Maria träning

Igårkväll (natt) mellan 21-22 fick Johan en tid för underbara Maria.
Jag fick snällt stanna hemma och sova med Elvis, men Minken följde med som groom :)

Mycket galoppträning, att försöka få ner tempot med ytterhjälperna något.
Mycket hålla och ge efter när Tjabo släpper efter, men hålla kvar ytterligare lite så att han inte bara kastar upp huvudet på en gång som Johan släpper.
Travbommar och försöka få honom koncentrerad på det...

Sedan vet jag inte så mycket mer :) Låg ju hemma och sov :) Men Johan var nöjd.

Idag fick Tjabo bara lite kraft och gos i solen i hagen, tog lite bilder, ska lägga in dem sen :) Har haft storsmörjning av alal grejer i stallet, bara alla sadlar kvar :P

Puss hej

Ridtur med Sara och Mazze

Hejsan!

Vill börja med att säga att Tjabo växt :D
Han är nu 149cm fram och 154cm bak, alltså ingen ponny längre ;) Tjoohoo!

Tanken idag var ridtur med Sara & Mazze och Lotta med Tobbe och Jag med Elvis och Melker.
Tjabo och Mazze (6årig hbl valack) hade lite mer steg än Melker och tobbe som Lotta började gå bredvid, så de försvann i horisonten. Jättebra för Tjabo som fick en rejäl tur på en timme med både trav och galopp och gå under motorvägen, över bäckar m.m.

Men lite tråkigt för Lotta då det var första gången ute och Tobbe undrade var de andra tog vägen, men efter en stund lugnade han sig och nöjde sig med Melker, så de travade lite de med :)

Ska ta en tur själv med Lotta & Tobbe på torsdag så det blir rätt :)

Johan var överlycklig med turen och tyckte att Tjabo skötte sig bra och de både behövde verkligen komma ut och sträcka på sig, tråkigt för båda att bara rida på banan... Även att rida med Mig och Melker är ju lite trist då vi inte kan variera ridvägarna så mycket och inte gå så extremt långt :)

Hoppas att Maria har en ledig träningstid för oss på onsdag, annars får vi hitta på nåt annat...

Tjing tjing

På banan idag

Idag lekte de lite på banan hemma, spåret är tinat, men på mitten är det is...
Lite slalom, bommar, gå genom sockerbitar som står nära varandra, spinnträning och lugnträning (gick inte så bra, ville mest springa)

Imorgon ska vi ut och rida och köra Melker så han får slippa banan :)

Träning för Maria Käki :)

Hejsan!
Vill bara börja med att säga att jag tycker att Maria är en av de bästa, mest pedagogiska tränarna jag tränat/sett någon träna för! Hon ser precis vad som behövs göras precis när och det blir SÅ BRA!

Sedan vill jag fortsätta med att jag är så stolt över Johan, som vågar och vill att det ska bli bra med vår lilla häst. När han galopperar och Tjabo rusar iväg när balansen tryter så sitter han bara där, förstör ingenting och bara väntar ut och är SÅ DUKIG!!

Sedan till Tjabo, denna underbara lilla prins som börjar bli en riktig häst som man ställer krav på.
Igår körde de galoppträning, hålla galoppen många varv och hitta balansen, gick jättebra!
 Stoppar, backade upp honom rejält om han gick på för fort och han backar rakt och snyggt med sänkt huvud och en riktig reinerrumpa ;).

Spinns, han hajjade precis vad Johan ville och han börjar trampa på jättebra runt i spinnen med vikten på rätt ställe.

I galoppträningen så gjorde han byten av sig själv när han trodde att Johan skulle byta varv, och de var ASSNYGGA! Balanserat och jämnt!

Sidepass längst långsidan på slutet, då var han trött och "låste sig lite i hjärnan" men fattade ändå vad Johan ville tillslut och sen gick det som en dans. Man märker så väl när han föstår, då bara släpper allt och han gör det SÅ BRA!

Mycket av fokus igår låg på samling och att han ska sänka sig och höja ryggen och det blev ju en helt annan häst efter det, de är så snygga!

Jag satt bara och var så stolt och imponerad, så jag glömde fota, men nästa gång lovar jag!

TACK MARIA!

Ridtur i solen

Idag var det 14 grader varmt så jag smörade lite extra för min karl och bad honom skynda sig till Herrhagen innan solen gick ner så att jag kunde köra Melker och han rida Tjabo, då Kalvsviksvägen inte har någon is alls nu och vädret var, som sagt, underbart!

