nästan som när jag hade min vackra Shallow, han var så väluppfostrad och fin och jag jobbade honom lös minst en gång i veckan och hans kommandon var så små så att ingen såg vad jag gjorde :) usch vad jag saknar honom ibland :'(
Men nu kändes det kul med tjabo (när jag provat tidigare har det inte gått så bra och vi har haft fokus på träning så mkt. Men nu var det KUL!)

Långtur

Igår fixade jag barnvakt på dagen, tack snälla farmor, och passade på att visa Sara och Shakira lite ridvägar i den underbara solen!

Vi red till stadsberga och visade dem ridhus, rundkorall och utebana, där var också Eva B som skulle ut och promenera med stackars Rockan som har en griffelbensskada, men vi håller tummarna för dem att det läker som det ska och att de snart är på banan igen :)

Men Tjabo har ju inte varit på så många uteritter, så han var astaggad (stått hela helgen och nyklippt i det vackra vårvädret) Gjorde absolut inget dumt, men gick FORT och inte gärna i en låg form ;)
Travade princip hela vägen från Stadsberga till kyrkan och till slut sänkte han sig och kändes ok, lång uppvärmning behöver han, plus att allt är ju nytt när man rider nya vägar, så jag tycker att han sköter sig bra ändå, vår lille stressponny ;)

Idag får vi se om Johan hinner med att rida inan vi ska på Miljö & Hälsas föreläsning om gödselhantering i Haninge Kommun, Jag och Johan ska dit och säkert en massa andra som vi känner från gårdarna runtomkring :) Wish us luck ;)

Rakad Tjabo

Avmaskad och klar

Inga Problem alls, in me den i munnen och inget kom utanför :)

Världens bästa Marianne...

Idag, måndag, var veterinär Marianne Lindsjöö här och vaccinerade alla våra 4 kusar. Molly fick extra allt ;) alltså vaccin mot hästinfluensa, stelkramp och botulism. För tjabo var det dvs för influensa botulism, Melker fick bara influensa och Tore influensa botulism. Tore, Lenas fjording, är GALEN! Att spruta. Han gick på en spik en gång och skulle ha antiinflammatoriskt... Han höll på att DÖDA OSS varje gång så vi fick skita i det och ge sulfa och hoppas på det bästa...
Men iaf...
Varje gång han ska vaccineras så tar vi honom och låtsas bara gå ut ur boxen och då, i blixtfart, kastar sig Marianne med sprutan på honom och sprutar in det i halsen, hon e så jäkla snabb och finurlig så hon fixardet jämt <3
Marianne bloggar på www.hastliv.se
Molly och Tjabo stod blickstill och Melker hoppade oväntat till, rakt på Mariannes onda knä... Typiskt!
Så nu är det vila tis, skritta ons och lugn tor, sen ere på det igen :)
Molly fick även av sanning utskrivet då hon är så långhårig och bukig och skulle ha fått axilur vid årsskiftet, bättre sent än aldrig :)

Kall vecka

Temperaturen har legat runt -20 hela veckan, men vi har jobbat på lite varannan dag :)
Lite jobb på ridbanan, fokus trav.
Longering en kväll.
Longering och ridning en kväll.
Idag red johan först på banan, fokus på traven, sedan fick jag rida ut i solen, klättrade lite i skogen och skrittade runt åkern bakom begravningsplatsen, jättelugnt, tyst och mysigt <3

Gittanträning

Gittanträning på Stadsberga hela em den 4e, johan red två pass med fokus på att ragga ner utan att behöva ta så mkt i honom, tränade rollbacks och han fattade galoppen :)
Svettig och trött åkte vi hem.
Natten till träningen var det -28 grader så på med täcke bara :)

Burr

-23 grader, då får prinsessan ha prinsesstäcke <3

Isbjörnar

Snööö

Har precis varit och lunchat och Melker och Molly (de som går nakna) såg ut som två isbjörnar :)

Tjabo fick stå igår igen...


Kommer en massa snö, så igår var det bara att prioritera att göra det som måste göras och skita i resten ;)

 Imorgon är det dags för Gittanträning :) Vi har även bestämt att Gittan kommer ta Tjabo i träning under mars april, jättekul :) Då får han åka ner till henne i Lidköping och vidareutbildas och tränas en massa :D Spännande!

Bjuder på en bild från dagen vi köpte Tjabo :)
Ni fick ju från Molly igår ;)

Lyfta ben- träning :)

Lyfter gör on gärna, ville bara att hon skulle slappna av och gå med på att jag höll i det en stund :)

Hemma

åka hem

Mys med husse och minihusse

Lastning vid köp :)

Nygrimman

Vila idag

Idag fick tjabo vila.
Johan var ju där igårkväll och han var nöjd.
Hade fått till en schysst jogg och kände sig nöjd med den, galopperat en del också innan han nöjde sig och begav sig hem :)
En bild på Molly bjuder ja på iaf <3

lillatjabos

Här kommer vardagen och träningen med vår Quartervalack Suspisious Mind, även kallad Tjabo, uppdateras så ofta jag hinner. Tjabo är vår första Quarter, och även vår första unghäst. Han är född i maj- 08 och har hunnit bli 5 år nu... Sedan köpte vi Tjabos lillasyster Elvis Shy Molly "Molly" i feb 2012. En rödhårig fuxbrud med skinn på nästan, född aug 2011. Välkomna in och se vad vi pysslar med :)

RSS 2.0