Båda igenomkända

Först tog jag ut hästarna ochmockade å grejade sen in med Tjabo, borsta gosa Linda benen och ner på banan. Skritt och trav på rakspår, stora cirklar och små cirklar och 8or. Lite lat och framtung, men fick efter lite hårt mot hårt honom att förstå att man faktiskt ska hålla upp sig själv utan att hänga i matte ;)
Han kändes jämn åt båda hållen så kollade av galoppen ett varv på volt i båda varven, och den var där!! Härligt! Nu ska hästapollen  igång :DSedan in med honom, äta lite kraft (minimalt, tjockis som han är ;) men lite mums och mycket mineraler)
Ner med honom och in med prinsessan.

Borsta gosa mysa på med allt rosa och ner på banan.
Hade nolltolerans på huvudskakningarna och fick gå på henne rejält och backa upp henne 2ggr innan hon var med mig, ett spillkråkepar (stor hackspett) håller på att bygga bo i trädet bredvid allysons ochbojanas högra hönät så det var roligare att fokusera på dem än matte i början ;) men fick henne på rätt humör och hoppade upp.

Hade lagt fram lite bommar så att vi hade något att fokusera på och inte bara springa runt :)

Filmade så ni kan se på filmen vad vårt korta pass innehöll, tyvärr så gled telefonen ner under ridningen så klippte bortuppsittning och sista 3minuterna när man bara såg hovar :(

Men allmänt så kändes hon positiv, lite stel i vänstersidan (ser också på filmen det jag kände att jag blev hängande i den handen när jag skulle svänga/vända åt vänster, skulle ha jobbat igenom det bättre egentligen, men skulle bara känna på henne idag då kiro ju va här igår, så det får vi ta på lördag (fortsätter lite med varannandagträning då hon ju, som alla vet, fortf växer)
Gjorde det svårt för mig och skulle backa över en bom, var läskigt tyckte hon, eller läskigt å läskigt, konstigt kanske, behövde en del övertalning ;)
Kul att ha fått en film på första passet 2014, vår start, hoppas kunna avancera under året och filma en film i höst där vi kan lite mer :)

http://youtu.be/O6yfd1IVhakPromenad med den vilda mustangen ;)

Promenerade med molly i sällskap av allyson och Åsa och i början stod hon mer på två ben, eller ett ben, än alla fyra och var allt annat än lugn..
Efter svinstallet ungefär så blev hon lugn å vi gick fram å tillbaka till kalvsvik.
Det va skiiitkul att gå ut på promenad med allyson så hon hade inte riktigt tid att tänka på etiketten ;)
Men nu ska vi igång och imorgon ska det ridas :D
Önska mig lycka till och att hon har lite tyngre framkärra imorn ;)


Kiropraktor

Idag kom bästa kiron ut till Tjabo molly och Tore
Tjabo satt rejält fast i höger SI ("bäcken") och han stod och somnade under behandling. På promenaden efteråt så gick han på bra och jämnt och kändes glad och positiv, ska ridas imorn och känna hur han beter sig i gångarterna. Hoppas det var det som fått honom att inte galoppera rent eller trampa under ordentligt.

Molly var ordentligt spänd i ländmuskulaturen värst på höger (som jag ju känt och även sett på morgnarna då hon tom kutat med ryggen för att hon varit så spänd)
Och på vänster SI så kanske därför jag inte sett någon märkbar skillnad i varven, bara att hon inte trampat korrekt under vid vändningar och i galoppen har hon galopperat ihop med bakbenen och inte velat galoppera fler varv.
Men nu ska jag testa rida imorn (är över en månad sedan då hon inte känts 100) och känna hur hon känns. Sedan ska vi töja så att hon trampar över ordentligt med bak (som look at me, hon ska alltså trampa under sig med inre bak, men jag ska stå mer vid bogen och hålla huvudet ställt för att töja genom kroppen ordentligt, sedan gå på medvärmande liniment på ländryggen så hoppas jag att hon ska va redo för igångsättning sedan :) nu har jag inte ridit "ordentligt" sedan november så nu har hon fått vila sig i form :) är ju bara bebis än :)
Tore va det nästaningenting med, men lika bra att ta en genomgång när kiro ändå är ute :D
Ska dit ikväll och pronenera med molly då jag höll på att hungra ihjäl förut ;)
Kram på er tappra läsare som står ut med min dåliga uppdatering ;) men nu ska hästarna igång så nu lär det bli lite mer av den varan :)
Tjing!!


