Långpromenad

Hej hopp!
Idag har vi tatt en långpromenad till Kalvsvik å tebax. Vi hade sällskap av Jessica+ Shallow, Lena+ Tore och Pernille+ Totte. Vi gick i mörkret så första träningen idag blev att ta på sig reflexer. Vilket inte var några som helst problem. Jag öppnade och stängde dem MÅNGA gånger runt alla ben och vid halsen (kardborrar, så de liksom prasslar när man öppnar och stänger dem) och först var det lite "oj, vad är det där" men det gick snabbt över till "går de att äta" och "nähäpp, jaja, gör vad du vill matte".

Sedan gick vi ut och det är ca 4km fram å tebax så det var mycket nytt att titta på, mörkt, möttehästar, mötte bilar, bilar kom bakifrån, hundar kom springande och allt gick bara bra. Första bilen som kom (en kärring som stannade för hästarna och sedan skulle starta i uppförslu och hittade inte dragläget så bilen hoppade fram) var lite läskig, men det skulle jag också ha tyckt om jag var häst... så det förlät vi snabbt.

Köpte Krafft grund 125 idag, ett foder för unghästar och avelsston. Först fattade han inte att det var mat, precis som allt annat, äter varken korn betfor eller morötter! Men sedan gav jag Shallow lite i hagen och dåååå fattade lillen att "jaha matte, det går att äta!!!" och sedan slank det ner, så nu får han 0,5l morgon och kväll.

Imorgon blir det vila, vi gör saker varannan dag nu så det inte blir för mycket för muskler och hjälna på lillskrutten.
Bild på Tjabo som undersöker baklastaren i sina snygga reflexer :P



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

lillatjabos

Här kommer vardagen och träningen med vår Quartervalack Suspisious Mind, även kallad Tjabo, uppdateras så ofta jag hinner. Tjabo är vår första Quarter, och även vår första unghäst. Han är född i maj- 08 och har hunnit bli 5 år nu... Sedan köpte vi Tjabos lillasyster Elvis Shy Molly "Molly" i feb 2012. En rödhårig fuxbrud med skinn på nästan, född aug 2011. Välkomna in och se vad vi pysslar med :)

RSS 2.0