Husse har "ridit"

Hej hopp!

Först en bild på Tjabos pappa Zans Little Elvis, som ägs av Marika i GåsvikIdag har jag först tränat på att gå lite med Tjabo i lädergrimman och skaftet med kedjan, inför Showmanship at halter den 12e, allt gick väl bra tror jag, dock vet jag inte riktigt hur jag ska få honom att stå square, någon som har några tips?

Sedan gick vi över bron utan problem och genom grinden några gånger.

Vi hade sadeln på så Johan skulle passa på att hoppa upp lite, så det gjorde han, han stod still och sedan tänkte vi att det var dags för ryttaren att bestämma vad pållen skulle göra...

Så johan bad honom att gå fram, stanna, backa och vända och jag tycker att det gick bra, svårt såklart, men ändå godkänt! Gick längst med långsidorna två gånger och tränade på att inte springa iväg utan bara skritta lugnt och sansat med lågt huvud och jag tycker att vi fick igenom vad vi menade och sedan gav vi oss och hoppade av.

Sedan fick han beta lite gräs och gå ut i hagen igen. Love him!!!

Jag börjar bli nervös inför tävlingen, men ser det som 100% träning, så det kan ju inte gå värre än att vi blir diskade och kommer sist, eller hur :)

Lång dag i solen...

Jag, Elvis & Buz åkte till Herrhagen klockan 9 imorse och nu klockan 17 har vi precis kommit hem, en heldag i solen!!

Först byggde vi fram en liten trailn´bana på volten, Elvis hjälpte Mamma & Miccis såklart...Sedan red Lena & Tore och Miccis å Jag på Skipper å körde på lite i värmen, bytte lite hästar hit och dit och Lena fick prova Skipper för första gången och upptäckte hur kul det var med en häst som kunde :)

Sedan red Elvis lite på både Tore och Skipper och skrittade runt medans morfar höll i benetcooling va?Sedan duschade vi Skipper och schamponerade bort all vintersmuts så han glänste så fint i solen...Sedan, efter en nyttig lunch på donken, tog vi in Tjabo, gick lite med honom på trailhindrena och sedan skulle vi duscha honom, men då fick han spunk och blev jätterädd för det kalla vattnet så Thomas fick hjälpa mig att hålla, han sprang totalt över lilla mig :( men tillslut stod han still och då spolade jag frambenen kanske en halv minut och sedan slutade jag medans det gick bra...

Har bestämt mig för att ställa upp i Showmanship at halter och Trail in hand på wru´s tävling den 12e juni, får se hur det går, men iaf lite träning och lite resvana :) Någon som kan komma med tips så gör det gärna för jag har ingen aning om hur någon av klasserna fungerar!!!

Till sist en bild på Elvis och Rut

Promenad i solen

Tog vi idag

Jag & Tjabo
Marie med Aston i barnvagn
Miccis med Elvis i barnvagn
Robin får väl ha ansvaret över två hundar då ;)

Gick förbi Svinstallet en sväng i solen och det var så mysigt, Tjabo skötte sig hela vägen och jag sprang även med honom en bit så han fick trava lite och han höll sig bra vid sidan och ville inte springa över en, snarare tvärt om :)

Vi blev omkörda av flera större bilar och det var inte några problem, jag börjar nog snart räkna med att han faktiskt är trafiksäker :) Han lyfter inte ens på ögonbrynet och de åker förbi ½ meter ifrån oss, så dutti :)

Det var allt för dagen det :)


Bjuder på en gammal bild från veckan när han kom till oss förra året i oktober :)
Visst har han vuxit sedan dess va?

Första gången för MATTE

Var det idag som jag satt på honom.
Jättesnäll, såklart!
Bilderna får berätta hur det gick :)

TACK ROBIN MINKEN OCH MICCIS FÖR HJÄLPEN!!!! <3Hänger i stigbygeln, ser lite suspisious ut (han heter ju faktiskt Suspisious Mind)Ställer mig i stigbygeln, allt går bra, lite spänd pålle :)Sitter i sadeln, Tjabo koncentrerar sig till 100% på var matte är, men är lugn, sitter lite frammåtlutad som det står i alla böcker att man ska göra :)Klappar om min duktiga lilla pålleVi bad honom att gå fram lite, men då ville han inte stanna på en gång, men sprang absolut inte iväg eller nåt sånt :)"Vad gör du där uppe matte?"Vi ber honom gå ett varv och nu går han lugnt och sansat och stannar när vi ber honom om detDags att hoppa av, vi förbereder oss...Vips så är matte av och Tjabo står still, såklart, hade vi egentligen väntat oss nåt annat? Han är en klippa!!Lite longering efteråt och en riktigt glad, överlycklig matte som ler från öra till öra!!
WOOHOO!!!

Första gången!!!!

Hej hopp!