Tjabo på promenad efter kiroLeka i vattnet är bästa han vet :D  

Fina Tjabo hjälpte mig idag

Utsläpp å fix och passade på att mocka lösdrift i det fina vädret <3
Tjabo hjälpte mig och skulle gärna sitta i mitt knä hela tiden, myyyys  Longerade molly en liten stund direkt efter utsläppet å hon var fin mjuk och medgörlig <3


Torsdag

Tog en riktig longeringsgenomkörare på Tjabo.
30min och resultat: svettig häst ;)
Han är verkligen vinglig i bakkärran (otränad, säkert, men något utöver det) och går gärna lite utåtställd om jag inte är med och korrigerar (som på bilden, svårt att korrigera med luren i handen, men fick iaf det dåliga på bild) ;) 
men han jobbade på bra och inte bara sprang. Han hatar dock att ha svansen flätad och skjuter in rumpan under sig första 5minuterna ;) 6 år gammal nu och haft det miljooooner gånger, att han inte lär sig ;)Onsdag

Logerade molly som jobbade på bra och hennes sidepass  från marken är verkligen flytande nu :) superduktig!
Sedan fick jag äran att börja med steg 1 på Katitzi, look at me- game. Riktigt rolig häst detdär!!!
Molly är verkligen obekväm när jag klämmer å känner bak i ryggen och särskilt på morgonen så är hon superspänd i de musklerna... 
Har bokat in kiro som kommer på onsdag, även till Tjabo, (skadar inte)
Har ju bara jobbat från marken och haft täcke vid regn och masserat å linimentat, men ger inte med sig, så Karolina får trolla lite :)Tjabo tisdag

Red med allyson å Åsa långa slingan. Var ljust ända till 17.30 :D
Jätteskönt!!!


Sola lite idag

Idag får hästarna D-vitamin å njuta i solen <3Tjabo måndag

Jag skulle ju bara mocka å fixa allt så skulle Johan rida, men när vi kom till stallet så skulle Mommo sysselsätta Tore. Hon frågade om inte jag ville rida i solskenet :D ok, förkyld som tusan, men tackar inte nej till en tur ensam med Johan i det underbara vädret idag :D tack mommo <3
Och Tore kändes skitfin!!! Jättekul :)

Vi red kikartorpsslingan och travade mest hela tiden, avslappnade hästar i underbart väder <3


Molly måndag

Tog ut henne på banan i mellanlånga repet å grimman å började jobba (jag förkyld, men har man häst så har man) och hon gjorde allt jag sa och kändes med mig men sedan fokuserade jag mig på växlingar mellan trav skritt trav skritt och kände att hon inte svarade direkt på skrittkommandot så tog tag i det, en redig look at me med mycket tryck så hon exploderade rakt upp en gång, men sen var det bra, kände att jag ville fortsätta löst för att se var hon befann sig (kände att hon va med, men lite disträ dåTjabo kom ner t sin hage bland annat.)
Släppte lös och började med att ta hennes plats och kräva mitt utrymme och hon gav mig fingret och bestämde sig för att leka "inte fokusera på matte"-leken och allmänt bara tittade på allt annat utom mig, inget elakt, inget emot mig, men tyckte att jag va väl inte så mycket att hänga i julgranen ;)
Så jag tog min plats (hade hela ridbanan så det tog en stund då hon valde att studera saker långt ifrån mig) mentillslutslog hon på Hjärnkontoret "jahaaa!! Jag va tvungen att lyssna idag med" och gjorde så jäkla fint ifrån sig.
Pappa Lena och Johan stod och tittade, men pappa å Lena hade nog ingen aning om vad jag va ute efter, men Johan berömde oss efteråt <3

