Bilder molly söndag


Försöker få busungen att slappna av i vänstervarvet
(Tyvärr fotade Åsa bara det hemska varvet ;) )


Vända in näsa, vända runt bakdel, inte stressa iväg å skaka på huvudet


Börjar slappna av lite


Förbereder galopp


Drar som tusan åt höger!!


Får
Hänga ivänstertygeln för att få henne åt vä istället för åt Hö


Bilder molly lördag

Fick precis lite bilder av Åsa :)
Tack

Sidepass i mörkret


Nöjda tjejer

Molly söndag

I sällskap av Åsa och allyson samt Lena och Tore gick vi ner på banan.
Från marken var hon en dröm!
Lugnt och fint och balanserat!
Hoppade upp och skrittade runt hit å dit och försökte svänga med så lite hjälper som möjligt.
Travade på åt alla möjliga håll och i höger var hon mjuk å fin, men i vänster lite stel och "busig" inget dumt, men några huvudruskningar. När hon gjorde dem så vände jag in huvudet på en gång och försökte att verkligen ha bra tajming, så less på detdär! Jäkla märr!
Efter ett tag kändes hon jättefin i båda varven så vi stod och soakade en stund.
Sedan skulle jag våga mig på galopp tänkte jag....
Ut i höger varv, fin lugn trav, andas och upp i galopp, galopperade ett varv lugnt och sansat och jag bröt av till trav sen skritt och berömde massor.
Sen vänster varv och så ska hon hålla på å fjanta, falla in på stängde delen mot hagarna och dra sig utåt på övre delen mot stallet. 
Fick verkligen bli sur på henne innan det gick ok i traven och sen skulle vi galoppa och då skulle hon kasta med huvud å flyta ut, fick hålla på ett bra tag med att vi galopperade en halv volt, hon flöt ut och jag fick böja huvud för att ens få henne att tänka åt vä och inte dra åt höger, kanske 5 eller 6 gånger fattade vi galopp och tillslut fick jag till det så att jag bestämde att vi skulle stanna innan hon flöt ut åt höger och vi böjde oss där.
Soakade på det 20 minuter stå stillträning (och blickstilla stod hon trots att allyson galopperade på ena volten och Tore på andra och vi stod emellan) :D
Sedan skrittade jag och Åsa av ut i lilla skogen, mysigt i det vackra vädret <3
Jättenöjd med dagen!!
Tjabo låg och sov i lösdriften <3


Molly lördag

Tog in hästarna och ner på banan med molly i mörkret, dedde och Åsa var mina coacher och höll mig sällskap <3
Först från marken och lät henne galoppera av sig ordentligt, flytta lite hit å dit å körde 8an runt tunnorna.
Hoppade upp å jag var spänd och hon var lite "jag vill gå upp till mina kompisar i stallet och äta mat"
Men vi skrittade runt och vände å svängde och flyttadesidvärts. I traven så var hon spänd och ofokuserad så jag slutade när det gick bra och höll mig till skritten istället.
Sidepass över bom gick jättebra och backen va grym!
Början på spinn åt bägge hållen kändes också helt ok :)
Vi nöjde oss så och avslutade <3

Haft lite marklek med Elvis och Tjabo

Tjabo har gått omkull i hagen, i tisdags, onsdag var han superhalt, igår bättre och idag ännu bättre, med healing, massage, stretch och liniment.
Så idag skulle jag bara kolla hur han rörde sig på banan och då kom Elvis och tog över ;)


Han sprang runt med Tjabo hit och dit och stannade och vände å snäll Tjabo bara hängde på så gott han kunde och försökte sitt yttersta med att tolka Elvis signaler <3
De var jätteduktiga båda två, 
En liten film på en stund av de ca 20min de höll på :)


http://youtu.be/Qw9625uEhxc

Min lilla pleasurehäatIdag är hon dyr

Började från backen i alla gångarter och hon hade helt fantastisk galopp! Lugn samlad och balanserad :D

Hoppade upp och flyttade bakdel och skrittade runt å svängde och vände.
Johan var med på backen och dokumenterade och kom med hjälpsamma ord och det kändes tryggt :D

Travade runt en hel massa och hon kändes fokuserad och villig :D

Idag är hon dyr min vackra prinsessa!!!

