Händer inte så mycket här...

Jahapp, som rubriken beskriver så har vi lite lugna dagar nu, dels är vädret så pissigt så man blir ju trött bara man tittar ut genom fönstret, sedan så fick jag i onsdags reda på att jag måste ta bort min gamla häst, Shallow...

Shallow har en senskada som inte vill läka så han kommer få springa på de evigt gröna ängarna...

Igår var jag ute på promenad med Tjabo medans min lillasyster Dessie red fjordingen Tore. Vi gick ca 15 minuter sedan fick grabbarna gasa runt på ridbanan, uppskattades mycket av båda två som sträckte ut ordentligt :)

Annars så äter han som han ska nu och jag  tror att han har vuxit lite till, skulle mäta igår, men hittade ingen tumstock som vanligt!
Han har fått lite skorv/exem på ett ställe i mankammen... Vet inte om det beror på alla kubik regn som fallit den senaste tiden eller om det är något annat... Han står uten täcke på nätterna nu så jag hoppas att det ska försvinna om han får lufta lite...

See you later

Ordentlig promenad igårkväll

Tog vi tillsammans med Shallow& Jessica, Lili& Carro och Tore& Dessie. Det småregnade och var kolmörkt, men Tjabo var nog den som skötte sig bäst :) Tummen upp.

Han har ätit lite dåligt i helgen och kollade munnen igår och då har han sår på båda sidorna på lanerna, funderar på om det kan vara betarna/kanintänderna som är på väg upp... Annars måste han ha tuggat på något...
Han vill iallafall inte äta kraftfodret och höet äter han jättesakta, stackarn, hoppas det ser bättre ut redan idag... Men såg även att han behöver raspas så jag får ringa Marianne och boka tid :)

Annars är det som vanligt... Ska försöka mig på lite longering/löslongering i veckan, om jag får tid över...

Ha det sålänge

Hovslagaren

Hovis var här idag och han körde bara en rutinkoll, allt såg bra ut, Tjabo lyfte snällt på alla fötter och Hovis berömde honom glatt :) Tack.

Annars är allt som det ska, han har ju lite vilovecka efter löshoppningarna, så vi gör inte så mycket. Mötet med hovis får räcka... I helgen kanske vi kan ta en promenad om svärmor följer med med Elvis...
Ha det

Lugn vecka

Den här veckan få Tjabo inte lära sig något nytt, eftersom det blev så mycket nytt iom löshoppningen fredag lördag. Så den här veckan blir det mest bara vara, träna med grimman, andas och tänka över vad han gjorde :)
Ikväll kommer Marika, henne vi köpte Tjabo ifrån, och hälsar på. Hon ska lämna passet som hon nu fått fran USA AQHA och kolla hur Tjabo har det och höra hur det går för oss.
Ska bli så himla kul att få tala om hur duktig han var på löshoppningen :) Vår lilla stjärna!!

Ha det sålänge!

Löshoppning

Har ju varit på Jursta och löshoppat både igår och idag och man kan inte önska sig en duktigare häst!
 
Första gången: i ridhus, han ser hinderstöd, avspärrningstejp, barn som sprang på läktaren, hundar, människor, speglarna i ridhuset... OCH HAN BRYR SIG INTE ETT SKVATT!!!!

Igår hoppade han väl kanske 50cm och idag kanske 70-80 och han var rädd om sig och lååångt över och gjorde alla rätt.

SUPERNÖJD!!!

Transportskydd

Idag kom Johan ham tidigt så jag hade hela kvällen på mig med Tjabo.

Såret han skar upp på ena bakbenet häromdagen har läkt superfint, inget att vara orolig för.

Jag drog igenom en supermassage med piggborsten över hela honom idag och han ÄLSKADE det! Han har massa små skorpor och smuts i huden som vill bort, antagligen från sommarbetet... Han älskar verkligen när man kliar på honom, varsomhelst hursomhelst och öronen glömmer han bort vid de tillfällena (och jag med Tinka ;) )

Efter en lång skön borstning så tänkte jag att jag skulle testa transportskydden, jag menar, vilken häst tycker inte att det är obehagligt med transportskydd och ser då ut som att de "går på månen". Jag satte i och för sig bara på på frambenen, men han brydde sig verkligen inte "okej då matte", så vi gick en sväng på stallplanen, men han brydde sig inte iaf... tänkte se om jag hinner ta bakskydden imorgon, kan va skönt att ha dem när vi ska ut och åka nu i framtiden, senskydden tycker han inte heller är nå farliga, han litar på matte lilla :)

Tack Tinka!

Idag var Tinka ute och gav mig lite matnyttiga tips och råd om Tjabo. Vi stannade, backade och tränade på förtroendet mellan oss och jag fick massor av bra tips! Är så kul att någon säger åt en vad man gör för rätt/fel i början så man slipper lära om när han är 3-4 år!
Imorogn får han stå och smälta, torsdag med antagligen, eftersom gubben fyller år då, men på fredag och lördag är det ju dags för löshoppningen! Woohoo!!!!

Lasttränat

Vi har lasttränat idag, och det gick helt okej, vi gick in och ur tre gånger samt stängde och satte fast honom och stod och åt kraft där inne i mörkret
Tummen upp!

Måste ju kunna gå in då vi ska på löshoppningsträning fre och lördag, jättenyttigt med ny miljö och allt.
 
Har inte varit i ridhus, har inte hoppat, men vi hoppas på det bästa.

Vi köpte ett par senskydd idag åsså, och satte på, ingen reaktion, super!
Sedan fick han springa lös på ridbanan en stund med mammas fjording, woohoo sa de...Så söta

Unghästutbildning Intro

Vi gick igenom vad vi skulle ha med oss till helgen, hur ett treårs går till, vad man ska tänka på, presentation av alla som skulle vara med och sedan fick vi se två väldigt olika treåringar som gjorde treårstestet i våras, hur det gjorde och vad man skulle tänka på :) Kommer bli jättekul!

 Ska bara övertala Johan att ta ledigt några timmar på eftermiddagen på fredag, lördagen är ju inge problem :)

Ikväll ska vi lastträna och jag hoppas på att det går bra, och imrogn kommer TInka och hjälper mig med lite hantering, ska bli jättekul att få lite tips och råd :) Så glad att jag har hittat någon att disskutera häst med!!
Tjing sålänge

lillatjabos

Här kommer vardagen och träningen med vår Quartervalack Suspisious Mind, även kallad Tjabo, uppdateras så ofta jag hinner. Tjabo är vår första Quarter, och även vår första unghäst. Han är född i maj- 08 och har hunnit bli 5 år nu... Sedan köpte vi Tjabos lillasyster Elvis Shy Molly "Molly" i feb 2012. En rödhårig fuxbrud med skinn på nästan, född aug 2011. Välkomna in och se vad vi pysslar med :)

RSS 2.0