Hyperhäst

Molly va riktigt på hugget igår, började från marken å hon gjordedet jag sa, men lite väl energiskt! I galoppen så bockade hon i varje språng, typ, men jag smackade på för att få henne ur det.
Hon sparkade en bakut MOT mig för första gången på flera månader å då fick hon veta vad hon hette! Backade hela banan väldigt aggressivt, tuggade och sedan bad jag om samma igen och gick till samma ställe P banan och då gick allt klockrent, puckohäst! Tycker hon kan lägga ner allt utmanande och bli vuxen snart!!
Shoulder in och tango gick 100% och jag bestämde mig för att hoppa upp.
Hon staplade runt, kändes stel å stapplig å fick stora styltor å så, men skrittade å travade å gick över bommar, sidepass över bommar å lite slalom, inga utmaningar och hon gjorde allt vad jag sa, men kändes som sagt stapplig så jag red bara kanske 10min sedan fick det vara bra.
Sedan åkte jag runt lite på Allyson och försökte få henne över en upphöjd bom utan att slå i :P haha hon tyckte jag kunde stoppa den nånstans å välte tillslut ner den å typ "så! Nu kan jag inte gå över den!" Haha

Johan red tjabo och lena red Tore så kan va lite därför molly va extremjobbig med, inte ofta vi är 4hästar i stallet som sadlas å sen alla på banan i ett virrvarr :)
Ha en trevlig helg!!


Superpeppad, promenad, botox

Godkväll!
Skulle rida ut med Malin å Tore, redan vid sadlingen så sa tjabo att nåt va fel, men hoppade upp å red iväg, men han kändes ovillig å ojämn så vi tog kikarberget runt å jag hoppade av halvvägs.
Antingen hade han träningsvärk från igår, kanske blev en lite lång tur efter att ha varit konvalescent...
Eller så va det nåt annat...
Men nånting var det å han ville inte gå å bajsa heller (gör han alltid annars, men nu stannade han och bajsade två gånger å gick inte att rubba) men men...
En liten promenad imorn å nya tag på onsdag blir planen för honom...

Molly är apsvullen i vänsterbak, under hasen å ner mot kotan, men inte lägre.
Såg resan igår, imorse va det värre, under dagen har det gått ner lite i hagen men tog ner henne på banan å skickade runt henne lite med det korta grimskaftet, inte halt, travade runt lite lugnt å vände lite å shoulder in å allt sånt, hon va med mig å verkade gilla det :)
Skulle göra en vändning å jag gick på lite väl aggressivt (kom jag på efter) så istället för att följa handen åt höger så kom jag ivägen så hon kastade sig åt vänster så repet slog upp från min högerhand och spändes åt vänster å slog i 180 rakt på min överläpp, så jag ser ut som jag botoxat den :P eller fått en snyting ;)
Jag varvade ner å tänkte efter vad jag gjorde för tok å gjorde om å gjorde rätt å hon va med :) dumma mig!!

Sedan bad jag om galopp på liten volt i mitt korta korta rep å hon va så fin!! Inte en dumhet å rund å fin galopp bara 2-3 varv åt varje håll <3

Sedan gick vi in å svullnaden hade gått ner avsevärt, stödbandage å in i boxen, får se hur det ser ut imorn :)

Kram på er Äntligen!

Äntligen fick tjabo lite tid <3
Samma runda som med molly igår, med sällis av katitzi myzak å Tore :)
Mycket skritt å lite trav på tittig Tjabo ;)
Han gjorde inget dumt (gör han ju aldrig) men tittade på all snö, och där det inte va snö, å stenar, å pinnar, å vatten å ja, typ allt ;)
Men va lugn å gick fram förbi allt, inte så att han stannade å tittade utan mest ryckte till var 5e meter :P 
Men han har ju stått i "sjukhage" sedan olyckan å innan dess så stod han två veckor så mycket energi i hjärnan :)
Svullnaden ser bra ut, såklart är det svullet (har stått utan lindor sedan i förrgår) men håller sig inom ramarna :)
Vill att det ska läka nu så jag kan öppna upp hagen så han kan röra sig igen <3
Tack för en trevlig tur tjejer!!

