Lördag, på banan

Idag var planen sidepass och grindträning...

Så fick vi erbjudande av underbara Anneli att hon kunde coacha lite om vi ville och såklart ville vi det :D

Mycket travarbete på små och stora volter och åttor för att Tjabo hela tiden skulle ha något att tänka på och inte bara springa. Bromsa på yttertygeln, leda med innertygeln. Kändes (för mig som tittade på) att det var ett jättebra sätt för Tjabo att lugna ner sig, då han faktiskt emellanåt joggade i en inte allt för snabb takt :D

Johan tyckte dock att Tjabo kändes som att det blev lite tilt i huvudet, eftersom de gjort på annat sätt förut, men det är jättebra att träna för olika personer och ta det bästa från allt och känna vad som passar ekipaget.

Skulle prova att stanna över en bom för att förbereda för sidepass. Gick med ett steg i taget fram mot bommen för att när den var mellan benen stanna och sedan nöja sig så och gå frammåt igen. Tog ett bra tag då Tjabo, när han stod rätt, ville börja backa tillbaka över bommen. Men tillslut gjorde de rätt några gånger och nöjde sig med det.

Grindträningen hade jag planerat att vi skulle bara gå in rätt, öppna och gå igenom. Inga större krav utom att ta ett steg i taget och vara lugna...
Johan tyckte dock att machoman själv skulle klara allt på en gång. Visst gjorde de det, men det var ju itne så lugnt och snyggt ;) Nästa gång ska jag få min vilja igenom och ta ett litet steg i taget :)

Sedan skrittade Johan ut själv en sväng så att de fick rensa huvudet lite :)

Tack för hjälpen idag, Anneli! DU är en klippa!Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

lillatjabos

Här kommer vardagen och träningen med vår Quartervalack Suspisious Mind, även kallad Tjabo, uppdateras så ofta jag hinner. Tjabo är vår första Quarter, och även vår första unghäst. Han är född i maj- 08 och har hunnit bli 5 år nu... Sedan köpte vi Tjabos lillasyster Elvis Shy Molly "Molly" i feb 2012. En rödhårig fuxbrud med skinn på nästan, född aug 2011. Välkomna in och se vad vi pysslar med :)

RSS 2.0