Trotsade förkylningen...

Superförkylda lilla jag skulle minsann på löshoppningen...

Upp i ottan, ut med pållarna, in med Tjabo och även Tore som skulle följa med för första gången. Tjabo hade ju då självklart lyckats bli sparkad höger has och var lite svullen, ingen feber och ingen hälta så han fick minsann åka med i alla fall.

Började med Tjabo och det var ju över 2 månader sedan sist, men han kom ihåg, dock inte lika på som han brukar, men tror han kände av såret... Pressade honom inte men vi va väl uppe i 90cm kanske och vad tycker ni om den här bilden "jag hoppar ju för fasiken tanten!"

Det ramlade stora snömassor från ridhustaket men han lyfte inte ens på ögonbrynet, ni skulle sett hästen som kom in efter, den (och dess ägare) var livrädda att taket skulle rasa in, sedan när jag kom in med Tore-fjording så hade den ju aldrig sett en sådan förut så den höll på att få en hjärtattack! Vilken skillnad det är på hästar alltså!

Sedan var det Tores tur, han gasade runt första varvet i 300km/h men sedan lyfte han på benen lite, inga höjder att tala om, men han skötte sig och utförde sitt jobb, även han cool inför snöras och ridhus och andra pållar m.m.

Våra duktiga hästar <3


Taggad Tore
Clinic i helgen, magsjuuuuk

Hej hopp!

Åh vad taggad jag var inför lektionerna för Lisa Lindgren fårn Gotland :)
Kom dit på lördagen för mitt första av totalt 3 pass (2st på söndagen)

Clinicen var inriktad på trail och som ni vet så är jag total nybörjare, alla duktiga kom dit i sina fina boots med coola sporrar och avancerade stångbett...

Jag kom i varma vinterkängor tredelat bett och sporrlös :P Haha, men Lisa sa att det skulle nog gå bra ändå, man behöver ju inte det där för att kunna RIDA :)

Satte igång och vi red slalom runt koner på 4m, hmmm, först fattade jag inte alls, vi gick typ över alla och stackars Skipper bara "jaja, säger du att vi ska gå såhär konstigt så gör vi väl ddet då"... Sen var det bara som att det lossnade och jag hittaade rätt knappar och det var helt underbart, han föstod vad jag sa och jag förstod HUR jag skulle säga det <3 lovely!!

Vi travade även över bommar och det gick bra sålänge han var samlad...

45minuter in på lektionen, efter lite galopparbete så var det som en helt annan häst :(

Han sköt ut bogar hit och dit och ville inte jobba och totalt ålade sig fram, jag blev jätteledsen, visste verkligen inte vad jag skulle göra och Lisa hoppade upp för att se om han inte förstod eller om han bara var dum...

Hon red totalt skiten ur honom (på ett snällt western-häst-vänligt-sätt) och ojojoj vad snygg han var när hon var klar, han fattade visst, det var det det handlade om, han ville bara inte. det var ju JOBBIGT!

Vilket schwung den pållen har alltså, ha! Så roligt att se :)

Så efter det så gav vi oss ut i snöstormen hem igen, kände att jag var helt slut, men jag har ju inte ridit en ordentlig lektion på välli länge så jag trodde bara att det var det... Mocka, mat och bums i säng och längtade efter att vakna till nästa dag och LÄRA MIG MERA!!!!

Vaknar mitt i natten, neeeeej, upp på toa... blääää... hoppades på att det var nåt jag ätit och att det skulle gå över...
Tog ut pållarna på mogonen, svimmade typ i snön men nänö, jag skulle rida...
Till farmor för att lämna Elvis (min son) och äta frukost och då bara svartnar det och 39* feber och frossa och bläää... KRÄKSJUKA!!!!

Får ringa och avboka mina efrerlängtade lektioner :( snyft..
Till råga på allt så var det även årsmöte på westernklubben TAURE som jag sett fram emot, ne nen ne fick snällt stanna hemma :(

FY GFAN FÖR KRÄKAN!!! Jag tror inte jag haft det någon gång förut, vet att jag varit magsjuk en gång i hela  mitt liv, varför just dennna helg :(
BLÄÄÄÄÄ

Till helgen blir det löshoppning med Tjabo och Tore på Jursta, yeepee nåt att se fram emot!

Tömkört Skipper idag

Hej hopp

Idag har jag tömkört Skipper på volt, visste inte om han kunde, men så länge jag höll mig på volt så trodde han väl han var i rundcorall och skötte sig utmärkt!

Han har så dålig balans i höger varv bara, i vänster varv bär han sig bra och trampar på och sänker sig men så fort man bytar till höger så blir det lite stelare och lite högre form... Ska prata med Marika på torsdag, är säkert ingenting, han är ju faktiskt bara riden en månad nu och musklerna ska ju sätta sig på plats ;)

Men jag körde på i travarbete i båda varven i ca 30 minuter, inga krav, bara jogga på och bära sig själv, och det gick bra och var godkänt för att vara första gången för vår duo :) Jag tycker tömkörning/körning är viktigt på alla hästar, bara man gör det rätt, då de tränar rätt utan att behöva eventuellt balansera upp en ryttare. Kommer ju börja med Tjabo så fort han lärt sig tygeltagen (och hoppas att de bokar in den där tömkörningskursen på Stadsberga i vår så vi kan vara med och lära oss rätt från början)

Imorgon ska jag hem till Tinka och fika och titta på hennes underbar hästar, se om de har växt något sedan sist :)

Här övningskör Elvis så han kan dra mammas hästtransport sen <3
Ha det

Ridit lektion på Stadsberga idag

Hej hopp!

