Dag 1 em

Dag1 em

På med sadel å ner på banan.
Checkade av i longeringen och fick gå på när jag ville att hon skulle flytta bogen, hon va lite seg å ofokuserad å trodde nog vi va klara för dagen ;)

Sedan stod vi å tittade på Erika som red Fina och instruerade uppsuttet om hur allt hänger ihop från marken till uppsuttet och varför alla delar är så viktiga! Jätteintressant och lärorikt och många aha! för min del!

Sedan körde jag våra uppsittningsrutiner och hoppade upp.
Skulle med active rein flytta baken men det hade hon "glömt" så Erika fick hoppa in å flytta från marken å jag satt på så att hon kände mina signaler och såg Erikas signaler så hon verkligen förstod vad jag va ute efter. När hon väl hajade gick det bra.

Sedan stod vi still å bara skulle stå still uppsuttet medan Erika hjälpte några andra sen tog vi andra sidan som gick bättre å hon va duktig!

Sedan fick jag skritta runt Erika, skulle skritta saaaakta och fort! Tempoväxlingar mha leadrein (som från marken i longeringen) och trav sakta å fort. Hon travade faktiskt när jag bad henne och där kändes det som att jag fick flera bra nycklar att jobba vidare med för att få henne att gå fram när jag vill å sakta när jag vill. Med säte och signaler och rätt tänk.

Sedan hoppade jag av och sedan somnade hon mitt på ridbanan, på riktigt! Helt slutna ögon, snarkade och vilade ena bakhoven.

Sedan masserade jag knölen å smorde med liniment och ut till transporten å sadlade av.
Sen fick vi en uppläxning i matskålsbeteende och nu är det slut med Tette som inte ser saker ;) haha

Trött häst å trött matte ska sova snart <3Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

lillatjabos

Här kommer vardagen och träningen med vår Quartervalack Suspisious Mind, även kallad Tjabo, uppdateras så ofta jag hinner. Tjabo är vår första Quarter, och även vår första unghäst. Han är född i maj- 08 och har hunnit bli 5 år nu... Sedan köpte vi Tjabos lillasyster Elvis Shy Molly "Molly" i feb 2012. En rödhårig fuxbrud med skinn på nästan, född aug 2011. Välkomna in och se vad vi pysslar med :)

RSS 2.0