Fokus på mig på lagom stor volt runt mig hela tiden, varvbyten (alltid svårare att gå från vänster varv till höger, men jag vet det och blir bättre i mina signaler) skritt trav och tillochmed galopp! Kvar på volten! Och kunde bryta galoppen ner till trav ner till skritt å upp i trav å hela tiden 100% fokus och positivitet!!! Det behövde jag <3
Look at me och back gick även det superbra och det är så jäkla skönt att ha dendär "inbyggda handbromsen" både från marken ochuppsuttet :)

Grymt nöjd med min sessa idag <3 

Vila

Molly rids inte just nu, men vi jobbar från marken ungefär varannan dag å fortsätter med det ett tag.
Hon har vuxit, ännu mer, helt galet! Vi kommer aldrig hinna vända ikapp korna ;)
Tjabo sätts igång långsamt å rids nästan varje dag. Han känns pigg, mjuk å fräsch!
Igår red jag med lilla M på Bojana och hon va så otroligt duktig!!  8år och rider med långa slingan i skritt å trav, genom tunnlar, uppför branta backar och längst med trafikerad väg <3 riktigt imponerad!!

Ett bakslag med molly, som jag mår riktigt dåligt över...
När L skulle hämta Bojana i hagen så vände molly upp rumpan mot henne och sparkade så att hon sågbakhoven 2cm från pannan :( blev väldigt chockad när jag hörde det och det tog hela dagen att smälta...
Nu står molly själv, i en egen hage, i skamvrån... Så får jag sysselsätta henne på rätt sätt... " Det är tråkigt att stå i hagensjälv, när människan kommer blir det roligt och är ingen som man sparkar emot" måste försöka iaf... 

1steg fram 2 steg bak...

Hon som varit så snäll de sista veckorna :/ bajshäst!!!


Va i stallet till 21.30 igår och fixade hagar å hönät å allt joks, hinner ju aldrig dagtid då så mycket annat ska hinnas med....

Hoppas ni andra haft en trevlig helg <3 

Igår fyllde Elvis 5år


Här är tårtan dagen till ära <3

Nu går tjejerna ihop

Bojana allyson och molly fick först träffa varandra på ridbanan, har aldrig varit med om att det gått så lugnt till vid ett ihopsläpp...
Nu går de lugnt i hagen å vi hoppas molly inte tråkar ut bojana med sina lekinviter ;)De tre märrarna ;)
8 (tror jag) 25 och 3 år :)

Man börjar ju fundera...

Ner till hagen å ropade på molly som självklart kommer galopperande till mig i full fart, precis som vanligt.
Hon har kvar dendär lugna auran jag kände av i tisdags och jag fick en lång snusningspuss utanför grinden, helt lugn å helt still stod vi å väntade på allyson (låter som att min häst aldrig lyssnar på mig annars, det gör hon, men jag brukar få påminna och korrigera henne var 10sek ungefär ;) )
Leder upp henne från ridbanan till stallet å behöver inte korrigera en enda gång! Inte ens vid uppförsbacken... Hmm... Är hon sjuk???
Jag tog in henne i stallet och hon är glad å positiv å villig å står snällt medan jag faktiskt tempar henne! Japp, jag tror verkligen inte att min häst kan va snäll ;) så jag tempar henne, helt normal temp, och känner igenom hela henne, inget konstigt, borstar å myser å kratsar hovar å allt är som det ska.
Hämtar reflexer å repgrimman och förbereder för att gå till kalvsvik å tillbaka med Å och allyson.
Pratar med Åsa och tänker om hon kan av sjuk, men de gånger hon faktiskt varit riktigt sjuk/skadad så brukar hon inte bli lugn ;) hon är en stark modig tjej som skiter i om hon har akut diarré, skiter i om framknät är söndersparkat å skiter i om hon har ett hematom större än en basketboll på låret... Så nä, jag tror inte hon är sjuk ;) hon kanske äntligen börjat lära sig rutinerna plus att jag tror att faktumet att hon fått en kompis i boxen bredvid gör henne lugnare och tillfredsställd (den boxen har stått tom sedan november)
Jaha ja, vi får väl se ute tänker jag...
Och precis som jag trodde :P ute på vägen va det andra bullar ;) där kom monstret lite smått tillbaka :P det va ju jättekul att få komma ut på promenad i mörkret å vi skulle springa jättefort!!! Fick säga till var 10sek ungefär, när hon passerat min gräns och var påvög förbi, alltså precis som vanligt... Men lugnade sig vid svinstallet å resten av promenaden var underbar <3
Hon är bara 2,5
Hon är en hård häst
Men! Men, hon är påväg att bli vuxen ;)
Jag märker små framsteg (ibland stora) som man inte behöver nöta 100ggr/dag längre och vi ska klaradethär :) det vet jag!
Men man börjar ju fundera ;)
 

