Lördag morgon

På lördagen fick de som inte var med korna på fredagen börja där och vår grupp var på utebanan och introduserade sqwa (hm...  nu blir jag ju superosäker på vad det verkligen hette, det är iaf ordet för indianflicka och utalas skwa, så kanske stavas scwa, sqva sqwa eler på nåt sånt vis...)
Man håller mecaten i ena handen och kan ändå använda båda sidorna som direkttygel, alltså första steget till neckreining och för att man ska tona ner sina handhjälper mer och mer och tillslut bara få hästen att lyssna på sätet.
Hm, tänkte jag, är Molly verkligen redo för detta? Och ja, se det va hon! Så duktig!
Red runt på en hand och vände stanna backa trava stanna vända gjorde allt, volt rakspår, man får tänka lite och det var inte 100%perfekt, men kanske 90% och det tycker jag var jättebra gjort av oss!
Sedna när vi fått prova det en stund så blev vi ihopparade, fick rida med ett ekipage bredvid oss (jag fick Michelle med Vickans häst) och så höll jag ett ridspö i höger hand som hon höll i andra änden med sin vänsterhand så fick vi rida runt, stanna, backa, sidepassa och spinna! Molly tyckte att sidepassen mot hennes häst (som var ett dominant ledarsto som tydligt visade det) var lite obehagligt, men gjorde det ändå. Annars tycker jag att vi var superduktiga!!
 
Vätskepaus och sedan gick vi till andra banan för att försöka få lite svalka och då jobbade Johan och Tjabo mycket på lateral flexion, alltså skänkelvikningar bland annat, för att mjuka upp och stärka honom. Jag satt även upp och testade lite (eftersom jag också rider Tjabo hemma) och det känns som att jag hittade rätt knapp utan att han freakade ur (Tjabos största problem är ju att han går i försvarsställning då han är beredd på att "snart sporrar nån mig" "snart blir det obehagligt" då vi tyvärr gått den vägen tidigare (skyller inte på någon annan) då vi var nya i gemet och lyssnade på erkänt "duktigt" folk)
 
Jag ock Molly var kokta i hjärnan så vi stod och hängde och orkade inte mer, typ såhär:
 
 
 
 
 


Kommentarer
Chrissie P

Va ni utvecklas! Hihi ja ni ser lite trötta ut på bilderna :)

2014-07-28 @ 23:53:21
URL: http://chrissiep.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

lillatjabos

Här kommer vardagen och träningen med vår Quartervalack Suspisious Mind, även kallad Tjabo, uppdateras så ofta jag hinner. Tjabo är vår första Quarter, och även vår första unghäst. Han är född i maj- 08 och har hunnit bli 5 år nu... Sedan köpte vi Tjabos lillasyster Elvis Shy Molly "Molly" i feb 2012. En rödhårig fuxbrud med skinn på nästan, född aug 2011. Välkomna in och se vad vi pysslar med :)

RSS 2.0