Iväg på stallmöte :)Promenad med Molly

Tog lillasyster på promenad i vänstra skogen, skickade upp på stenar över stockar å nedför å uppför grejer.
Här skickar jag upp henne på ett berg :DTorsdag

Skrittade ut tjabo barbacka över åkern till höger å genom lilla skogen tillbaka :) tjabo var trött och hade träningsvärk ;)

Max-tjabo 2-0

Gissa om jag blev överraskad när Max dök upp och erbjöd sig träna Tjabo igår igen :D
Gasa till stallet och göraiordning,
Jag hade bestämt med Mommo att vi skulle till kalvsvik och titta på WE-träning (då jag tänkte att hon och Tore skulle hänga på) så jag fuck lämna Max och Åsa på ridbanan.
Skyndade tillbaka och Max tränade Tjabo nästan 3h och på slutet så kunde Max hoppa av hoppa upp kasta Linda upp lasso tappa lasso snurra bonka och klappa med lasso överallt på Tjabo utan ett enda rusk!
Han gav sig! Helt!

Nu ska tjabo slippa se ett lasso på ett tag!!
Tack Max! Jag är imponerad och tacksam för all hjälp och all nackspärr det skapat dig ;) <3
Elvis shy MollySuspisious MindSynd att vi bara skrittar idagMax får Tjabo att acceptera lassot på öronenSå glad att ha en vän som ställer upp och orkar bry sig!

Vill börja med att säga:
 
TACK MAX!
 
Igår kom Max till oss för att sko hästarna, han började med Molly, som skötte sig OK, lite ryck i bakhovarna, men allmänt duktig.
När han precis va klar med henne och skulle börja med Tjabo så åkte jag till dagis för att hämta grabbarna, då tog Max tag i lassotjafset med Tjabo!
Så när jag kom tillbaka 45min senare så stod de och tjafsade om vem som skulle vinna ;)
Max har sånt tålamod! Och behåller "lugnet" (har aldrig sett Max lugn, men lugn på Maxenvis ;) ) och positiviteten och humöret på topp, fast Tjabo står och beter sig och slår upp huvudet i taket och kastar sig åt sidorna och steppar...
Efter 1 tim och 30 min har Tjabo gett upp fighten att försvara sina öron och Max lindar in honom i lassot (som på bilden nedan) och skor honom. Tjabo accepterade läget och somnade (bilden)
 
Sedan sadlade Max och begav sig ner på banan för att fortsätta smida när järnet va varmt, så att säga.
Kämpade å kämpade, ungefär samma upplägg som jag haft, fast han jobbade i galopp istället för trav.
efter en timme trodde Max att han vunnit, men då när han ska sortera lassot så skakade han igen, trots att han var helt slut påde psykiskt och fysiskt, så Max tog tag i det igen...
 
Heja Max!
 
Efter ytterligare en timme kunde Max sortera rep och kasta lasso utan skakningar och Tjabo hade lågt huvud och accepterade det, sista 5minuterna såg man tom att Tjabo kom ut ur sin låsta bubbla och vände på huvudet och tittade på lassot utan att skaka, att han verkligen TÄNKTE och tuggade och använde hjärnan istället för att bara slå på skakningen...
 
Nu vann Max igår, Max- Tjabo 1-0, men jag vet att han kommer kämpa samma nästa gång... kanske kortare tid, men det är ju inte vunnet för all framtid ;)
 
Får muta Max att komma igen ;)
 
TACK MIN VÄN!

Max har terapi med TjaboMollys lillasyster "Elvis last Miracle" Mimmi

Så vacker!!Min vackra!!Söndag

Johan red tjabo på morgonen när vi va på simskolan.
Bara skritt i bosalen över bommar å avslappnat å lugnt. Inga lasson idag...

Vi åkte ut hela familjen efter middagen och jag skulle rida Molly ochgrabbarna harva banan...

Jag sadlade och på med grimman å ner, jobbade alla gångarter från marken och skickade runt tunnorna och sedan välte hon en tunna så då skickade jag henne över å hit å dit och hon är så jäkla orädd och cool och bara går med på allt :D

Sedan stod jag bara å väntade för att se vad hon skulle göra när jag skickat fram henne till tunnan, stannat henne framför å sen gav henne tillåtelse att tänka själv.

Då kramar hon tunnan med vä fram å biter fast i locket å står så länge som typ "dö tunna! Jag är en kamphund!!!"

