Tisdag, ridning på den nästan klara banan

Idag har Bure planat ut sanden med väghyvel, känns lite djup på vissa ställen men kommer bli jättebra när man ridit in sig och sanden satt sig där den ska vara. Både Tjabo och Tore verkade gilla underlaget.

Började med att rida ut lilla rundan i skogen som uppvärmning, mötte Em och Dallas mitt i backen :D.
Tjabo var väldigt lugn och avspänd och tog det nästan fööör lugnt i nedförsbackarna och kändes kanon :)

Red tillbaka till banan och där fokuserade vi på lugnet och återigen lugnet. Skrittade runt en massa och travade runt en massa i lugnt tempo. Tyckte han kändes super, så tog och galopperade ca 7 varv åt varje håll på volt och det kändes jättebra, tog i med baken och lyfte ryggen och tog rätt fattningar på en gång, körde lite slutor inann så att rumpenstumpen kom in under honom ordentligt innan fattningarna.

Efter man galopperat så blir han ALLTID taggad och vill fortsätta, så då tog vi det lugnt igen och när han var lika lugn som innan så övade vi lite vändningar, då han gärna ville tillbaka till Allyson i hagen så ställde vi oss med huvudet bort från öpnningen och gjorde rollbacks mot öppningen och det har aldrig gått så bra som idag :) För han ville ju dit och fick extra dragning att vända runt smidigt :) Kändes jättekul!

Sedan fick Elvis skritta av honom. Han red SJÄLV! Styrde, stannade och backade. På vår viiilda 3åring ;) hahaha

I helgen ska vi till Cow & Ranch Nationals i Skara och titta på lite tävlingar :)Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

lillatjabos

Här kommer vardagen och träningen med vår Quartervalack Suspisious Mind, även kallad Tjabo, uppdateras så ofta jag hinner. Tjabo är vår första Quarter, och även vår första unghäst. Han är född i maj- 08 och har hunnit bli 5 år nu... Sedan köpte vi Tjabos lillasyster Elvis Shy Molly "Molly" i feb 2012. En rödhårig fuxbrud med skinn på nästan, född aug 2011. Välkomna in och se vad vi pysslar med :)

RSS 2.0