Tjabo fick låna mollys rosa idag ;)


<3

SnyggmollyLång hjärnaktivitet idag

Vi började med att släppa molly och allyson på ridbanan så att de fick springa av sig lite.
Allyson har stått en vecka och för molly skadade det inte att göra av me lite energi innan ridturen ;)De hoppade och for innan de till sist frågade om det räckte nu ;)

In i stallet å på med allt

Sedan red vi iväg å satsade på rundan runt gravfältet, första gången för molly :D
Lugna trygga hästar som var med oss :)
Inte en huvudruskning på hela vägen och vi höll oss mest till skritt, travade en liten bit :)

Mötte massor av hästar och fick även en stressad frieser i rumpan, utan att hon sa till att hon va där (man hör ju så dåligt i all snö) men molly fann sig i det, även när vi släppte förbi den stora svarta hästen och hon gasade iväg i full galopp :)


Hoppade av på hemvägen vid kalvsvik å gick hela vägen hem :) riktigt fin tur idag, trots snöfall :)"Nä nu får du sluta fota matte" ;)


Ut på turFredagkväll var hon dyyyyr!

Tog in fröken å borstade å donade å hon är alltid så duktig när man förbereder henne för tur :)
Hon står still, njuter, vet att det är hennes tur och taggar nog inombords ;)
Ner på banan å tänkte lite som med tjabo när han va unghäst, låta henne galoppera på lång lina och sålänge hon sköter sig så får hon bara va ifred och lunka på, och skötte sig, det gjorde hon!!
Två gånger kom huvudskakningar och krumbukter, då smackade jag bara på framåt (då hon tappar fart när hon vill bocka) så att hon galopperade på framåt och då liksom slappnade hon av och sket i bockandet...
När hon sprungit på bra i båda varven så krävde jag lite olika övningar och inga sura miner! Shoulder in utan "backslick" och tango fick hon MVG på :D
Bestämde mig för att hoppa upp å gjorde så, skritt stop back skritt trav stop back å lite tempoväxlingar. Sedan travade jag våra första 8or och små volter med krav på ställning och efter några varv fick vi till det :D hon är så härlig när ci förstår varandra och hon vill göra rätt :D
Sidepass utan att ta i tyglarna och försökte mig även på att flytta bakdel (framdelsvändnibg) utan att ta i tyglarna, men det var ett steg för svårt, så gick tillbaka ett steg och allt funkade bra :)
Så nöjd!!
Sedan longerade jag tjabo som sprang sprang å sprang, idag ska jag öppna upp hans hage så han kan röra sig lite mer, han ser ut som en dräktig märr efter att ha stått på fri tillgång i sjukhage ;)
Ha en trevlig helg!!


Planen för kvällen.

Lägga ut massa bommar och samma grej med hinken som igår.
Kräva och inte gå med på dessa dumheter ;)
Ska rida 4dagar på raken över helgen nu fö att befästa min pondus och få bort lite av gnistan ;)
Önska mig lycka till ;)
Rapport kommer :)


Film på bockande molly ;)

Haha
Snart ska hon väl sluta med dessa dumheter ;)
http://youtu.be/rRwjm-V4ntU

Hjärnjobb

Byggde en liten bana till molly

Slalom, back, sidepass över bom, treklövermönster runt tunna och hinderstöd och flytta matskålen mellan hinderstöd :)
Hoppade upp å började på n gång så hon va piggelin och jag ville ge henne uppgifter.
Har aldrig gjort sidepass över bom eller flyttat saker mellan hinderstöd, men man måste ju börja nån gång ;) gjorde allt å gick bra, små steg och inte så höga krav :)
Varenda gång jag gick runt stödet som hinken hängde på så skulle hon attackera den och bonka till den, pucko!!
Sa till henne varje gång, men fick nog inte riktigt igenom det ;)