Haha, backar sen bort henne från den å ska börja rida

Hoppar upp å hon är med på allt,
Hade sporrarna idag (2a ggn, 1a ggn va i Lindesberg när vi skulle flytta framdelen mha Erika) för att jag ville förfina signalerna då hon när jag testade sist för några veckor sedan mest hängde sig emot skänkeln å inte förstod alls varför hon skulle flytta sig från den vid det tillfället. Flytta baken har hon ju lärt sig och då behöver jag bara tänka rätt och nudda med skänkeln (utan sporrar) så flyttar hon, så hon behöver bara fatta :)

Fick till ett steg över inre framben i varje varv 2ggr och nöjde mig med det. Travade runt och styrde lite hit och dit och inga bockar idag ;) men positiv framåtenergi och glad och villig häst :D
Det är så kul när vi börjar bli ett <3

Bild på när hon kramar å mördar tunnan ;)


 

Söndagsmys

Elvis fotade


Dags för lite söndagsmysLördag

Jaha
Hmm
Började som sist, han fickspunk, men lugnade sig rätt fort.
Provocerande ännu mer idag med lassot ändå fram i nacken och öronen å han travade travade travade kastade på huvudet hoppa hit å hoppa dit å tom stegrade 2 ggr, men tillslut gav han med sig. Tugg
Sen la jag lassot så det låg på båda sidor av mankammen å travade så, efter en stund så va han ok med det, tog lassot i ena handen och dunsade det mot benet å rumpan å halsen å överallt i skritt tills han va lugn med det. Började svinga å gjorde det tills han va cool (var det lättaste) sedan tänkte jag att Johan skulle hoppa upp å fortsätta, hängde lassot på hornet å hoppade av...
Så kom Johan och skulle hoppa upp, men han skulle ha annat lasso, så han drog av det lassot som hängde där, å jag höll inte i tjabo för jag pratade om nåt annat så han kastade sig bort från Johan å kom lös på banan :( arg som ett bi blev jag att Johan dels va så "oförsiktig" att jag va så ouppmärksam å att tjabo är så jävla dum i huvudet!!!
Hjälper uppenbarligen inte att jag gör allt dethär, Johan måste ta kommandot!! Det är han som vill ropa och han som kan, jag kan träna hur mycket som helt, men tjabo måste lita på Johan igen!!
Kan inte clinicen i Rättvik va nuu!!!!
Så less på ett steg fram å två steg bak :'(
Finns bra dagar å dåliga dagar å denhär är inte bra!
Nya tag imorn!!

Tjabo fick vila, Molly fick markträna

Ja, som rubriken säger ;)
Körde Molly på volt och fokus på tempoväxlingar, hon skötte sig fantasktiskt och slutade efter bara några minuter. Sedan sackade jag henne med lasso, inte en min! That's My girl!! Det är dit jag ska komma med tjabo ;)
Trevlig helg!!

Stretcha käkarna innan turen ;)
I skogenLugn tjabo! Hade aldrig gått i måndags!Jag ska få honom ännu mer cool! Men har vunnit ett stort steg!!Film

Nästan klara, Lena hann inte filma allt då mitt minne va fullt :P

 http://youtu.be/IofwJxU3SVg

Jag har vunnit ett stort delmål idag!!

Red ut i lilla skogen med Mommo.
Hade med lassot och la det runt hornet snett så att det kliade honom i manen varje steg, först va D göööörläskigt, efter 100m var det lugnt, red runt i skogen åbonkade lassot i nacken (mitten av halsen) hela tiden rytmiskt, han lät som en gris! Hetsade upp sig å ville gå fort, men inga dumheter (förutom alla de då ;) )
Red runt i vår neckreiningasplund (massa unga aspar som står med 1-2m mellanrum där vi brukar snirkla runt en massa) och fick honom att tänka på det å efter en stund sänkte han huvudet å gav upp! (För stunden) jag tig lassot mot mig å väntade ca 1minut (kändes som en evighet) på att han skulle tugga å det gjorde han! Berömde å klappade massor P stod kvar en stund till å tuggade mera...
Sedan red vi hemåt å redan på vägen så kunde jagbonka med lassot på mankammen nästan ända fram i nacken utan att han brydde sig! Jag mesar inte utan bonkar ordentligt! Sackar ut honom  ordentligt!
Ner på banan å körde "trot means trot" med ett lasso mellan öronen å på sidorna av nacken, högst upp mot öronen, tig säkert 20minuter innan han gav upp! Helt! Ville stanna! Sänkte huvudet tuggade i farten, kikade upp på mig sänkte huvudet ännu längre, jag sa "nej! Du ska trava tills jag säger! Och vi fortsatte 3-4min till och sedan stannade jag, han tuggade å tuggade å suckade å tittade på mig å gav sig!!
Jag hoppade av, släppte lassot och gick med honom en stund för att skritta av, helt avslappnad!!!
Jag har vunnit en bra bit på vägen!!!

