2a gången i ridhuset

Vi åkte till ridhuset igår igen.
När vi kom dit var där 2st islänningar och en jättestor halvblodskille som galopperade runt så att hela ridhusbotten skakade, men Tjabo brydde sig inte nämvärt, utan var glad att han skulle få hitta på något idag igen...

Longerade en snabbis, men han kändes pigg (på ett bra sätt, inget opp och studs) och fin så Johan hoppade upp istället så vi inte skulle störa de andra för mycket med longeringen.

Johan skrittade runt och styrde mycket, gick över bommar, gick genom bommar och backade ut, gick över bron och gick slalom mellan en massa koner och efter slalomen så kände han att han lossnade i högersidan, inte helt men MYCKET bättre än i lördags, så nästa gång får vi börja med det tror jag...

Sedan travade han i båda varven rätt länge på en stor volt, tryckte ut honom för innerskänkeln när han ville falla in (gick jättebra i vänster, sämre i höger) och i vänster gick han kanon, avslappnat, stadigt med bra balans. Högervarvet var ju långt ifrån lika bra men mycket bättre än förra gången som sagt.

Lägger ut filmer på båda varven så ni kan se här:

Vänster: http://www.youtube.com/watch?v=VZRT_dL6bGc

Höger:  http://www.youtube.com/watch?v=Kbj2d3HtqoU

Film på lite bommar och sånt: Här hade han precis hoppat upp så han var lite ofokuserad och slog i bommarna å gick lite vingligt, men gick mkt bättre sedan när de värmt upp :)
http://www.youtube.com/watch?v=8ksTt-RaxTU

Satsar på att hinna dit tor eller fre och sedan är det öppen träning med massor av hästar där på söndag, så då får vi se vad han går för ;)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

lillatjabos

Här kommer vardagen och träningen med vår Quartervalack Suspisious Mind, även kallad Tjabo, uppdateras så ofta jag hinner. Tjabo är vår första Quarter, och även vår första unghäst. Han är född i maj- 08 och har hunnit bli 5 år nu... Sedan köpte vi Tjabos lillasyster Elvis Shy Molly "Molly" i feb 2012. En rödhårig fuxbrud med skinn på nästan, född aug 2011. Välkomna in och se vad vi pysslar med :)

RSS 2.0