Naturlig höhäck ;)Puss min vän

Tjabo och Tore har en sån riktig valackhatkärlek till varandra.
Såfort vi står bredvid varandra på bindstocken utanför stallet, eller rider tillsammans så ska de pussas och gnussas och nagga varandra i manken och älska varandra.
När de får gå ihop i hagen så ska de busa fightas och rejsa ihop (men Tore bestämmer såklart vid maten)
De är som riktiga bröder <3
Tjabo och lejonkungen :)


Tjabos favoritdikeMolly från marken

Hade utgångspunkt att faktiskt rida idag, men lillhusse körde 4hjuling runt på hela gården så jag jobbade igenom henne från marken med störningsmoment ;)
Först var hon dryg och stressad, men bara efter några minuter så var hon fin och följsam och var 110% med mig trots lastmaskiner och fyrhjuling :)
Jobbade mycket galopp på liten volt och hon blev riktigt trött i kroppen <3
Tyvärr ingen bild på min sessa :)


Härlig tur med Mommo, Tore och joggande lillasyster

Red runt långa slingan i sol med lite blåst,Tjabo var supertaggad och galopperade på stället ett par gånger när dedde joggade framför ;) hon va hans kossa idag :P förlåt ordvalet ;) men Tjabo skulle hålla koll på "kossan" hela tiden :)


 

Vill haaaa :D

Rosaglittriga bellboots <3 


Inspiration
Snön är nästan borta :)

Hoppas jag får lite tid för ridning idag :D
Johan jobbar tyvärr, vet inte hur länge...


Torsdag

Skulle rida ett kort pass på banan innan jag skulle hjälpa Ronja med Katitzi.
På med stånget och husses sadel, men det var hemsk kramsnö på banan så skrittade och joggade fram å tillbaka till svinstallet, då vägarna va helt ok :) snart är väl våren tillbaka får vi hoppas <3
Ronja och Katitzi får MVG på dagens lektion, sist så gick vi igenom look at me stillastående, vända bort rumpan och få fokus på matte, tog med det upp i sadeln och flyttade bakdelenuppsuttet (något Katitzi har väldigt svårt för och aldrig riktigt lärt sig)
Idag fortsatte vi på förra lektionen och skickade ut henne på volt och be om look at me och stanna korrekt, de är båda väldigt lättlärda och Ronja ger eftergift preciiiiis i rätt tillfälle så de går fort framåt! Jättekul att få lära ut lite tips och trix :) 

Tisdag

Gjorde iordning molly för ett ridpass på banan.  På med allt och gick ner. Var inte mycket snö på banan, men det lilla som var gjorde riktiga styltor :( hon bara snubblade runt, men gjorde trots det sitt bästa, stapplig och snubblig i modden :(
Gick på magkänslan och satt inte upp, kände att om hon inte ens kan hitta balansen själv i detta helvetesunderlag så är det bara korkat om jag ska hoppa upp och kräva nåt, så in i stallet mes henne, bättrelycka nästa gång...

Så Kela och jag tog en barbackatur på diesel och Tjabo, bara förbi svinstallet en bit så de fick röra på sig lite, sen var det dags att stressa in och hämta barnen och åka hem för att sova :( har varit så skönt att vara på Herrhagen nu, men nu tillbaka till verkligheten...

Väntas massa snö idag, bläääääSöndag

Hussarna (Olle och Johan) red diesel ochTjabo på en tur runt slingan.
Molly fick röra på sig i lina i alla gångarter stor och liten volt. Kändes helt ok, lite pigg bara :)
Sedan flyttade vi sidvärts över ett hinder (kryss med sockerbitar) och från vänstergick det superbra! Från höger tog det ett tag innan vi tillslut kom över själva sockerbiten, men överlag nöjd med hennes fokus på mig :)


 

Träna träna

Kela är fortfarande kvar här med diesel så vi försöker rida ihop så mycket vi kan och ofta hänger vi i stallet mellan kl 20-01 på vardagarna så man är heeelt slut!! Därav dålig uppdatering :)

Onsdag 

Molly hade tappat en sko så hon fick jobba över bommar i alla gångarter från marken och var riktigtbra på att taxera själv och tyckte nog att det var riktigt kul!!
Sedan red viTjabo och diesel på banan, diesel har fuskat och kört lite med kela så jag (trött som tusan) red igenom dumheterna sedan var han som en dröm!!! Tur vi är vänner så att vi kan bli lite sura på varandra utan att ta åt oss ;)

Tors
Så tog vi tag i diesel och kelas teambuilding och mina fyrbenta fick stå :)
Kela fick några nycklar och diesel fick en matte som menade vad hon sa!! Bra jobbat!!