Så vi gjorde så, lämnade Elvis hos mommo och morfar och begav oss ut. Mycket trav blev det och mycket titta på saker. Har ju inte gått förbi Kalvsvik förut och det är många hästar och grejejr att kolla på för en oerfaren snart 3åring ;) Men han skötte sig bra, lite het på gröten, men vad mer kan man begära... Mötte bilar, hästar, hundar och folk och han höll sig hela tiden på mattan.

På vägen hem mötte vi Jojje och Jessika så vi sällskapade hem, sa det till Jessika, att i Unghästhanteringsböcker står det att man ska rida ut med en äldre trygg häst första tiden (idag var Tjabos tredje gång ute) och vi väljer att sällskapa med Jojje, studsigaste fullblodet ever ;) haha, Jojje fick studsa på när han hade lust, Tjabo bara funderade över vad den stora kusen verkligen höll på med ;) hehe

Imorgon är det Maria Käki-träning på Stadsberga, fick Thessans tid då hennes pålla skulle vaccineras :) Tur för oss :)

Tjingeling

Film på galoppen från i torsdags

http://www.youtube.com/watch?v=MAkeAhFuMsI

Öppen träning 20/3 På Stadsberga Västergård

Idag var det dags igen :)
Många hästar och vi hade med oss 4 st från vårt stall. Tjabo, Melker, Tobbe och Tore.

Johan tränade mest att Tjabo skulle ta ett steg i taget och ta det lugnt. Det stod 6 "snöstolpar" i ett mönster som Johan och Tjabo snirklade runt i olika mönster för att öva lite följsamhet.

Sedan var det ju mycket socialträning, räknade inte, men det var säkert närmare 15hästar i olika färg och form där. De flesta gnäggade eller hummade åt varandra, men Tjabo var nog den enda som var tyst hela tiden :D Enda hingsten och han håller truten och bryr sig inte :) Duktiga Tjabo!

Melker var också med. Desirée gjorde alla moment hon kunde (ska vara med i handklasserna på WRU´s och TWRS´s provapå tävlingar) Och han lyfter ju inte ens på ögonbrynet för nåt...

Har anmält Johan och Tjabo till Western riding, trail, och ranchtrail. Hoppas de klarar det! Har ju inga krav på att de ska bli o-diskade, men att de iaf provar och får lite rutin :)

Veterinären

I fredags var det dags för vaccination och tandkoll.

Vaccinerades och kollades tänderna av Marianne och tänderna var UA, inga vargtänder och han verkar ha tappat jämnt och fint i munnen, har några kvar som kommer ryka under våren, men alla i fram är tappade så nu ser han inte ut som en alkis längre ;)

Ridhuset

Har ju inte blivit så mycket rida då Elvis (vår son) haft 40-41 graders feber i över en vecka och sedan fick vi reda på att han hade lunginflammation, så nu är han med hjälp av penicillin på bättringsvägen. Mamma är dock jätteförkyld...

Ikväll lastade vi och åkte till ridhuset, hade kollat hemsidan och halva var uppbokat, men vi tänkte att vi kan iaf skritta lite på andra halvan :)

När vi komemr dit har Eva byggt fram en massa roliga saker som hon och hennes medryttare på Victor och Scirocco ska träna på, sedan är där även 2 islandshästar och alla vi 5 samsas om halva ridhuset, plus saker ;)

Man kan ju tycka att Tjabo skulle få spunk... Men han tyckte att det var askul!

Alla travade samtidigt, han hängde på
Han stod still och islänningarna kom på varsin sida om honom i full kareta max 50cm på vardera sida, han stod kvar
Johan galopperade på denna minemala yta och Tjabo skötte sig utmärkt.

En skitbra träning blev det idag, både för oss, att vi fick se att vår stjärna klarar pressen av så många pålalr utan att ens humma elelr vilja titta mer på dem än att lyssna på husse...
Och för Tjabo med massa socialträning och roliga upptåg.

Mer sånt till folket ;)Här skulle han gå upp på bron, stanna, och Johan skulle flytta flaggan från en stolpe till en annan, såklart grejade de det :D

Ute och red medans Dessie körde Melker

I söndags var grabbarna ute på vägarna och både travade och galopperade bredvid lilla Melker.
Jag tror att alla 4 tyckte att det var jätte kul :)
Jag fick stanna hemma så Melker slipper dra så tungt varje gång ;) hehe

Rida på banan

Skulle ha begett oss ut med Melker med rockard tillsammans med svärmor och Johan skulle rida Tjabo, men det var glashalt på vägarna så Elvis och pappa fick rida på volten.