En bild på glada ropersTjabos lassoträning dag 2

Idag hade jag funderat på att han tänder ju till på alla 120 när man pressar honom, så jag tänkte att jag skulle gå ut lugnare idag, alltså i tempo ...
Gjorde all grundövningar i skritt, han ville gärna trava, men växlade ner å efter en stund så hajade han attjag ville att han skulle skritta.
Sedan kastade jag lassot på marken bredvid honom å han tog det.
Sedan sackade jag med det på hela kroppen, benen, ryggen å han tog ett steg hit eller dit så va inte 100% lugn.
Fortsatte å fortsatte tills han va det (alltså på kropp mage rumpa ben, hade inte ens börjat med hals å nacke än, ville göra det lugnt idag, lugnt, men inte försiktigt, om ni förstår...)
Sedan la jag lassot runt halsen å började sacka ut med coilsen (eller vad det nu heter, rullen med lasso man håller i handen man inte kastar med)
Han flippade några gånger, men kom aldrig över den nivån att han ville mangla och dra iväg...
Åsa kom och började prata, vilket va bra för då tänkte jag på annat å gjorde på rutin, slog coilsen rytmiskt på halsen tills han sänkte huvudet en microaning, släppte backade bak (jag alltså, ville släppa trycket helt) och han sänkte mer och tuggade, gjorde samma på nytt tills han sänkte ännu lite mer, släppte igen å han sänkte helt å tuggade, höll på så kanske 4ggr och sista sänkte han rätt mycket och tog ett djupt andetag och han såg lite annorlunda ut på blicken, då fick han massa beröm och fick stå och soaka kanske 5min medan jag stod å pratade med Åsa, tjabo somnade och vilade ena bakbenet ;)

Då bestämde jag mig för att sluta med det rytmiska och ville bara att han skulle acceptera lassot runt halsen ett varv och sänka sig för trycket när jag drog i lassot nedåt, tog en stund, men tillslut så hade han nosen mot backen! Då fick han stå där å sova nån minut, å tugga å andas, sedan drog jag bort lassot å släppte ut honom i hagen.
Bestämde mig för att lägga av där idag när han var tillfreds, jag var lugn, han tuggade och va helt ok med allt. Gör samma imorn :)
Höll på 1timme ca...

Jag ska vinna!!!!


Mailat John och Erika

Nu har jag mailat John och Erika för att få lite tips ang Tjabo och se om det finns någonting som jag kan göra för att underlätta för mig själv och honom :)
 
Johan kommer följa med till clinicen i Rättvik med Tjabo också :D Jag skulle egentligen ha åkt själv med Molly, men nu när allt blev som det blev på Gotland så hänger han också med!
Alla som vill lära sig nåt om hästar vore va med på en clinic för John! Synd att de bor i Colorado och inte här ;)
 
¨Sedan (två veckor efter det) så är det clinic i Johannesberg i Rimbo 3dagar och då åker vi båda två igen!
Den har varit inbokad för båda länge, men nu ska det bli extra kul att Johan kommer få lite intensivträning!!
 
Finns nog platser kvar på båda, så hör av er om ni vill med :D
 
 
 
 
 
 

Godmorgon från Molly


Våra hästar får hö både i badkar och i slowfeednät för att det ska räcka hela dagen, kanonsimpel lösning som fungerar kanon!

Här ser man hur jag håller lassotHan är inte rädd för svingen, han fullständigt hatar det som ligger mot honom! Ska köra samma visa imorn å sen kör jag nog uppsuttet på torsdag...