Fredag


Red Tjabo och diesel på banan, ben ben ben! Gud vad jag har slarvat å Gud vad bra det går när jag riiider ordentligt!

Kela hittade några nycklar till och set går bättre och bättre för varje dag :DOlle och Johan började få ner telefonstolpen till rundkorallen och den kommer bli asnajs!!

Lördag
Vi började med att rida ut påTjabo och diesel (då vi red när det var ljust :D)
Red t kikartorpsslingan och klättrade upp och ner för backarna flera gånger och stannade och backade i nedförsbackarna och verkligen använde rumpa rygg på dem :)
Sedan hemåt och in i lilla skogen för att gå över alla tjocka stockar så de fick lyfta ordentligt.
Taggade lyckliga tjabo hoppade först, i slomo, över första höga stocken flera gånger, fram t stocken, halt ber om ett steg, han flyttar vikten till rumpan och upp med framdelen och i slowmotion hoppar över stocken. Pucko! Men kul ;)
Sedan gick han över de andra några gånger, men sista när vi ska gå hem så hoppar han värsta travarskuttet, utan rygg, jag satt fan 1m ovanför sadeln ;) vred runt honom och sa att nu får du väl för fan slå på hjärnan! Och efter det så gick han över ;) han älskar att hoppa! Men jag bad honom att gå :)

Sedan hem till banan och kela jobbade på galoppen, nu börjar de bli ett team, kämpa kämpa!!

Hoppas ni haft en kanonhelg <3


 


Skor och nattritt

Igår kom Max och skodde våra fyrbenta, så nu är de brodd och sulfria :D
Red tjabo sent på kvällen i sällskap med kela och diesel, mest skritt i lösgörande och fyrklövern och keltiska korset. Han kändes positiv och lugn :)
Hoppas jag hinner med molly en sväng idag, för ikväll ska vi på konsert :D
Ha en bra dag mina vänner


Kela och Diesel, så snabba så kameran inte hänger med ;)"Shit vad Kela kan springa fort" tänker molly när hon tittar efter henne ;)Molly och Tjabo ridna till efter midnatt, känns i kroppen och knoppen ;)

Äntligen kom Kela och Diesel till oss igen, man får så mycket energi av att ha någon att träna med, som vill lika och som vågar säga till en när man glömmer bort sig :D
 
Började med Molly, gick ner och tog ut henne ur hagen och longerade runt henne på små och stora volter, inga bockar eller så, men vääääldigt intresserad av kattugglorna som skrek som spöklika barn inne i skogen, när vi stannade på look at me en gång så vände hon huvudet helt åt höger för att glo in i skogen på det som lät, då var jag snabb och kastade mig till hennes vänster för att gå på rumpan för att hon faktiskt ska ha fokus på MIG hela tiden och det missade hon ju totalt, så när jag närmar mig rumpan och kastar repet på henne så blir hon sååååå tagen på sängen och sååååå överraskad "hur fan kom matte dit? hur missade jag det?"
Tänkte att "nu kommer hon inte göra om det" men några minuter senare, samma sak, jag gör samma och hon blir lika överraskad igen, inte så smart ibland trots allt ;)
Sen var fokus på mig och jag avslutade och gick upp och sadlade, var allvarligt talat skitnervös, fast jag försökte att inte tänka på det, dendär stegringen har satt sig i hjärnan på mig...
Ner på banan och Kela frågar om jag slutat ha bröstan, näää, den hade jag ju glömt, så hon springer upp och hämtar den, då inser jag att jag även glömt bootsen och står där med gummistövlar ;) haha, hon får hämta dem med...
 