Så lycklig!

Sedan skulle jag åka hem, men va resan sen till middagen så ringde hem å sa att jag tar molly med.
Tog in henne och ner för att skicka runt på långa repet.
Hon va liksom lite extra med mig redan från början, kändes rätt!
Släppte lös henne, på hela banan, och började med att ta hennes plats och få henne med mig lös, efter ett tag hade hon 110% fokus på MIG och var där!!! Hon gav hela sig!!!
Vi har haft bra kontakt många gånger förut, men detta var nåt annat!
I 15minuter kunde jag skicka runt henne runt mig, trava, skritta, stanna, byta varv, bjuda in, backa, och det svåraste ÖKA traven utan att hon tappade fokus! Med lågt huvud ställt korrekt inåt! 

Åsa kom ner på banan och är mitt vittne ;) både Åsa och jag var helimponerade av min prinsessa! Japp! Idag var hon min prinsessa!!!
Avslutade och gick upp till stallet och ställde henne lös i gången och med öppen boxdörr (då brukar hon ALLTID utmana och vilja smyga in när jag inte ser) men hon stod kvar!!! Trots att jag gick in å ut ur sadelkammaren, in å ut ur foderkammaren så stod hon där med öronen fram å fokus å bara väntade! Hon hade en helt annan aura, hon va häst och inte monster!!!!
Jag gick fram till henne, kliade henne på halsen och skickade in henne i boxen, då gick hon in, inget buffel, inget trängande, bara totalt samförstånd och lugn!
Jag bara va mållös å tittade på Åsa som hajade vad jag ville säga, men inte riktigt fick fram, "jag såg Tette!!!" Sa hon, lika glad hon :D
Sååå lycklig att jag valde att ta ner även molly på banan! Så glad över denna dagen och kommer plocka fram den i mina tankar alla de andra dagar som man kämpar på i motvind! ;)
Tack Molly!! Tack för allt du lär mig!!!Dagsljus

Hade lunchen i stallet å Johan skulle hinna hämta barnen så jag hann rida i dagsljus :D
Härligt ochbatteriladdande för själen!
Red i lilla skogen först, Tjabo gick ner på framknäna på ett ställe där tjälen släppt, men upp igen å såg inget blod...

Sedan på banan och fokuserade på lugn och min andning och allt gick väl.
M och Tore och Familjen med bojana kom ner och red lite så vi stod mest still och aktade på oss så att M kunde rida B i lugn och ro (hon är bara 8år och fick hästen i lördags :D )
Hon hoppade ett litet skutt och jag styrde tjabo på det några gånger och han hoppade höghus och jag bara åkte omkring i sadeln med mina långa läder i cratessadeln, verkligen optimal att hoppa i ;) hur tusan gör de i EXCA??!? 


Vacker turlillatjabos

Här kommer vardagen och träningen med vår Quartervalack Suspisious Mind, även kallad Tjabo, uppdateras så ofta jag hinner. Tjabo är vår första Quarter, och även vår första unghäst. Han är född i maj- 08 och har hunnit bli 5 år nu... Sedan köpte vi Tjabos lillasyster Elvis Shy Molly "Molly" i feb 2012. En rödhårig fuxbrud med skinn på nästan, född aug 2011. Välkomna in och se vad vi pysslar med :)

RSS 2.0