Första gången!!!!

Hej hopp!

Idag tänkte vi att vi skulle dels longera med westernsadel på för första gången och sedan hänga på honom igen, då vår tömkörningskurs blev inställd pga för få anmälda :(

Så vi sadlade, spände åt ordentligt och gick ner på banan och longerade, gick hur fint som helst, travade, men inte så mycket mer då han i allmänhet verkade lugn och nästan lite lat!

Så vi tänkte att, jaja, nu hänger vi på honom! Johan tog på hjälmen för att ifall att det skulle gå bra med hängningen så kunde han hoppa upp lite flott.

Vi hängde och han reagerade inte så värst, tog något steg framåt, men stannade och stod still så vi körde på helt enkelt.

Johan ställde sig på "rätt" sida och satte foten i stigbygeln, hängde och slängde sig upp!
WOW! NU SATT HAN DÄR! UPPE PÅ VÅR LILLA BEBIS! COOOLT!!

Tjabo skrittade och travade lite runt mig i protest, men absolut ingen stress eller antydan till att kasta av husse. När han stått still några sekunder gled Johan av och jag longerade några varv igen ifall att han ville få ur sig lite aggressioner, men ingenting, lika lugn som innan.

Så vi ställde upp honom för att prova igen och Johan hoppade upp och satt på honom igen. Tjabo sprang runt lite men inte nåra elaka antydningar till nåt eller så. Och samma sak igen, när han stått still kanske 10 sekunder så gled Johan av och vi berömde och longerade lite till, fortfarande lika lugn :)

TJABO ÄR BÄST!

Sedan, senare på kvällen, så fick Johan även sitta in Tobbe, som istället för att springa fram som Tjabo, typ ställde sig i hörnet för att sova, så cool! Så vi gock några steg och berömde och Johan satt på honom några minuter för att sedan glida av, hur lätt som helst.

Vem har sagt att det är svårt att sitta in en unghäst, båda blir 2 i dagarna och är så duktiga!

Lite bilder:Kommentarer
Jessica

Jag tappade ju hakan för att han var så jäääkla cool!som sagt och värt att säga igen; vilken jävla klippa ni hittat!

2010-05-09 @ 21:43:52
URL: http://jessicaekholm.blogg.se/
Malin

OOJJ!!!! Vilka framsteg ni gör =) Underbart att se att han är så snäll!!!! Kramar!!

2010-05-09 @ 21:57:06
URL: http://malintuffe.bloggspace.se
Lotta

Din cowboy ser bra ut i sadeln......tjoho! Kram Lotta

2010-05-09 @ 22:17:48


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

lillatjabos

Här kommer vardagen och träningen med vår Quartervalack Suspisious Mind, även kallad Tjabo, uppdateras så ofta jag hinner. Tjabo är vår första Quarter, och även vår första unghäst. Han är född i maj- 08 och har hunnit bli 5 år nu... Sedan köpte vi Tjabos lillasyster Elvis Shy Molly "Molly" i feb 2012. En rödhårig fuxbrud med skinn på nästan, född aug 2011. Välkomna in och se vad vi pysslar med :)

RSS 2.0