Skickar runt henne med sadel på och ber om några galopper, hon vill stanna tidigare än mig en gång så gick på henne ordentligt och utmanade och då kom ett ryck, ingen riktig bock, men en ordentlig urladdning från henne där hon ökade och jag kom igenom det och "vann" och det kändes skönt att en sån kom redan från marken för då vet jag var jag har henne och hon vet var hon har mig och lite så måste jag tänka nu när hon varit så bäng när jag ridit :)
 
Hoppar upp och känner igenom hals, rumpa, flytta bak, skritta, styra lite. Kela uppmärksammar att jag ser väldigt stel ut så ger lite peppande ord och pratar mycket med mig så att jag ska tänka på annat, och det hjälpte verkligen :D jag slappnade av och hon slappnade av och upp i trav och inga huvudskakningar eller nåt, travade runt lite hit och dit och sedan bad om höger galopp som kom på en gång, galopperade 2 varv och ner till trav och travar in i vänster varv och ber om galopp, får en liten spark höger bak (har inte fått igenom galoppfattningen i vänster nån gång nu efter vilan) men sedan faller hon in i galopp (faller väldigt mycket innåt i det varvet) och galopperar ett halvt varv och sedan vill hon bryta av så vi gör det och stannar och tuggar och andas och klappar och är såååå nöjd!
Vi kommer klara dethär, bara så att ni vet :D Vi ska bli så jäkla duktiga!!
 
Går runt med henne som avskrittning och är jätteglad och helt slut mentalt, men inga bockar och inga stegringar och gud vad jag älskar min häst <3
 
Upp med henne till stallet och in med grabbarna, Tjabo och Diesel.
Ner på banan och mycket kontraställning, öppnor, och skänkelvikningar, försöker verkligen få Tjabo att bli lätt i fram och flytta vikten bakåt och kändes helt ok, traven var ok, men galoppen (som vi inte jobbat i sedan i höstas) var jobbig och Tjabo tyckte det var jobbigt och ville gärna hellre  springa fram än runt och samlat, kämpade på lite och fick till några varv. Efter en timme bytte vi häst med varandra och red varandras hästar en timme, jag backade Diesel på böjt spår (nåt som han sa "näää, jag kan inte", men det kunde han visst ;) ) Så jäkla fin pålle! Jättekul att rida en häst som kan allt och som man får utmana sin egna kunskap på :D Efter 2 timmar i sadeln och en klocka som närmade sig midnatt gick vi in i stallet och även grabbarna fick sova inne inatt (eftersom Diesel är här)
 
Ser fram emot dehär träningsdagarna :D
 
 

Onsdag

Husse redTjabo på banan medan jag var på gymnastiken med barnen och sedan gick jag ut i stallet och Johan nattade barnen <3

Longerade molly i 45 minuter med 30min galopp på stora och små volter.
I början var hon stel i baken i vänstervarvet, men efter 20min ungefär så lossnade hon och galopperade lösgjort och med undertramp. Inga stegringar eller konstigheter idag. Fokuserade bara på gångarterna och att hon skulle gå på framåt när hon ruskade på huvudet.
Svettig och andfådd skrittade vi (för hand) runt banan tills hon andades normalt, sedan spolade jag av ben och mage (rätt blött på banan) och lindade frambenen över natten då jag kände att hon kunde må bra av ett stödjande bandage efter all ansträngning.
Imorse när jag skulle släppa ut dem så hade hon dragit av sig ena och knutit ihop den andra ;) puckohäst!!! "Wow! Schyssta matte har satt leksaker på mina ben!" Jaha, gjorde vad jag kunde ;)
Så skönt att bo här för är bara jag som tagit in och ut henne nu hela veckan och det märks!! Hon kan sköta sig ;)
Idag (torsdag) planerar jag att rida (har inte gjort det sedan i söndags) så rapport kommer :)
Ikväll kommer även kela och Olle med Diesel och är här över helgen :D kul med träningssällskap <3

Idag vabbar jag med liten febrig Texas, vi gick ut i solen en timme på förmiddagen och myste medTjabo och Melker, jag mockade lösdriften medan grabbarna matade hästarna med sin skottkärra ;)

 

Mollys fina lurviga vita mamma

Gamla Akira har fått det så bra med egen matte och komma ut i skogen och aktiveras <3
Det är Mollys mamma (för er som inte redan vet) och hon är en 20+ quarterdam imp från USA.
Bilden är tagen av Ida Josephine Ricketts
 
 
 
Lite lika, men fel färg ;)
 

Redan hunnit med Melker

Efter jobb och dagis så lunchade vi hästarna och körde Melker på en kort runda så att han fick röra sig lite, projekt "få bort melkers mage" fortskrider ;)

Sedan plockade vi en lång gren av lönn och gav kaninen som har fått flytta ner i en Box i lilla stallet så hon kan röra sig lite mer :D

