Nya bilder...

Men inte de bästa, snö och solen på väg ner, men man ser en lurvig liten pålle iaf ;)

Snööööö

I förrgår longerade jag en pigg liten hingst, kommandona satt iaf där de skulle, trots att galoppen var mer i luften än på marken ;)

Igår fick Tjabo & Tobbe springa lösa i 50cm lössnö på banan och hoppa och fara, men de ville inte springa så mycket, men så fort Buz (min hund) kom in på banan så tände Tobbe till och skulle valla honom, han kommer bli en kanon-kosse-häst den där pållen, helt fokuserad på att fånga Buz/kossan ;)bild från förra vintern, måste komma ihåg att ta med kameran till stallet någon dag :)

Hovslagaren

Igår var hovslagaren Sonny hos oss, Tjabo hade växt jämnt och fint och behövdes bara raspas lite, han stod i princip och sov medans Sonny jobbade, vår duktiga lilla stjäna :)

En bild från samma dag vi köpte honom :) Har vuxit en hel del sedan dess!!

Tjabo mindre svullen

Idag var han mindre svullen.

Longerade på banan och han skötte sig bra, lite bock och hopp när jag bad om galopp men sss ljudet sitter bra för traven nu :) Jättekul och underlättar när Johan ska trava uppsuttet första gångerna :)Så mycker mer än så händer inte nu, jag är överlycklig att jag fick longera, Johan fick göra allt jobbigt soma tt mocka, spåna och bära hö :) Min mage klarar inte det riktigt...

Tjabo svullen

Tjabo är svullen och varm i bakbenen, så fort jag går en liten bit så försvinner det, han är inte halt i någon gångart (longerade igår) och har ingen feber...

Fick tips av Hanna att det kan vara en växtperiod kombinerat med leran, får hoppas på det. Han står ju inne på natten och jag spolar av tassarna på kvällen och lindar så han inte ska svullna, så han står ju inte i leran hela tiden, så växtperiod låter rimligt...

Är ju min första unghäst så är jättetacksam om ni har andra förslag på vad det kan vara :)

Alltså har vi inte hunnit vidare med traven, skulle ha travat i tisdags med Anneli´s hjälp, men vi får satsa på nästa vecka :)

Hej sålängeLena & Tore på tävling i oktober

Dålig uppdatering

Här har det hänt massor.

Jag är gravid igen, jätteroligt! Men jag har jätteont och kan inte engagera mig i hästarna för fem öre, då är det tur att man hade den ena (Skipper) på foder och underbara Marika tog tillbaka honom med väääldigt kort varsel, samt att man har världens underbaraste duktigaste pojkvän som hjälper till och tar hand om pass och engagerar sig i Tjabo.

Vi (DE) har kommit så långt som att han suttit på honom 3 ggr i höst nu, tre helger på raken, och han har ridit själv och hoppat upp och av själv varje gång. Två gånger med sadel och idag barbacka.

De går fram, stoppar, backar och svänger med sidepull och han behöver verkligen inte dras i utan känns mjuk och villig till att röra sig under Johan.

Vi tänkte trava och galoppera några gånger innan vintern och sedan får han vila från ridningen och hitta på lite annat, hoppas på löshoppning, tömkörning (då jag inte kommer klara av att köra in honom så hoppar vi över det steget) och promenader i skogen m.m. Och bara får vila från ridningen, om han nu sköter de andra gångarterna bra vill säga :)

Jag är så nöjd med mina grabbar och här kommer lite bilder :)Här backar desväger till höger, lätt och fin i handenöver bommarna första gången, andra gången gick han mycket bättre och fokuserade 100% på bommarna och lyfte fint och såg ut som ett prosvänger till vänsterut på rakt spår igen

lillatjabos

Här kommer vardagen och träningen med vår Quartervalack Suspisious Mind, även kallad Tjabo, uppdateras så ofta jag hinner. Tjabo är vår första Quarter, och även vår första unghäst. Han är född i maj- 08 och har hunnit bli 5 år nu... Sedan köpte vi Tjabos lillasyster Elvis Shy Molly "Molly" i feb 2012. En rödhårig fuxbrud med skinn på nästan, född aug 2011. Välkomna in och se vad vi pysslar med :)

RSS 2.0