Skritt och trav för båda och solen sken från en klarblå himmel så det var jättemysigt :)

Idag blir det banan igen och nästa helg är det dags för Johan Svensson reiningclinic, åååå vad jag längtar!!!

Springa vid hand bredvid rockarden

Idag körde Dessie Melker och jag satt bredvid och höll i Tjabo i repgrimma och lina.

Vi körde nästan fram till Kalvsvik, men sista rakan var så isig så vi vände innan.
Vi körde i skritt och trav och Tjabo höll sin position hela tiden, jätteduktig, sänkt huvud, lyssnade på vad jag sa och verkade tycka att det var skönt att få komma ut och sträcka på sig utan ryttare och utan att behöva gå på böjt spår jämt, som det ju annars blir när man longerar...

Jättenöjd, som vanligt, tyvärr inga bilder :(
Tjing tjing

Första uteritten

Jajjemensan!
Nu är vägarna någorlunda ridbara! Woohoo!
Selade på Melker, kastade i Elvis och Dedde där. Johan hoppade upp på Tjabo och vi gav oss iväg mot Kalvsvik.
Började precis skymma så jag fick testa reflexsprayen, som jag nu varmt rekommenderar, kolla svansen!!!Och nej, det är inte photoshoppat ;)

De travade, mötte bilar, hästar, gick förbi läskiga saker, och allt det FRAMFÖR Melker (Tjabo tyckte han gick för sakta) Melker som skulle vara med som den "trygga äldre hästen" :P

Helnöjd med kvällen, och Elvis med, som älskade att åka vagn bakom sin älskade lilla Melker. När vi galopperade så var han så lycklig <3

Imorgon ska jag och Dessie ge oss på att köra Melker (hon kör) och jag håller Tjabo bakom vagnen, på så sätt kan även för tillfället handikappade lilla jag motionera våra hästar! Woohoo!

Tjingeling

Maria Käki Clinic

Så var det då dags för dagen D :)

Första lektionen körde de mycket lösgörande i högersidan, checkade nödstoppen (som ju både jag och Johan redan fixat så den finns där) Mycket trav på olika stora volter hit och dit och bara göra honom avslappnad och lugn. Gick JÄTTEBRA på slutet och Tjabo blev en helt annan pålle! Tog ett steg i taget och väntade på vad husse hade att säga :)

Johan var ju tvungen att  styla, så när Tjabo välte en kon hängde han sig lätt ner och plockade upp den med handen, på vår 3åriga vilda hingst, som stod helt still ;) De är så coola!Johan kämpar med högersidan: http://www.youtube.com/watch?v=yKPNDNKjINg

Andra lektionen var fokus på galoppen. Först på lina sedan lösa för första gången! Och de var så duktiga, som vanligt, börjar bli tjatigt ;)

I vänster varv (hans starka varv) fattar han galoppen, galopperar 1/3 varv på volten och saktar sedan av, orkar inte så mycket med.
I höger varv så är det lite jobbigare, han gör snyggare fattning där men sedan faller han gärna in i volten och saktar sedan av.  Maria sa att båda sätten är ok, då hon hellre ser att han gör så första gången än stt han rusar iväg i sken och man inte får stopp på honom,

Det var väl det i stort sett som de tränade på...

Och början på spin! Han är jätteduktig för vänster skänkel, trampar rätt och står kvar med rätt hov, tycker att det är lite jobbigare för höger skänkel, men de gjorde rätt flera gånger och gav sig med de små framstegen :)

Galoppen: http://www.youtube.com/watch?v=vk_ViDpU2BI

Öppen träning 20/2

Gick kanon!
Var massor av hästar och Tjabo skötte sig. Inga hingstfasoner. Johan red runt i skritt och trav och över bron, slalom, fyrkanten, kollade på paraplyer, jagade koner som drogs i lasso, kastade lasso m.m.
En lyckad dag med många glada människor och hästar :)lillatjabos

Här kommer vardagen och träningen med vår Quartervalack Suspisious Mind, även kallad Tjabo, uppdateras så ofta jag hinner. Tjabo är vår första Quarter, och även vår första unghäst. Han är född i maj- 08 och har hunnit bli 5 år nu... Sedan köpte vi Tjabos lillasyster Elvis Shy Molly "Molly" i feb 2012. En rödhårig fuxbrud med skinn på nästan, född aug 2011. Välkomna in och se vad vi pysslar med :)

RSS 2.0