I sista minuten ändrade jag långtur i snön till lektion för en kvinna vid namn Barbro, mer vet jag dock inte :P

Vi red på lite, mest klassiskt kändes det som, skritt trav och lite galopp och det gick hyfsat, mina händer vinklas alltid åt fel håll av någon anledning (enda gången de inte gör det är när jag ridit för någon en längre tid som verkligen tjatat rätt dem ;)

Gjorde "rollbacks" i skritt (alltså bakdelsvändning ;) ) och det gick bättre med enhandsfattning ä med båda händerna på spakarna, men det gick i alla fall.
Fick lite tips och är glad att ha fått rida ett ordentligt pass i ridhuset :) Tack Lotta och Therese!

Ska ringa till henne som har Bröta imorgon och fråga om det är okej att jag kommer och tränar för Marika på torsdag. Hoppas hoppas för hon vet ju hur hästen fungerar och jag vet att jag kan lyssna på alla tips hon antagligen kommer ge mig, behövs! :)

Sedan är det clinic för Lisa Lindgren från Gotland nästa helg, 3 pass på två dagar, så det är fullspäckat på träningsfronten!

Ridit Skipper i hans sadel och haft träns på Tjabo, lite gjort iaf :)

Idag red jag med Lena & Tore å Pernille & Totte till solberga å tebax i mest trav.

Hämtade även Skippers sadel idag hemma hos Lollo, en tjej som hjälper Marika som äger Skipper. Den var jätteskön att rida i och låg jättebra (såklart) på Skipper.

Min courts ligger för tight på honom då det är en quarterbom, och Johans ligger väl okej men är så hård att sitta i och ramlar snart isär ;)

Den här var underbar!!! Men har inte råd att köpa den just nu så jag är glad så länge jag får låna den, TACK MARIKA!
 
När vi kom tillbaka så var det dags att ta in hästarna så jag tog in Tjabo och tränsade honom (var ungefär en månad sedan sist) så fick han stå med det madans jag borstade honom. Var inga problem alls, tuggade en stund, men sedan var det intressantare att sniffa på fläkten, grimskaftet och allt annat roligt :)

Han är sååå duktig, ställde in honom i boxen och gick in i foderkammaren för att göra iordning allas kraftfoder och börja ge det, då stod han kvar! Har tränat att han ska stå där i princip varje gång, men aldrig testat ordentligt om han gör det, men idag gjorde han det i alla fall :)
Vår duktiga lille pålle!! <3 <3

Ridning i snön, ordentligt!!

Jag och Marie var ute med Skipper och Tore i snön, det var bara det att Maries son diggade inte barnvakten så vi blev tvugna att gena hemmåt över några ängar i galopp såklart, och där hade ingen ridit så det var snö över Maries fötter :P

Jag, mitt puckade jon, tänkte ju inte på att Buz va med, så när vi galopperat en km så kollar jag bakåt och han kanske hade kommit 100m...
Stackars!

Trots att jag ropade och uppmuntrade så kom han inte längre, han orkade helt enkelt inte...

Galopp tillbaka, Marie fick hoppa av och lyfta upp Buz på skipper i mitt knä, han låg där som en kalv, och så fick han ligga där kanske 3km i den djupa snön.

Han var såååå duktig!!

Jag har verkligen försökt att få honom att rida förut, men han har totalvägrat och tyckt att "hästar tittar man på från marken!" , men nu låg han snällt och försökte hålla upp sin tyngd så inte jag fick det så tungt...

Och klippan Skipper, han gick så snällt med tyglarna runt hornet och lyssnade på mina vikthjälper när ja skulle styra hemmåt, sååå duktig! Shallow hade aldrig gått med på det här!

Verkat hovarna idag

Idag var hovis äntligen i stallet och det var dags för tjabo att få sina tassar varkade.
Han var jätteduktig, det enda han tyckte var lite läskigt var raspandet, då fösökte han hoppa bak ett steg, men lugnade sig snabbt och allt annat gick super!

Han kraffsar ju med framhovarna i golvet i boxen så han har slitit i tårna, vilket inte är bra så nu får han hönät som sysselsättning, och funkar inte det så får vi antingen sko på små lätta skor fram eller låta honom gå ute, vilket egentligen vore skönast!
Men vi får se :)

I helgen var vi på gemensam träning på Stadsberga Gård med westernklubben Taure. Var jättekul att få lite tips (hade såklart Skipper) och jag fick några viktiga "nycklar" för att jag och Skipper ska förstå varandra bättre :)

lillatjabos

Här kommer vardagen och träningen med vår Quartervalack Suspisious Mind, även kallad Tjabo, uppdateras så ofta jag hinner. Tjabo är vår första Quarter, och även vår första unghäst. Han är född i maj- 08 och har hunnit bli 5 år nu... Sedan köpte vi Tjabos lillasyster Elvis Shy Molly "Molly" i feb 2012. En rödhårig fuxbrud med skinn på nästan, född aug 2011. Välkomna in och se vad vi pysslar med :)

RSS 2.0