Här har han givit upp i både höger och vänster å vi står och soakar några minuterHär kastar jag lassot upp å ner å han stannar äntligen i vänsterpartietTrycka bort matteTvå timmar

Två timmar har jag jobbat tjabo från marken ikväll, Johan stod och övervakade.
Började med att sätta på neckropet i stallet, på med repgrimma och rep. Inga problem me neckropet å rätt lugn häst.

Ner på banan, började med saker som han kan, men fuskar lite med då han tycker att "jaja den här leken kan jag, nu tror jag du ska säga dethär så jag gör det innan du säger det"
Look at me, flytta, back, alla gångarter. Kändes ok. Sedan skulle jag trava runt med honom på fyrkanten å jag ville ha honom i rät position, han sackade efter en massa så fick skicka å gå på å varje gång spökade han ur å betedde sig, jag vara fortsatte springa i min takt och gjorde ingen stor grej av det, efter måååånga varv (fotnot:mjölksyra i benen) så hajade han å höll sig där han skulle! Detta va vä sida, sedan tog jag hö och det tog nog bara 4varv eller nåt... Herregud!! Men ville nöta fast positionen så jag kunde använda mig av den när jag ville gå med honom med lassot sedan.
 
Johan kom med lassot å jag började...
Drog det längst honom (sacking) märkte direkt att han inte va 100 med på noterna å fortsatte. Upp på halsen å då började han, började vika bort huvudet å skaka, när det inte funkade för att få bort lassot (jag höll repet i hö hand och skickade fram honom hela tiden så att vi skulle gå fram, även om han stannade å försökte kasta bort mig med hans bog så skickade jag fram hela tiden (fotnot: min högerarm är dööööd!!!)
Höll lassot rullat slarvigt i vänster hand så att det låg över många ställen på hals å nacke å höll i mankammen så att han inte kunde kasta bort mig. Kämpade kämpade kämpade, men han kämpade lika väl tillbaka!!
Bad Johan lägga fram bommar så att jag kunde gp över dem samtidigt som jag gjorde detta, blev inte bättre, kämpade kämpade!!! Han gav sig inte en tum!! 
Han blev snarare ännu värre å försökte putta bort mig å nästan stegra lite mot mig! Då tog jag ett dressyrspö så att jag kunde verkligen gå på honom å skicka bort bog å huvud så han inte kunde mangla över mig!
Då började han nånstans få en liten annan blick i ögat att "ok, inte mangla matte" och han slutade med det men var fortfarande hemsk!! Han såg sin chans när jag skulle kasta bort spöt, tappade repet, så sprang han upp till stallet. Upp å hämta honom å nu höll han sig i jävligt bra position! Travade bredvi mig när jag gick med raska steg på ridbanan och han stannade bara jag tänkte stop....

Jaja, ny taktik, 
Försöka få på loopen runt halsen, det va lättare sagt ön gjort på en höst som låst hjärnan å bestämt sig för att han ska vinna :/
Fick på det, longerade i galopp på typ 2m rep runt mig samtidigt som jag med andra handen vaggade vickade lassot upp å ner som satt fast runt hans hals, han gick nästan omkull en gång, hoppade bommar, sprang sprang sprang... Efter kanske 10min såg jag en glimt av att han faktiskt skulle ge sig, nångång!!
Han sänkte huvudet lite, tuggade fortf galopperandes och andades!
Jag bytte varv (hade hela tiden jobbat hanshögersida då det är den som han är rädd för (Johan kastar höger) när jag bytte till vä varv tog det kanske 1min, så stannade han (för jag skickade ju faktiskt inte, gick inte på med rep eller lasso, sa inte att han skulle springa, va teddybear, han stannade och tänkte!!!! För första gången på 1,5tim!!!
Wow!
Hö sida igen, tog några minuter men tillslut gav han med sig där med! Stannade andades sänkte huvud tuggade!!! Gav sig!!!

Iaf med den biten ;)
Jag stod still med honom några minuter å sen gjorde jag precis som jag började, lassot på mankammen / nacken
Han va inte nöjd! Långt ifrån klar! Men inte lika jävlig!! Jag kunde be honom skritta runt utan att han försökte mangla bort mig, kunde styra höger vänster å gå över bommarna, han ruskade på huvudet å va långt ifrån avslappnad, men jag fick igenom nånting!!
Imorgon fortsätter jag!
Jag ska vinna!!