Sedan fortsatte barnen att leka ute medan jag gick in och började med middagen, nu är maten snart klar och barnen hungriga <3
Redan hunnit med Melker

Efter jobb och dagis så lunchade vi hästarna och körde Melker på en kort runda så att han fick röra sig lite, projekt "få bort melkers mage" fortskrider ;)

Sedan plockade vi en lång gren av lönn och gav kaninen som har fått flytta ner i en Box i lilla stallet så hon kan röra sig lite mer :D

Sedan fortsatte barnen att leka ute medan jag gick in och började med middagen, nu är maten snart klar och barnen hungriga <3
Underbart att bo vid stallet

Hem från dagis och fick hjälp av killarna att lunchahästarna, de mockade till Tore när jag mockade till Molly och fixade och donade.
In och lagade middag och åt och sedan gick vi ut hela familjen.
Tjaboblev riden av husse och minihusse,
lillhusse red Melker barbacka och hade jättefin sits, 
sedan red Texas några varv barbacka och ville mest hålla mamma i handen samtidigt ;)

Longerade Melker lite så att han fick röra på fläsket ;)

Nu är klockan 18.55 och jag tror barnen somnarovaggade, ätit kvällsmat å nu, bums i säng <3

 
 

Amen! <3 so true!Så skönt att bo här!!

Nu har jag släppt ut hästarna medan barnen legat kvar i sängen och tittat på Bolibompa <3
Ha en bra dag mina vänner! 

Så, hur gick det idag...

Hade bestämt mig för att inte rida, tog ett glas vin efter maten å hängde med familjen. Bor på Herrhagen nu två veckor när pappa å Lena är på Maldiverna <3
Gick ut och skulle longera henne i regnet, som sakta övergick i snöblask och gjorde så.
Tog långa repet å gick på direkt, galopp!! Och hon galopperade och galopperade, inte en dumhet, bad om att få sakta av, men jag visade att "det gör du när jag säger det! Galoppera!!" Och så höll vi på, i båda varven, kanonbra gick det! Hon var lite förvånad, "var tog snälla matte vägen, varför så bestämd" och var positiv och öronen fram och lyhörd.
Travade runt på små volter och sedan vad om galopp i båda varven på små volter och fick det.
Hmmmm....
Vafan! Vi är ändå dyngsura...
Upp till stallet, på med sadel å korta repet å ner igen.
Galopp i båda varven å hoppade upp.
Kolla så böja och flytta bakdel fungerade å iväg i trav.
Trav trav trav och in i vänster varv och bad om galopp en spark utåt bakåt, påt igen galopp!! Nä, en början på bock, böjde in flyttade bak tugg tugg ut i höger varv, suuuuperfin trav!!!!! Och så bad jag om galopp, pussade och där bar det av! I lugn, samlad, rund, härlig, underbar, fantastisk galopp!!! Galopperade två varv, stop, tugg tuggtugg, klapp klapp klapp andades 2minuter uppe på ryggen, stillaståendes, sen hoppade jag av och gick med henne en stund som avskrittning. Jag vann jag vann la lalallala :D
Haha
Nu mår jag bra <3

 

Underbar stärkande tur

Upp med tuppen och red Tjabo med Å och Allyson.
Långa slingan plus gravfältet med myyyyycket trav :D
Tjabo var fin, samarbetsvillig och stadig. Perfekt väder (förutom avsaknad av sol) 2plusgrader och vindstilla, perfekt underlag och bästa sällskapet!
Nu ska jag behålladenhär känslan tills det är mollys tur i em ;)  

Ingen bra dag, men nya tag nästa gång...

Ja, vet inte vad jag ska skriva för jag är fortfarande lite less efter ridningen idag, trots att det avslutades bra...

Jag å Johan red tillsammans på banan.
Började från marken, som vanligt, å allt gick väl.

Hoppade upp å började rutinerna med att böja och flytta bakdel, som vanligt, och allt kändes bra, behövde bara använda höften å inte lägga mot skänkeln ens, grejt, tänkte jag...

Började skritta och styra mot bestämda mål, sen vända några steg åt varje håll, backa, sidepass, allt flöt på och jag kände mig glad och positiv och avslappnad, trotsTjabo som travade runt...

Bad om trav, hann trava två steg å kände att "nu försvann hon" alltså hennes fokus på mig....