Idag tänkte vi att vi skulle dels longera med westernsadel på för första gången och sedan hänga på honom igen, då vår tömkörningskurs blev inställd pga för få anmälda :(

Så vi sadlade, spände åt ordentligt och gick ner på banan och longerade, gick hur fint som helst, travade, men inte så mycket mer då han i allmänhet verkade lugn och nästan lite lat!

Så vi tänkte att, jaja, nu hänger vi på honom! Johan tog på hjälmen för att ifall att det skulle gå bra med hängningen så kunde han hoppa upp lite flott.

Vi hängde och han reagerade inte så värst, tog något steg framåt, men stannade och stod still så vi körde på helt enkelt.

Johan ställde sig på "rätt" sida och satte foten i stigbygeln, hängde och slängde sig upp!
WOW! NU SATT HAN DÄR! UPPE PÅ VÅR LILLA BEBIS! COOOLT!!

Tjabo skrittade och travade lite runt mig i protest, men absolut ingen stress eller antydan till att kasta av husse. När han stått still några sekunder gled Johan av och jag longerade några varv igen ifall att han ville få ur sig lite aggressioner, men ingenting, lika lugn som innan.

Så vi ställde upp honom för att prova igen och Johan hoppade upp och satt på honom igen. Tjabo sprang runt lite men inte nåra elaka antydningar till nåt eller så. Och samma sak igen, när han stått still kanske 10 sekunder så gled Johan av och vi berömde och longerade lite till, fortfarande lika lugn :)

TJABO ÄR BÄST!

Sedan, senare på kvällen, så fick Johan även sitta in Tobbe, som istället för att springa fram som Tjabo, typ ställde sig i hörnet för att sova, så cool! Så vi gock några steg och berömde och Johan satt på honom några minuter för att sedan glida av, hur lätt som helst.

Vem har sagt att det är svårt att sitta in en unghäst, båda blir 2 i dagarna och är så duktiga!

Lite bilder:

Igår, onsdag

Longerade jag i träns en stund i trav, gick bra, lite lat, men föstod principen.
Sedan fick han lösgaloppera på volten och sedan hängre jag och Miccis på honom i "armkrok"
Skipper har tappat en sko, hoppas på att hovis kan komma snabbt :)

Idag, torsdag


Skipper har ju tappat en sko så idag fick Tjabo ännu mer träning :) Tummen upp på den!

Jag satte på tränset och grimman och skulle ut på promenad i skogen med Lena& Tore samt Erika & Dalila.

Vi gick runt i skogen vid Rosenhill och klättrade lite, hoppade över stockar, hoppade över diken och fick lite glädje/vårryck så matte var tvungen att bryta av en pinne och markera med, hrm hrm!

Sedan gick det bara bra, bettet bryr han sig ju inte om och det är trist att vara snäll jämt så jag får väl vara nöjd ändå då, vi hade ju faktiskt Dalila med, som är ett sto och gick precis bakom, snorren dinglade en stund, men han förstår nog inte än vad den är till för, som tur är :)

När vi kom tebax till stallet öppnade jag och Lotta upp deras hage så det blev som ett "minibetessläpp" på det lilla gräset som växt i hagen, trodde de skulle springa, men de åt, såklart :P

På gång

Lite dålig uppdatering, men man är ju hellre ute i solen än framför datan :)

I fredags red jag Skipper och hade Tjabo som handhäst, vilket gick jättebra. Tjabo försökte få igång farbror Skipper några gånger, men jag tror att på slutet så förstod han att han inte fick, då matte blev väldigt arg varje gång ;)

Igår tömkörde jag Tjabo för första gången, fick hjälp av Tobbes matte Lotta, eftersom vi inte hade gjort det förut.
Kopplade i båda tömmarna, gick på vänster sida, lade den högra tömmen runt rumpan och sedan gick vi och jag sökte mig lite bakom och vips så styrde jag, höger vänster höger vänster, stanna fram svänga stanna fram :) Han var så duktig, höll på max 10 minuter och sluade innan han hann göra något dumt så han bara fick positiva minnen :)

Sedan hängde jag på honom och det gick över förväntan, men nog tyckte han att det var läskigt allt :)

Söndag hoppas jag på tömkörningsträning på Berga för Maddes kompis Ewa, ska bli jättekul! Bara att jag måste ha träns då, men tänkte testa det i veckan nu, igår hade jag ju bara grimma :)

Hej svej sålänge!

lillatjabos

Här kommer vardagen och träningen med vår Quartervalack Suspisious Mind, även kallad Tjabo, uppdateras så ofta jag hinner. Tjabo är vår första Quarter, och även vår första unghäst. Han är född i maj- 08 och har hunnit bli 5 år nu... Sedan köpte vi Tjabos lillasyster Elvis Shy Molly "Molly" i feb 2012. En rödhårig fuxbrud med skinn på nästan, född aug 2011. Välkomna in och se vad vi pysslar med :)

RSS 2.0