Ridit igen

Hej hopp!
Igår red jag i repgrimman igen och på banan gick det bra. Det jag tränade på var att sluta rida och då ska han stanna, fungerar bra när han är fokuserad :)
Kändes lite stel i vänstersidan mot häromdagen, menhan kanske bara hade en dålig dag;)
Sedan red jag ut till svinstallet å tillbaka och på hemvägen skulle jag bara flytta bakdelen lite för vänster (den stela sidan) och han ville inte! Typ böjde sig åt andra hållet istället och backade! Jag tog fighten då jag var tvärsäker på att jag gjorde rätt, det tog säkert 5 min, sedan gjorde han som jag sa! Tonårstrots nr 1! Får kanske räkna med lite mer sånt... Men jag vann och efter det gick det såååå braaaa såååå! Coolt att känna att man har koll på läget! Thx John Moore!

John Moore hela helgen

hela dagen igår va jag på johannesberg och tittade på första dagen av tre med underbara John, idag är det dags igen :)
Igår red johan i repgrimman på banan å det gick bra, sa han iaf :) koncentrerade sig på sitsen (walkseat, stopseat och backupseat) och det fungerade lika bra för honom som för mig.
Johan har ju inte ridit på så länge pga båtsäsongen som är i sitt esse nu, men snart så :)
Sedan får han vila dec jan och fundera över allt han lärt sig :)
Nä, dags att peppa upp sig å ut i regnet :)
Bye

Bilden är på sanna och hennes treåring som stod med tjabo på betet när de var fölisar <3

Ridit i repgrimman

Va på John Moore clinic för två veckor sedan och fick lära oss massor, jag fick tips som hjälpt mig 100% med att få tjabo att verkligen skritta när jag ber om det, och inte småtakta...
Tjabo har stått sedan dess pga tidsbrist pga Texas dop samt en tappsko, men idag började vi igen och han kom ihåg allt från clinicen och skötte sig utmärkt! Skritt stop back satt där det skulle och inte behövde jag plocka i honom som vi jämt behövt tidigare! Så kul!
Nu ska ja på John Moore fre lör sön i Rimbo, så tjabo får vänta tills på mån innan matte kan rida igen, husse skulle rida imorgon.
Såhär fin var tjabo i höstsolen idag när jag för första gången red i repgrimma

Melker har fått en liten Medryttare

Melker kommer få besök av en liten tjej en gång i veckan, hon är 6 år och ska rida honom lite.
Jätteskönt att ett äldre barn kan rida lite med, det är stor skillnad på 2 år och 6 år på hur man kan ge hästen rätt signaler och kunna få instruktioner för att få hästen att gå "rätt" välkommen :)

Första mobilinlägget

Se om det här fungerar då...
Igår longerade jag inspännt och han gick kanon! Jättekul!
Idag har Miccis ridit honom, mest skritt och försökt lära känna varandra :) det gick jättebra trots blåst och lite väl trippig dagen till ära ;)
Igår när Lena skulle ta honom i hagen så vägrade han å gick åt andra hållet, idag när Miccis kom va det sammma visa igen så jag körde grundkurs i horsemanship idag, jag jagade på honom tills han valde att gå efter mig genom hela hagen till grinden, utan grimma, YES tänkte jag, jag vann.,..
Men då vänder han å tokgalopperar iväg! Jaha, på det igen,..
Jagade runt honom tills han följde mig genom hela hagen till grinden å då fick ja snällt ta på honom överallt och han stod still, så jag tog på grimman och gick till stallet, första kampen vunnen! Woohoo!

Ojojoj, mycket har hänt...

Ja, här går tiden och det finns inte mycket tid för bloggen, kanske ska fundera ut hur man bloggar från mobilen...

Tränar en hel del för Birgitta Freter nu och Tjabo och jag och husse börjar fatta så smått :)
Jag tränar mest på att våga släppa helt och inte sitta och störa honom i munnen jämt...

Johan har varit på kosseclinic
Nu i helgen är det clinic för John Moore
5 november är det tävling i klubben, vilken jag hoppas att vi ska vara med på i någon klass iaf :)

Sedan dec jan ska han få bara stååååå och inte ridas något alls :) Få lite behövlig vila efter allt nytt han lärt sig :)

Ska försöka börja uppdatera vartefter... försöka... ;)lillatjabos

Här kommer vardagen och träningen med vår Quartervalack Suspisious Mind, även kallad Tjabo, uppdateras så ofta jag hinner. Tjabo är vår första Quarter, och även vår första unghäst. Han är född i maj- 08 och har hunnit bli 5 år nu... Sedan köpte vi Tjabos lillasyster Elvis Shy Molly "Molly" i feb 2012. En rödhårig fuxbrud med skinn på nästan, född aug 2011. Välkomna in och se vad vi pysslar med :)

RSS 2.0