Hann ta tygeln åt höger, beredd på en bock, men hann inte få huvudet helt bak, då ställer hon sig! Hon stegrar rakt upp! Och står!!!! Jag trodde hon skulle välta bakåt och hon går ner en gång å sen upp igen, ännu högre! Jag sticker fullkomligt in sporrarna i henne och skriker NEJ!!!! I ren panik!! Då är det som att hon vaknar och hör mig, ner på marken och fram i trav igen, lugnt å fint några steg och jag känner att hon har fokus på mig igen, då attackerar Tore Katitzi vid staketet i hagen preciiiiis när jag rider förbi och molly blir såklart livrädd!!! Springer några steg å början på bock å jag var snabb som tusan att få runt henne, flyttar bakdelen stannar böjer igen, flyttar bakdel å riktigt går på henne och är allmänt less och faktiskt sur!! JAG VILL INTE ATT HON SKA HÅLLA PÅ!!!
Travar vidare och allt går jättebra, travar runt hit P dit å byter varv å styr runt å allt är lugnt å avslappnat å jag stannar och andas, då kommer det, benen skakar och jag har tårar i ögonen, jag var faktiskt rädd! Hade INTE tid att va det när det hände, men det kom efteråt. 

Stod still ett bra tag å sedan började jag andas ordentligt å rida igen, skrittade runt å gjorde allt vad vi kan och allt gick jättebra, travade lite till och allt gick bra, krävde tom ställning och att hon skulle lyfta innerbogen ordentligt å kände att vi va jätteduktiga. Stod still å hade "stillträning" medan Johan red runt å säger sen t Johan att "jag tror inte ens jag vågar galoppera" :'(
Tror aldrig jag känt så på en häst nån gång... Blev lite rädd för min egen tanke...
Men tog några djupa andetag påtänkte lite som så att gör jag inte det nu så kommer det sitta i hjärnan på mig, så upp i trav och började förbereda mig, men då bestämde hon sig för att hon inte "minns" hur man galopperar å jag försöker å försöker å försöker, men hon ger mig fingret Å börjar sega ihop å sluta försöka, efter ett tag tänker jag "vad skulle John gjort??" Så hoppar jag av, kopplar tyglarna till rep och går på henne så att hon galopperar runt mig, först vä och hon fick till bra flyt och en rullande galopp, sedan höger och hon flyter på bra och har 110% fokus på mig och är sååå fin!!
Look at me och hoppar upp igen, fram i trV, galopp! Och hon galopperar, ett varv på stor volt, utan bok, rund fin galopp, stannar henne, hon smaskar, jag andas och klappar, hoppar av och berömmer!
Avslutade verkligen kanonbra, hon gjorde som jag sa, jag är överlycklig att jg fick igenom det, MEN JAG ÄR SÅ TRÖTT PÅ DENHÄR ATTITYDEN SOM KOMMER FRAM DÅ OCH DÅ!!!

Okej, hon är tre, har inte blivit riden på länge, blä blä blä, kan komma med många bortförklaringar, men stegra!! Har hon aldrig gjort å vill inte ha det med på repertoaren!!!
Nu tänker jag rida imorn igen, bara för att befästa, min plan för imorn är att ta med det långa repet ner och verkligen låta henne "unghästspringaavsig" innan jag ens tänker på att hoppa upp, imorn testar vi den vägen, så får vi se hur inlägget ser ut imorn kväll ;)
Wish me luck!!

Kört Melker

Idag har Melker blivit körd för första gången efter vintern, han var taggad och glad att få komma ut och jobba <3
Jättetrött när vi kom hem så han ställde sig och somnade i lösdriften när jag mockade <3 

Fredag

Bådapållarna longerade.
Tjabo var trött och molly var överpigg ;)
Såg jämna å fina ut i stegen båda två :)


lillatjabos

Här kommer vardagen och träningen med vår Quartervalack Suspisious Mind, även kallad Tjabo, uppdateras så ofta jag hinner. Tjabo är vår första Quarter, och även vår första unghäst. Han är född i maj- 08 och har hunnit bli 5 år nu... Sedan köpte vi Tjabos lillasyster Elvis Shy Molly "Molly" i feb 2012. En rödhårig fuxbrud med skinn på nästan, född aug 2011. Välkomna in och se vad vi pysslar med :)

RSS 2.0