Förberedelse inför galoppen

Igår, torsdag, red Johan i snöstormen.

Först springa på lina, inte alls lika pigg som häromdagen, han mest galppperade runt och fint tills han tyckte att det räckte och då jobbade jag honom nära i alla gångarter.

Sedan hade vi kvar linan på (har ju ridit utan hela hösten) för átt förbereda inför galoppen imorgon (har ingen rundcorall så vi måste ju ha någon säkerhet)

Jag stod bara och höll i linan och Johan bestämde allt och gav alla kommandon. Skritt, trav, stanna, backa och svänga. Allt gick kanon.

När vi nöjt oss med kanske 3minuter i varje varv så fick han rida lös som vanligt och travade runt på volterna och bad honom svänga lite och bara lalla runt, lugnt och fint gick det och han började sänka sig något och slappna av (långt ifrån låg form, men på rätt väg)

Imorgon gäller det, då ska han med Anneli´s hjälp galoppera för första gången, sedan är deet dags för ryggvila några veckor.






Totte, unghästuppfostraren i hagen

Tobbe-bebis som blitt stor



Kommentarer
Anonym

Har ni lösdrift nu?

2010-12-17 @ 11:28:13
Tette

Vem undrar? Ja, men bara för två unghästar...

2010-12-17 @ 15:43:00
fia

Haha fia ju, glömde visst skriva mitt namn =)

2010-12-22 @ 11:56:44


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

lillatjabos

Här kommer vardagen och träningen med vår Quartervalack Suspisious Mind, även kallad Tjabo, uppdateras så ofta jag hinner. Tjabo är vår första Quarter, och även vår första unghäst. Han är född i maj- 08 och har hunnit bli 5 år nu... Sedan köpte vi Tjabos lillasyster Elvis Shy Molly "Molly" i feb 2012. En rödhårig fuxbrud med skinn på nästan, född aug 2011. Välkomna in och se vad vi pysslar med :)

RSS 2.0