Tisdag, ridning på den nästan klara banan

Idag har Bure planat ut sanden med väghyvel, känns lite djup på vissa ställen men kommer bli jättebra när man ridit in sig och sanden satt sig där den ska vara. Både Tjabo och Tore verkade gilla underlaget.

Började med att rida ut lilla rundan i skogen som uppvärmning, mötte Em och Dallas mitt i backen :D.
Tjabo var väldigt lugn och avspänd och tog det nästan fööör lugnt i nedförsbackarna och kändes kanon :)

Red tillbaka till banan och där fokuserade vi på lugnet och återigen lugnet. Skrittade runt en massa och travade runt en massa i lugnt tempo. Tyckte han kändes super, så tog och galopperade ca 7 varv åt varje håll på volt och det kändes jättebra, tog i med baken och lyfte ryggen och tog rätt fattningar på en gång, körde lite slutor inann så att rumpenstumpen kom in under honom ordentligt innan fattningarna.

Efter man galopperat så blir han ALLTID taggad och vill fortsätta, så då tog vi det lugnt igen och när han var lika lugn som innan så övade vi lite vändningar, då han gärna ville tillbaka till Allyson i hagen så ställde vi oss med huvudet bort från öpnningen och gjorde rollbacks mot öppningen och det har aldrig gått så bra som idag :) För han ville ju dit och fick extra dragning att vända runt smidigt :) Kändes jättekul!

Sedan fick Elvis skritta av honom. Han red SJÄLV! Styrde, stannade och backade. På vår viiilda 3åring ;) hahaha

I helgen ska vi till Cow & Ranch Nationals i Skara och titta på lite tävlingar :)

Måndag, ridning på banan

Johan red på banan och jag skulle hålla lektion för honom, många gånger har vi försökt, men det brukar sluta med att jag blir fly förbannad för att han inte lyssnar på mig och han blir frustrerad när han inte förstår vad jag menar, men idag! Den 15e augusti 2011 klarade vi det! Jag kunde ge honom tips och trix i en hel timme utan att vi rök ihop och på slutet såg de riktigt fina ut :)
Vi fokuserade på att få en låååg form i skritten och skritta utan taktande så vi körde på med många små volter, åttor ich runt koner och bara lekte ner formen och försökte få Johan att slappna av, Johan blir så frustrerad ibland att det inte går som han vill och då måste jag påminna honom om att Tjabo är 3 år och riden regelbundet sedan februari, med 2 månaders total vila, han är alltså JÄTTEDUKTIG! Och försöker! Och så fot JOhan tänker på det och tar några djupa andetag så går det MYCKET bättre :)

Så, skrittarbete 1 timme på guppig bana, vill gärna att han fortsätter där vi slutade ikväll och kanske eventuellt börjar trava lite kort om han snabbt blir lika avslappnad som igår :)

Mina duktiga grabbar!Sedan fick Elvis skritta av Tjabo och han vägrade att hoppa av :PHej Tjabo!

Vi sa att han får inte smacka för då går Tjabo frammåt, då börjar han klappa händerna istället :P Men snälla Tjabo stod jättestill. Han e bäst :)

Söndag

Heldag i stallet idag, med ¨målning, tömma lösdriften, fixa sanden på ridbanan m.m

Senare på kvällen red husse på ridbanan som fått ny sand, men det ska planas ut bättre då det just nu är lite berg å dalar :P

Men den var fantastiskt mjuk och fin att rida på och jag fick hoppa upp å känna jag med :)
Han var stressad i början, ville inte skritta, men mkt volter och uppbackningar så när jag väl red sen så var han lugnare och kunde faktiskt skirtta lite ;) haha

Vi har ju fått hemläxa på skrittandet så vi kämpar på :)Tjabo ville valla Kellie ;)

Lördag vila

Fullt upp med massa annat så Tjabo fick bara käk idag :)

Fredag

Lena red Tore, Elvis red Melker med Dedde vid sidan och jag, med Texas i barnvagnen, promenerade med Tjabo.
Bara till svinstallet och tillbaka :)Gick igenom den större hagen då Tjabo skulle få en ny flickvän till kvällen :)

Senare kom Allyson, ett 6årigt quartersto :)

Torsdag

Jag red Tjabo och Johan red Tore och Dedde + Elvis körde Melker.
När vi va borta vid Kalvsvik halkade Elvis ner och slog läppen i Dessies knä så han blev jätteledsen och fick rida hem med pappa på Tore :) Det var en riktig höjdare och det ville han göra flera gånger :)

Tjabo skötte sig, pigg men inte bara takt, kunde skritta också ;) Gick i en fin form större delen av tiden och verkade gilla att va ute ett gäng :)

Onsdag

Husse red ut en sväng i skogen och skrittade mest :)