Skulle filma när jag gjorde hela "banan" (men batteriet dog efter 2minuter varav 40sek var fixa tyglar och hoppa upp och 40 sekunder var knyta ihop tyglarna efter att de lossnat...)
Iaf, fick med slalom på häst som inte är helt med ;) huvudskakningar och sedan styr jag emot hinderstödet med hinken och ska runda den, då ska hon bonka till den och jag blir sur och då blir hon surare och bockar iväg :P typiskt att vinkeln på kameran gör så att hennes snygga bockserie inte syntes ;)
Nä, men sååå himla typiskt att batteriet dog!!!
För efter att jag fått huvudet ur arslet å fått henne med mig så gick allt kanonbra!!!
Vi flyttade hinken mellan stöden på både vänster och höger sida, treklövermönster, sidepass över bommar åt både höger å vänster å snygga vändningar som riktigtkändes bra!!!
Och jag trodde ju hela tiden att allt filmades så jag var så stolt och glad att få ha det som minne, men icke sa Nicke, telefon död :'(

Inte nöjd med bockandet
Men nöjd me resten av passet :D


 

Upp som en sol och ner som en pannkaka och raket upp igen ;)

Skulle skritta ut på molly med Johan å tjabo och Lena å Tore.
Kände från början, redan i stallet, att hon hade mycket energi! Men hoppade upp på stallplan å skrittade iväg.
Vi har ju bara sällskapat med en häst i taget så hon blev råtaggad i den nyfallna snön...
Redan efter typ 50m på vägen så kände jag att det inte va nån ide så jag hoppade av innan hon skulle toka ur...
Vände hem, tjabo följde med tillbaka, men Tore fortsatte ut på en tur, så självklart blev fröken upprörd och började studsa runt å stegra å ha sig,
Fick henne med mig å gick t ridbanan.
Skickade runt henne några varv i skritt å look at me och fick henne att slappna av och hoppade upp, först stelt å ryckigt å huvudskakningar å inte alls lugnt å avslappnat, men gav henne lite uppgifter och Johan hjälpte mig med att coacha så efter några minuter talade vi samma språk igen ;) 
Gjorde några början på rollbacks mot väggen å fick till det så avslutade när vi va ett och hon var min fiiina molly ;)
Johan skrittade bara runt lite på tjabo så han slapp stå i hagen, stackars tjabo missade sin mysiga ridtur :)


Jippie!!Tjabo fick röra på sig lite

Såret läker på bra och det är så skönt om det fryser på nu så han kan få röra sig i hela hagen, har den avspärrad t lösdriften nu när det varit så blött för bandagens skull, men hoppas hoppas kylan håller i sig nu <3


Torsdag

Ner på banan med molly i sällskap av allyson å Åsa.
Checkade av från marken å hon va med, satt upp...
Positiv häst som va med på noterna!
Flytta bakdel, flytta framdel, backa, trava (lite huvudskakningar i vänstervarvet men hon slutade med det när jag gav henne uppgifter så sen travade vi kanske 10varv i varje varv å sen stod vi still å hade stillträning medan Åsa galopperade allyson.
Ut i trav igen, tänkte "nu ska jag stoppa" hann bara tänka så tvärstannade hon!!! Oj!! Wow!! Jag va inte med för jag hade ju inte ens givit signal! Hon hörde min tanke!!! Två gånger! Kan inte va en tillfällighet :)

Hon kändes med så jag travade på å bad lite lätt om höger galopp å där kom den! I lugnt tempo med undertramp! Åsa sa att det såg riktigt snyggt ut å det kändes det som med :D
Stannade å gjorde en rollback å in i trav, va om vänster galopp å fick den, en huvudruskning så jag ryckte till i innertygln en gång å sedan tog hon kanske 5galoppsprång till sen gav jag mig med galoppen :) inte en bock! Det behövde jag!!
Stod still å tuggade på det å pratade med Åsa, spann ett varv åt höger, grejt!
Flyttade sidepass för höger skänkel utan att ens direkt göra nåt, typ tänka och lägga på ytterst lite ben. Hon bara flöt åt sidan med öronen fram å villig att göra rätt :D
Spann ett varv åt vänster å sedan sidepass för vänster å samma där!
Tuggade klappade gosade å hoppade av med tårar i ögonen!
Nu jäklar ska vi bli bäst i världen!!!
Wow!!

2014...

