Söndag, uteritt

Elvis har börjat hosta igen, men eftersom Melker stått hela veckan och Tjabo behövde få komma ut, så klädde vi på Elvis ordentligt, lagade punkan på rockarden och begav oss ut på en tur.

Först till Kalvsvik och tillbaka. Mest trav och Johan passade på att rida lätt en hel del och låta honom gå på bara i ett tempo som de trivdes i både han och Tjabo, inget ryck och slit idag utan bara få komma ut och sträcka på sig lite. Provade att ha hackamore på Tjabo idag för första gången (ett vanligt "ponnyhackamore") för att slippa störa så mycket i munnen när det bara skulle ut och sträcka på sig lite. Fungerade bra och de kom riktigt bra överens på det. Även i galoppen.

När vi vänt vid Kalvsvik gick vi tillbaka och tog vägen mot lilla tunneln och galopperade hela den (där kommer inga bilar) och det gick bra. Efter det stressade Tjabo upp sig lite, men efter några minuter var det lugnt igen.

 Sedan hem med en sovande Elvis i rockarden <3

Imorgon får Tjabo vila, blivit sysselsatt tre dagar på raken nu. Sedan är väl planen att rida tis, tor, lektion för Maria lördag kl 12, och tävlingen i Rimbo på söndag. Spännande!

TjingKommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

lillatjabos

Här kommer vardagen och träningen med vår Quartervalack Suspisious Mind, även kallad Tjabo, uppdateras så ofta jag hinner. Tjabo är vår första Quarter, och även vår första unghäst. Han är född i maj- 08 och har hunnit bli 5 år nu... Sedan köpte vi Tjabos lillasyster Elvis Shy Molly "Molly" i feb 2012. En rödhårig fuxbrud med skinn på nästan, född aug 2011. Välkomna in och se vad vi pysslar med :)

RSS 2.0