Ridit ridslingan med Malin å Tore

Skritt och trav, typ 
Tjabo kändes mjuk å fin, trodde han skulle va stelare efter 6tim transport igår. Ville rida en lugn stretchtur därför, men han verkade ju fräsch å fit!
Molly fick bara komma in å käka medan vi va ute å red :)


Bilder från Pia Viklund (gjorde reportage åt Lucky rider om jag förstått det rätt)

 
Här är efter att Tjabo fått för sig att det var farligt, antingen blev han rädd, fick ont av lassot, fick ont av neckropet, blev rädd när det drog i neckropet eller nåt annat vid det sista kastet som fungerade för sedan blev han totalt hopplöst, låste hjärnan och vääägrade tänka rätt. Nu ska vi träna den bortskämda lilla braten så han slutar tro att det ska göra ont, men lättare på hemmaplan utan allt runtikring :) Känns skönt att JM-clinicsen börjar närma sig med, så att vi kan ta tag i det då :) Kommer gå kanon och det vet jag!!
 
 
Markträning
 
 
 
Soligt utan glajjor
 
 
 
Tjabo som tycker att det är ok och inann allt hemskt började ;)
 
 
Nice as babe!
 

Innan han bestämde sig för att nåt va farligt ;)SnyggingarPia Viklund var och fotade på clinicen

Och jag hittade några bilder på WRG´s fb sida som Johan är med på
Clinicen blev ju inte som han hade tänkt sig, men sånt kan man aldrig veta innan, han har ju iaf lärt sig en massa och nu får vi ta tag i puckoTjabo hemma på lugn mark.
 
Bilderna ´tillhör Pia VIklund
 
 
Tjabo i Tommys sadel (tack för lånet Tommy!!!)
 
 
 
Johan glömde solglasögonen hemma, men åkte och köpte ett par i Hemse på kvällen...
 
 
Tjabo från lördagen i hans egna saker, lugn och fin och lyssnade verkligen på JOhan, sålänge inte lassot va med...
 
 

Johan fick köra fyrhjuling istället :)Nu är clinicen slut och jag får snart hem min cowboy

Usch vad jag saknar honom!!

Hittade lite bilder på ett glatt snyggt gäng på fejjan :D
Inte ett dugg avundsjuk

Johan gick upp kl 7, i regnet, å är nu ute å rider på tjabo och änsålänge beter han sig normalt, nu får husse visa att han är chef idag å säga åt tjabo att "såhär gör man här!!" Så ska de kanske kunna va med på banan idag iaf :)
Ser så mysigt ut å rida på Gotland
Puss till pappa på GotlandMina hjälpredor när höt kom imorseMin häst börjar bli stor


Jag syns ju knappt nät jag står å spänner sadelgjorden :P

Molly och min första galopp

Molly va på g idag ;)
Hoppade upp å allt som vanligt, skulle skritta iväg å då brakadedet till i skogen å hon drog iväg i en bockserie!!  Haha, jag bromsade inte, menryckte i ena tygel så hon skulle sluta, räknade ju inte men kanske 8bockar ;)
Jaja, gick förbi där igen å travade förbi där å allt va lugnt :)
Sedan travade vi runt och svängde lite hit å dit, sedan kände jag att hon ökade traven så jag red lätt, sedan ökade hon lite till å jag skickade framhögerhanden å tänkte diagonalt och la till ytterskänkeln å hon fattade galopp :D
I slutet så kom typ 3bockar på stället :P så jag fortsatte efter hon lagt av å travade på å galopperade på samma ställe å samma igen, så va ja ju tvungen åGöra en gång till å då han Lenas kusins dotter med att filma :D
Jag galopperade, inga bockar, jag växlade ner med växelspaken (höger (inner) tygel) och hon travade, en gång till, å hon skrittade å bad om stop å hon stannade :D
Klappade i 180 och berömde min duktiga tjej!!!
Hoppade av och myste <3

http://youtu.be/poEKhG4kpGwJag älskar min hästFrukostGrattis min vän!!


Idag fyller världens bästa Max år! 
Han är på clinic för Andy Adams på Finsta å vi var där igår och kollade lite på de fina hästarna och kossorna som var med :) jag å Kela hade alla 4barn med så det blev ju inte så lätt att lyssna, men några små saker fick vi lära oss och se :)
Max rider här på grace, Max syster Annies häst, 5årigt sto e dun it with charm (har jag för mig)
Nej! Hennes morfar är Charm, hon är efter little jacki favor :)
Lycka till resten av helgen min vän! 
Och hoppas de sjunger för dig idag ;) 

Godmorgon!

