Löshoppning på Jursta

Ja, det är ju ett bra tag sedan vi varit på löshoppning, tror att det var i mars 2010 sist!

Idag var det dags igen, in med pållen i transporten och åkte iväg, ingen snö än sålänge...

In i ridhuset, höll sig cool, husse gick runt och jag fotade. Släppte, han tvekade inte en sekund, verkade tycka att det var kul, höjde, höjde igen å sedan höjde Malin lite mycket så då blev Tjabo lite tveksam och stannade två gånger.

Film innan första vägran:

http://www.youtube.com/watch?v=2UUbW-KuuoM

Ja, sedan stanande han två gånger, så Malin sänkte och han tog nya tag och då flög han över i ett kanonsprång, inga höjder att ens tala om, hoppade betydligt högre för ett år sedan, men han höll sig cool, skötte sitt jobb, inga hingstfasoner alls och verkade tycka att det var kul :)
Hoppas vi kommer iväg en gång till inom snar framtid så att han inte hinner glömma till nästa gång :)

Film efter de två vägran:

http://www.youtube.com/watch?v=YOeVdXKVjKo

När vi gick ut till transporten var det fullt snökaos, Tinka fastnade med sin bil, vi fastnade med pappas bil så gubben på gården fick dra loss Tinka och sedan oss. Då drog han ner oss i en snövall så han fick dra åt andra hållet, där gled Johan ner med bilen i en annan vall och sedan satt vi fast! Fick koppla loss släpet, Tjabo stod som en ängel kvar, upp med bilen, gubebn fick ta släpet med traktorn, sedan på med det på bilen och en hemresa på nästan 1 timme som brukar ta 15 minuter!

PUST!

Tjabo var bäst! Stod som ett ljus!

D va allt för idag :)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

lillatjabos

Här kommer vardagen och träningen med vår Quartervalack Suspisious Mind, även kallad Tjabo, uppdateras så ofta jag hinner. Tjabo är vår första Quarter, och även vår första unghäst. Han är född i maj- 08 och har hunnit bli 5 år nu... Sedan köpte vi Tjabos lillasyster Elvis Shy Molly "Molly" i feb 2012. En rödhårig fuxbrud med skinn på nästan, född aug 2011. Välkomna in och se vad vi pysslar med :)

RSS 2.0