Promenad

Idag har vi tagit en avslappnande promenad, Jag, Texas, Buz och Tjabo. Bara i lugn och ro gått och sedan fick han massa mat som vanligt :)

Johan och Minken kämpar på med ridbanan, fick en massa sand billigt av en bekant, men den behöver silas från stora stenar, och det sysselsätter de sig med :)

Elvis i paraden på Täby galopp

Min lilla cowboy <3

http://www.youtube.com/watch?v=RsxzqFHAgyI

Vila idag

Idag blev det en koll så att han levde och var fräsch, sedan fick han vila och bara äta mat idag, hade tänkt ta en promenad, men då tiden inte ville som jag, så fick han stå helt, får ta ett stretchande skrittpass imorgon istället :)

På fredag får Tjabo en ny flickvän :) Allyson heter hon, ett 6-årigt quartersto :) Spännande att få lära känna denna nya lilla tjej som ska vara en riktig kanonkula :)

Bjuder på en bild av en stretchande Lucy som opereras imorgon, håll tummarna :)


Mattes första clinic <3

I helgen fick matte äran att låna Tjabo HELA helgen för 4 pass för Maria Käki.
Fokus låg på gångarterna och lugnet och jag är stolt att kunna säga att han faktiskt är RIDBAR i alla tre gångarter nu, man kan flytta ut och in på volt i alla gångarter, styra var man ska och ge en ORDENTLIG eftergift och märka att han faktiskt orkar bära sig en stund och att vi är på rätt väg.
Bra stoppar (trots oskodd), backar upp bra med lågt huvud, när han hittar formen i galoppen så är den "to die for" och helt fantastisk!
Inte helt lätt att rida med två mjälkmaskiner, men jag gjorde verkligen mitt bästa och har rejält ont i kroppen nu ;)

EN film på galoppen... Mycket jobb kvar, men hallå! Han är faktiskt bara 3!

http://www.youtube.com/watch?v=0Z92yoNnPEMDålig uppdatering, men solen skiner ju ute :)

Tjabo rids varje till varannan dag, mycket ut i skogen och Johan är snäll och låter mig rida med ;)

Häromdagen var vi ute och övade lite neckreining runt massa unga asparDet gick kanon, och det är ¨så roligt närm an märker att han förstår, han VILL jobba och han VILL förstå och han VILL göra sitt bästa, så himla härlig kuse!

Johan var ute och vallade ett rådjur häromkvällen ;) Finns nog lite cowsense i pållen :) Helgen 10-11 sept blir det kosseclinic på Okna för Tjabo och Johans del :)Nu i helgen är det clinic för Maria Käki och jag ska få rida :D Jippie :) Jag och Johan kommer nog dela på lektionerna, men jag är överlycklig att någon ska stå och skrika på mig, jag behöver det verkligen, sitter som en hösäck och har ingen koll på min kropp just nu, kommer bli jättebra och jättekul!
Idag får vi sand till ridbanan så i framtiden kommer vi förhoppningsvis kunna träna stoppar ordentligt på banan :) Jätteroligt och skönt att få en bättre ridbana, då den nu mera är som en grusplan utan stuns alls...

En stallplats har vi ledig också...En bild på Elvis från hans första framträdande, på westerndagen på Täby Galopp, han red först i westernparaden och var med på TV och allt, när han fick gå ut från banan så ville han bara vara kvar! Min lilla snutte, det första han sa när han vaknade dagen efter var "Elvis fick inte ha någon flagga, ELvis ville det" Han ville hålla i en fana :)Här är en bild på igår när han red SJÄLV för första gången!
Melker stod still för att jag skulle fota, då smackar Elvis på honom och styr mot morfar och är helt totalt (kolla smilet) överlycklig att han klarade att rida och styra själv, red själv från banan upp till vägen, längst vägen bort till begravningsplatsen och tillbaka igen, sedan ner på banan igen och red över bommar, över bron och genom "dörren" (Elvis ord på grinden) Nästa år kan han nog tävla :)
Vår duttiga lilla son!Lucy växer, hon föddes ju som tådansare och det har varit lite meck, på tis ska hon opereras så att hon får ner trakten på vänster fram ordentligt. Hoppas på att det blir bra och att den lilla prinsessan får komma hem till mig :)

lillatjabos

Här kommer vardagen och träningen med vår Quartervalack Suspisious Mind, även kallad Tjabo, uppdateras så ofta jag hinner. Tjabo är vår första Quarter, och även vår första unghäst. Han är född i maj- 08 och har hunnit bli 5 år nu... Sedan köpte vi Tjabos lillasyster Elvis Shy Molly "Molly" i feb 2012. En rödhårig fuxbrud med skinn på nästan, född aug 2011. Välkomna in och se vad vi pysslar med :)

RSS 2.0