Jag å smågrabbarna ska äta frulle å sen åka till stallet, kommer nytt hö idag kl 10 så skahjälpatill att lossa det.
Pratade precis med Johan som sovit gott, åt en jättegod middag igår och LD hade sagt att hon och Tommy skulle hjälpa Johan med Tjabo first thing in the morning.
Så skönt att ha bra hästfolk kring sig närsånthär händer! Ungefär som när Molly blommade ut till Draken, då fick jag ju kanonhjälp av JM, annars hade jag inte klarat vändningen så bra som det blev nu :)
Lycka till idag Johan & Tjabo!! 


Fick lite bilder av svärmor

Där tjabo såg rätt tillfreds ut <3
Det behövde jag.!
Ni vet ju hur jag är, får så ont i magen å analyserar sönder allt när mina djur inte beter sig som vanligt <3
En vissen arg Tjabo

Hoppas på nya tag imorn
Blev nog lite mycket med färja å fullt ös
Från början skulle ju clinicen va lör sön så tjabo skulle få en lugn vänjadag på fredagen, men blev ju ändrat (och det är ju jättebra, klagar verkligen inte!!) men då kanske Johan skulle åkt redan i onsdags så han kunde vänja tjabo vi fyrhjuling å allt sånt innan alla andra kom...
Lätt å vaefterklok ;)
Imorgon är en annan dag <3


 

Här står de å tränar från markenFick en bild av Johanna

Kul att få se lite att de håller på :)
En bild på Johan innan de ska börja <3Tjabo på färjanShoppingGod natt

Johan hade sovit gott och Tjabo verkar lugn. Nu skulle de äta frulle kl 8 och träffa alla :) snuttarna

Rapport när de kom av färjan

Pratade med Johan när han åkt av, han hade suttit i transporten med Tjabo hela vägen och hade inte kunnat gå därifrån :/ tjöt brummade och lät sådant å tjabo slappnade inte av...
Då var de påväg hem till Thomas och Lisa och jag hoppas att de kom fram å hittade hage och stuga <3 
Åh vad roligt de kommer ha idag!!
Vet ju själv hur roligt det är att åka iväg själv och bara proppa hjärnan full med massa information och umgås med härliga människor <3
Lycka till idag mina älsklingar!!!


Pratat med Johan

Som stängt in sig i transporten med Tjabo...
Då drar alla larm på bilarna igång så jag tom får ont i öronen!
Kan inte folk bara lära
Sig att trycka på dnjävla rörelselarmsknappen!!??!!!
Helvete!!
Stackars djur som åker där nere, hade Johan inte stannat kvar hade nog tjabo tagit sig ur transporten på någe vis, garanterat!!
Usch å fy!

Snacka om att tjabo kommer va van vid ljud efter denna resa... Bomull i öronen på hemresan kanske?


NyduschadNu är de påväg

Båten går om 9min!
Hoppas han sköter sig...

Nyduschad

Snart påväg t båten

Gotland

Ikväll åker Johan och Tjabo till Gotland, för att vara med på clinic för Lari Dee Guy och Hope Thompson på stall Änggårde.
 
Jag är jättenervös över båtresan, men det ska väl gå bra, hur gör Gotlänningarna med sina kusar liksom ;)
Johan packade kläder igår och jag har packeterat foder i portionsförpackningar och jag tror att vi har koll på läget.
Blir middag på Herrhagen idag så jag kan hjälpa husse att få med allting och vinka av :)
Hoppas de tar mycket bilder och filmer så att jag får se :D
kl 10 imorgon börjar clinicen och då börjar de till fots och ska öva in teknik.
Håll tummarna för båtresan mina vänner! 21.20 går båten....
 

Till salu

Älskar denhär utsikten!!!

Har testat lottas sadel igen å den är ju såååå sköööön!! Kommer åt Molly så lätt i den å hon förstår precis vad jag säger :D
Försöker sälja min andra sadel nu så jag får loss lite pengar...
Ner på banan å kände av allt från marken, snabbt, sedan upp och hon var med mig.
Flytta bakdel, backa (hon backar flera steg nu på kommandot BACK och mitt stoppsäte, inget tag i tygel) stilla, fram, trav, styra i trav (jag behöll travsätet bra idag så hon la inte av lika ofta :) ) stop från trav för första gången å smack!! Där försvann rumpan in under henne och hon stoppade sååå fiiint!!! På bara whoa och säte, precis som jag tränat på i skritt! "Slidade" tom ;) typ 10cm :D
Då hoppadejag av och berömde min vackra duktiga häst!! Jag är salig!

