Tjabo, den hoppande hästen!

Nu har Ylva och Tinka varit här och oj så fort tiden gick! Hann inte fråga om hälften av deras hästar kändes det som.
Hade tjabo klar när de kom så Ylva red fram och jag byggde fram, ett snettigenom kryss och en lätt kombination med ett språng emellan.

Lite svårt för tjabo och Ylva att förstå varandra men såg kontrollerat och så mjukt ut som man kan förvänta sig :)

Hoppade fram på snettigenomkrysset och tycker, precis som när jag hoppat, att han blir nonchalant vid det låga och inte försöker. Men hoppade det och föll i fin galopp efteråt.

Sedan kombinationen och Ylva hjälpte honom fint över, han blir lite vinglig, men aldrig osäker.
Framåt och positiv till hindrena och gör sitt bästa.

Sedan satte vi upp en studs (3hinder) med 3m mellan varje och första omgången så blev han överraskad och rev andra och tredje, då var det skönt att vana Ylva satt i sadeln!
På det igen direkt och då flöt det super!!! Han verkligen rättade sig och löste problemet och Ylva tror att på rätt höjder så kommer han säkert komma långt!

Tack Ylva för all hjälp idag och de peppande orden! Välkommen tillbaka!!! ;)



Kommentarer
Ingrid "Tinka" Carlsson

Tack för idag! Det var jätteroligt att se duktiga TJABO hoppa. Han rättade sig så fint. Han visade verkligen att han tycker det är kul. En stjärna i allt han gör. Jag fick riktiga "Flashbacks" från tiden när vi tränade löshoppning tillsammans på Jursta. Ha en skön sommar Tette! Hoppas vi ses lite oftare i framtiden. Kram!

2013-06-24 @ 03:03:44
URL: http://www.stalllt.n.nu


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

lillatjabos

Här kommer vardagen och träningen med vår Quartervalack Suspisious Mind, även kallad Tjabo, uppdateras så ofta jag hinner. Tjabo är vår första Quarter, och även vår första unghäst. Han är född i maj- 08 och har hunnit bli 5 år nu... Sedan köpte vi Tjabos lillasyster Elvis Shy Molly "Molly" i feb 2012. En rödhårig fuxbrud med skinn på nästan, född aug 2011. Välkomna in och se vad vi pysslar med :)

RSS 2.0