Tänk vad tiden går...
I december fyller jag 30år! Det ni! Trodde inte att tiden skulle gå så fort...
Min äldsta son, Elvis, fyller snart 5år... ojojoj...
Yngste sonen, Texas blir 3år i maj...
 
Hästarna då :)
Jo Tjabo har ju gått och fyllt 6 år nu...
Melker har vi ägt i tre år nu och han måste vara.. hmm... många år ;) 10? 11? Lillskrutten <3
Och Molly, min Molly hon har gått och blivit stora tjejen och fyllt 3 :) Wow!
Hästen jag ägt från att hon var två veckor :)
Hästen som lärt mig mer om hästhantering än någon annan häst och tänk! Vi har bara börjat!!
 
2014...
 
Kan ni tänka er! 2014!!
Vilket år det kommer bli :D
 
Mina förhoppningar med året är kossor, kossor och kossor ;)
 
I maj har vi bokat två privatdagar med John Moore (tyvärr utan kossor) och tills dess ska min skrutt vara igång i alla gångarter och förhoppningsvis hålla sig på marken och inte flyga runt upp i luften ;)
 
Wras lägger jag på hyllan och jag kommer nog inte tävla nån wras-tävling i år i alla fall :) så 2014 håller vi oss från WRAS, styrelser och allt annat joks som sånt innebär...
Jag fokuserar på mig och min häst och har kul längst vägen :)
 
Hoppas få tid och råd att åka upp till Silverhill och umgås med dessa underbara vänner däruppe, rida i dalarnas djupa skogar och träna med Lotta och Fina, det är verkligen ett stort "VILL GÖRA" för mig under sommaren :)
 
Annars då?
Få igång barnen på Melker lite mer kontinuerligt vore najs, jag vill ju inte tvinga dem, men nu när det kommer fler barn till stallet med sin ponny så hoppas jag att det blir lite mer av en lekstuga och mysigt för dem att hänga hos Melker <3
 
Nä, 2014 ska bli ett bra år! Så det så!
 
 
 

Onsdag

Hade världens plan för kvällen i stallet...
Som sprack!!!
Ösregn sparkade ner motivationen på noll så tjabo fick en promenad till Kikartorp å omläggning av sår å gos å mys i stallet. Han var glad å pigg (på rätt sätt) och riktigt rolig att vara med idag :D

Sedan skulle jag ju rida molly på banan, men det blev sanering av leriga ben och schamponering och utredning av svans istället, usch vilket väder!! 

Bättre lycka nästa gång ;)
Kram på er (om nån fortfarande orkar läsa bloggen efter uppehållet) :)

Bild på stalltomtens gröt på julaftonskvällen :)

Dags att sparka igång igen:D

Lång vila förhästar och ägare ;)
God fortsättning på er alla!
I lördags  premiärturade jag och molly 2014!
En lång skrittur med lite trav runt långa slingan med Åsa och allyson <3


Gick över förväntan och lycklig matte hoppade av vid kalvsvik påväg hem och gick sista 2km :)

Måndag så jobbade jag henne lös på banan, så coolt att ha byggt upp denna kontakten med sin häst!!

Tisdag fick hon ny sko, då hon trampat av sig den under nyår :(

Ikväll är planen ridning på banan, nu ska vi igång :)

Tjabo

Johan tog med sig tjabo på långtur i Mariefred den 29e :)
Han skulle med Olle och Åke och deras hästar rida sörmlandsleden och sova under bar himmel och rida tillbaka dagen efter och jg är så otroligt stolt och glad över dem! 
Tyvärr kom de hem med ett rejält broddsår som vi fortfarande kämpar på med. Aloevera och stödbandage. Men snart ska han nog va bra igen!
Heja Johan och tjabo!!


lillatjabos

Här kommer vardagen och träningen med vår Quartervalack Suspisious Mind, även kallad Tjabo, uppdateras så ofta jag hinner. Tjabo är vår första Quarter, och även vår första unghäst. Han är född i maj- 08 och har hunnit bli 5 år nu... Sedan köpte vi Tjabos lillasyster Elvis Shy Molly "Molly" i feb 2012. En rödhårig fuxbrud med skinn på nästan, född aug 2011. Välkomna in och se vad vi pysslar med :)

RSS 2.0