Det blåste förbi ett löv....

Det såg intressant ut :P

Min vackra!!!

Fina tjabo

Saknar sin bästa vän som flyttat t Farsta <3

Är å kollar tjabo

Är å kollar tjabo, husse tyckte han va konstig igår, men jag finner inget :) back on track å vila idag så är D nog bra imorn, tror han hade träningsvärk efter mitt pass i söndags ;)

Molly n/n alla :D

Tjabos 5paneltestsvar från AQHA har kommit

Och han var negativ på allt :)
Najs!!

Pass på banan

Va inte i stallet förens kl 20 så det var mörkt :( nu är hösten här :'(
Blev ett pass på banan, mycket trav och galopp och jobba ihop galoppen, öppnor och skänkelvikningar. Jag har så jäkla ont i mitt ben, men nu har jag iaf fått en rekommendation om en naprapat så håll tummarna...
Molly har tappat en sko och har fortfarande lite sår som år svullna här å där så hon fick inte mycket mer uppmärksamhet än mat idag, hon är iaf pigg å glad :)
Dummyn har fått nät och första lagret glasfiber på sig :) snart ser det ut som en kalv :)

Love is in the air

Allyson och Tjabo

Lördag

Skritt med Åsa och allyson
Vi skrittade kikarbergsrundan och den var ganska exakt 4km
Lugna hästar, najs väder och mysig tur <3

Fredag, Johan red å minken sladdade banan.

Tjabo var på sitt allra sämsta ståstillhumör så Johan fokuserade bara på lugn å stå still-övningar. Skritt trav och övergångar och när han var lugn så slutade han...

Haft en underbar kväll!

Hämtade min syssling Patricia och skulle ha myskväll i stallet utan barn :D
Helt underbar kväll med uteritt i solnedgång, hon red Tore (asbra btw! Hon är bara född att rida!!) och jag Tjabo. En lugn tur med mycket skritt och snack och en quartergalopp uppför en backe ;) måste ju visa vad han går för ibland ;)

Sedan hade jag markhantering med Molly då hon skurit sig på nåt på höger bak å va lite svullen i sadelläget t hö om ryggraden, bett eller något så ingen ridning.
Men visade allt vi kan från marken och försökte förklara lite hur allt hänger ihop och hur jag vill med framtiden mm.
Molly va pigg å glad å lite väl ruskig med huvudet, men hon kände nog att jag inte va 100% fokuserad då jag förklarade för Patricia hela tiden, hon stegrade en gång när jag bad om stop från galopp då jag tror att hon liksom tog framåtenergin och omvandlade den uppåt, hon såg rätt förvånad ut själv å jag skickade ut henne igen å gjorde om :) gör om gör rätt ;)

Fixade såret å matade sedan åkte vi hem.
Tack för en underbar kväll Thisia!!

Snaaaaart!!!

Dummyn börjar ta form

Minken å räkan är så duttia

Tjabooooo

Ridit rundan kalvsvik-nya slingan

Provat nån så, endomondo, fick igång den vid svinstallet eller nåt ;) tekniska Tette ;) men då är den slingan typ 7km...
Mycket trav och mycket galopp :)
Svettig häst och varm matte ;)

Red Molly på banan imorse, testade lottas sadel som jag vill köpa :D asskön!!!
Travade runt och svängde henne och hon va positiv och framåt, total "träningstid" kanske 10min, över lite bommar å greja med :)

RedBull & DeadBull

Höhöhö

So true

lillatjabos

Här kommer vardagen och träningen med vår Quartervalack Suspisious Mind, även kallad Tjabo, uppdateras så ofta jag hinner. Tjabo är vår första Quarter, och även vår första unghäst. Han är född i maj- 08 och har hunnit bli 5 år nu... Sedan köpte vi Tjabos lillasyster Elvis Shy Molly "Molly" i feb 2012. En rödhårig fuxbrud med skinn på nästan, född aug 2011. Välkomna in och se vad vi pysslar med :)

RSS 2.0